Random feitjes die je nog niet wist

Als ik de verhalen van mijn ouders mag geloven was mijn ‘oh-ik-vind-het-allemaal-zo-leuk-lach’ snel verdwenen op het moment dat de kart begon te rijden. Volgens mij reed mijn vader, zat ik achterin en ben ik na een rondje, of misschien zelfs wel eerder, huilend uitgestapt. Toch mooi dat ik het jaren later alsnog leuk vond om zelf in een kart te rijden. Bovenstaande foto is gemaakt in Thailand, waar ik rond mijn 4e en 5e levensjaar twee jaar heb gewoond met mijn ouders. Het is iets wat logischerwijs niet veel mensen weten, terwijl het toch iets is wat je maakt tot de persoon die je bent. Zo zijn er nog wel meer random feitjes en weetjes die je waarschijnlijk nog niet wist; maar wel leuk zijn om te delen.

 • Alles zonder poten, of met meer dan vier poten vind ik eng. Period. Slangen en spinnen zijn hierin het beste voorbeeld. Geen wonder dat ik tijdens de vakantie naar Marrakech na het slangenincident met een grote boog om het Djemaa el Fna-plein ben gelopen.
 • In het begin van mijn tienerjaren had ik een krantenwijk. Het idee was dat ik elke week netjes allemaal folders in elkaar zou vouwen en deze vervolgens zou rondbrengen. Omdat ik vooral geen zin had in dat vouwen (het was écht niet leuk), stelde ik dat uit en bracht ik alle folders naar de containers. Weliswaar verspreid over de wijk. Op een gegeven moment kreeg het krantenbedrijf het door en kon ik mijn bijbaantje vaarwel zeggen. Het was een wijze les; als je geld wilt verdienen moet je er iets voor doen! ;)
 • Hardlopen vind ik leuk, maar ik zal nooit, maar dan ook echt nooit in mijn leven, een marathon lopen. Ik heb bewondering voor mensen die het doen en dan vooral voor de zelfdiscipline die je daarvoor nodig hebt. Qua lichamelijke effort vind ik het een beetje too much. Tien kilometer is meer dan genoeg.
 • Mijn vriend zet al zo’n vijf jaar elke ochtend een kopje koffie voor mij. Ik ben nooit echt een koffieleut geweest, maar die cappuccino die klaarstaat als ik uit bed komt, doet het hem. En zoals mijn vriend mijn cappuccino maakt, krijg ik zelf niet voor elkaar.

Random feitjes die je waarschijnlijk nog niet wistRandom feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Na het bezoek aan Australië in 2008 besloot ik mijn meeloopstage in Sydney te willen doen. Ik had al een heel plan en ging naar voorlichtingsavonden, maar ben uiteindelijk niet gegaan omdat ik het niet zag zitten om mijn ex vriend achter te laten. Toen dat uit ging besloot ik om mijn afstudeerstage in het buitenland te doen, maar ook dat heb ik aan mij voorbij laten gaan omdat ik mijn huidige vriend niet wilde achterlaten. Soms spookt het nog wel eens door mijn hoofd: “Had ik toen maar…”
 • Als roken niet zo duur zou zijn was ik waarschijnlijk allang weer begonnen. Stom he? Ondanks dat ik weet dat het niet gezond is (maar ja, wat wel) mis ik het nog regelmatig. Zeker tijdens stressvolle of verdrietige gebeurtenissen mis ik dat momentje. Maar goed, in plaats van die sigaret ga ik nu gewoon een blokje om. Een stuk gezonder, én gratis.
 • Na een hele reeks Nokia’s en Samsung telefoons kocht ik ergens in de periode dat het heel hip was een Blackberry. Lekker pingen met elkaar; die goede oude tijd. Toen mijn Blackberry keer op keer weg moest voor reparatie ben ik overgestapt op een sim only abonnement en heb ik los een iPhone gekocht. Sindsdien wil ik niet meer anders. Hoe vaak ik het rekensommetje ook maak, een los toestel blijft goedkoper (en makkelijker).
 • Ik ben een langzame eter. Als iedereen zijn bordje al leeg heeft, ben ik nog bezig. Vroeger kreeg ik een sticker als mijn eten binnen 45 minuten op was. Bij een vol vel met stickers gingen we naar de bioscoop. Uiteindelijk ging ik er wel iets sneller door eten, maar in vergelijking met andere mensen ben ik nog steeds een langzame eter.

Wat is een random feitje over jou?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anneleen

  Leuk blogje en leuk om je op deze manier nog wat beter te leren kennen! :) Wanneer ik bij mijn vriend en zijn familie eet ben ik ook altijd de laatste… Zij eten gewoon een stuk sneller dan mij. Maar ik heb steeds gehoord dat trager eten gezonder is, dus…? Een random feitje over mij is dat ik een vreselijke nagelbijter ben. Dit doe ik al van kinds af en ik krijg het mezelf niet afgeleerd… Ik vind mooie en langere nagels zo mooi en verzorgder maar het lukt me maar niet!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja, is dat zo? Dat het gezonder is heb ik nooit eerder gehoord, good to know! ;) Heb je een beugel gehad? Ik was ook altijd een nagelbijter, maar dankzij een plaatjesbeugel was dat niet meer mogelijk en toen ben ik eigenlijk automatisch gestopt met nagelbijten!

   Reageer...
 • Suzanne

  Haha dat eten zooo herkenbaar. Naast dat ik enorm langzaam at, at ik ook nog eens heel weinig. Zelfs met mijn kleine porties, omdat ik meer eten gewoonweg niet op kreeg, was ik vaak als laatste klaar. Dat vel met stikkers was ook hier de stimulans, maar was het omkoopmiddel Diddle-blaadjes. Op dat moment had het misschien een klein effect, maar op de lange termijn zal het weinig uitgemaakt hebben vrees ik. De cadeautjes waren wel leuk natuurlijk!
  Super leuke blog!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! Heel erg leuk om te horen dat het stickervel voor zoveel mensen herkenbaar is!

   Reageer...
 • Anna Maria

  Oh wat een leuke feitjes. Feitje hier is dat ik het eigenlijk heel lastig vind om mensen aan te kijken.

  Reageer...
 • Marcella

  Leuke weetjes! Ik kom ze wel vaker tegen op sites. Ga zelf ook eens zo’n overzichtje maken!

  Reageer...
 • Karlijn

  Whahahahahaha die krantenwijk, tss Lauriette toch! ;) Heerlijk om zo iets meer over je te weten te komen. En wat een fijne foto ook! X

  Reageer...
  • Karlijn

   oh en een random feitje, ik ben verslaaf aan cola zero. Maar echt hoor.

   Reageer...
   • Lauriëtte

    Hihi, sorry Karlijn! Niet mijn beste moment ;) Oeh lekker! Voorheen vond ik cola vies (volgens mij heb ik dat wel eens verteld), maar ik begin het steeds lekkerder te vinden! Hoog tijd voor een cola-zero date :) xx

    Reageer...
 • youngUlrich

  I see you don’t monetize your website, but you can earn extra cash every day.
  It is very easy even for noobs, if you are interested simply search in gooogle:
  pandatsor’s tools

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?