Powerfood; Zelf Saoto Soep maken

Vorige week vertelde ik jullie dat ik erg enthousiast ben over het boek wat Rens Kroes laatst uitgebracht heeft, Powerfood%20Saoto%20Soep! Ik kon dan ook niet wachten om aan de slag te gaan met de recepten. Alweer een enorme tijd geleden at ik regelmatig saoto soep, super lekker en heel erg uniek qua smaak! Hoewel ik om me heen regelmatig te horen kreeg dat het vrij ingewikkeld was om te maken en de ingrediëntenlijst‎ inderdaad erg lang was, heb ik toch besloten om het te proberen!

De recepten in het boek zijn allemaal op basis van vier personen. Omdat ik de soep heb gemaakt voor twee personen heb ik ook de hoeveelheden en de verhoudingen iets aangepast.

Ingrediënten Saoto Soep (2 Personen)

– twee kipfilets
– 1.5 liter water
– halve ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 groentebouillonblokje
– 2 kippenbouillonblokjes
– 1 laurierblaadje
– 1 eetlepel zoete ketjap
– 1 theelepel laos
– halve theelepel gemberpoeder
– 40 gram basmatirijst
– 2 hardgekookte eieren
– half bakje gauge
– 1 theelepel peterselie (optioneel)

Stap 1: Doe de schuingedrukte ingrediënten in een grote pan en breng het aan de kook. Als het eenmaal kookt doe je een deksel op de pan en laat je het op laag vuur een uur pruttelen.

Stap 2: Als het uur bijna voorbij is, kook je de rijst (volgens de verpakking) en eieren (voor hardgekookt ongeveer 8 a 9 minuten).

Stap 3: Haal de kip uit de bouillon en pluk deze met twee vorken uit elkaar in kleine stukjes.

Stap 4: Pak twee schaaltjes of diepe borden. Leg in het midden de rijst en leg daar de kip en taugé overheen. Vervolgens voeg je de bouillon toe! Het ei serveer je apart.

Stap 5: Je saoto soep is nu klaar! Als extra toevoeging kan je er een beetje peterselie bij doen of kleine naturel chips stokjes (super lekker!)

Hoewel het de eerste keer was dat ik saoto soep heb gemaakt vond ik het zelf aardig geslaagd! De smaak was hoe ik het gewend was en uiteindelijk was het heel erg eenvoudig te maken. Het duurt misschien wel wat lang, maar je hoeft er niet de hele tijd bij te staan. Een echte aanrader!

Powerfood Saoto Soep

Hebben jullie wel eens saoto soep gegeten?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tessa

  Oeh jammie ik zie overal allemaal lekkere recepten langskomen van powerbook, maar deze heb ik nog niet gezien! Hij ziet er lekker uit!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Janneke | Beautyroad

  Ziet er heerlijk uit! :)

  Reageer...
 • Claudia

  Ziet er erg lekker uit! Ik heb het nog nooit gegeten maar het klinkt niet verkeerd. Ik dacht trouwens bij het zien van de foto: hey, dat lijken wel van die frites sticks-chippies, haha. Is het nog echt zo ook! Wat grappig!

  Reageer...
 • Kimberley

  Oh, heel lekker! Ben er gek op.

  Reageer...
 • Zehra

  Tip: Doe er ook gebakken uitjes doorheen en vervang de peterselie door verse selderij. Ook heerlijk met een klein scheutje ketjapsambal

  Reageer...
 • Hoera! TijgertjeRawr bestaat 1 jaar! - Wish Flower

  […] Powerfood; Saoto Soep – 997 keer gelezen […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?