Power smoothie met ananas en spinazie

Zoals ik eerder vertelde heb ik het boek 70 groene smoothies van Marjolijn van der Velde gekocht! Het liefst maak ik alle smoothies in één keer, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Mijn oog viel op de citrus power smoothie met spinazie, sinaasappels, bananen en ananas. Omdat ik altijd grote hoeveelheden maak heb ik het recept iets uitgebreid en heb ik iets meer sinaasappels toegevoegd om de overheersende spinazie smaak te verminderen.

Power smoothie met ananas en spinazie

Ingrediënten voor een power smoothie (± 2000 ml)

 • 6 sinaasappels
 • 2 blikken ananas ringen op sap
 • 2 grote handjes spinazie
 • 2 bananen

Power smoothie met ananas en spinaziePower smoothie met ananas en spinazieSnijd de sinaasappels in stukjes en verwijder de schil. Doe de sinaasappels en spinazie in de slowjuicer. Doe het sap van de sinaasappels en spinazie vervolgens in de blender. Verwijder de bananenschil van de banaan en doe vervolgens de twee bananen samen met het slowjuicesap in de blender. De ananas kan zowel in de slowjuicer als in de blender, maar omdat het een redelijk zacht stuk fruit is, kan de blender er iets beter mee omgaan en heb je ook een klein beetje vruchtvlees. In dit geval heb ik de ananas toegevoegd aan de slowjuicer, maar zat er achteraf nog erg veel vruchtvlees in de zeef, mijn advies is om de ananas toe te voegen aan de blender. Blend het geheel nadat je alles hebt toegevoegd twee keer 20 seconden op de hoogste stand of de speciale smoothie stand.

Als je vindt dat er teveel schuim op de smoothie zit kan je dit verminderen door de power smoothie te filteren met een zeefje of een trechter. Doordat het schuim redelijk stevig is, heb je hier wel wat geduld voor nodig!

Power smoothie met ananas en spinaziePower smoothie met ananas en spinaziePower smoothie met ananas en spinazie

Geniet van deze power smoothie! Laat me vooral weten als je de smoothie hebt gemaakt, ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Kimberley

  Wat leuk om het in zo’n fles te doen ook, maakt het meteen een stukje ‘specialer’.

  Reageer...
 • Suzanne

  Hij ziet er erg lekker uit! Ik ben alleen niet zo dol op ananas uit een blikje of potje. hihi

  Reageer...
 • Ines

  Ziet er wel lekker uit!

  Reageer...
 • Esmee van der Meer

  dit ziet er gewoon zo leuk uit! ga dit eens proberen!
  XOXO esmee

  Reageer...
 • blauwesokken

  Smoothies met fruit zodat ze een lekkere rode-of-iets-in-die-trant kleur hebben vind ik heerlijk, maar groen!? Ik “durf” er niet aan te beginnen. Stom he.

  Misschien komt dat omdat ik vroeger met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt “heksendrankjes” maakte van gras, die heksendrankjes hadden een groene kleur. De verliezer van een spel ofzo moest dat opdrinken. Viessss was dat! Daar doet me een groene smoothie me een beetje aan denken :P

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, misschien moet je het dan eens proberen! Het valt best mee hoor! Het is in het begin even wennen maar het is super jummie!

   Reageer...
 • Judith

  Die spinazie proef je echt niet! Ik hou echt van groene smoothies, want je krijgt echt megaveel vitamines binnen zonder dat je het eigenlijk doorhebt!

  Reageer...
 • Gea

  Ah dat ziet er heerlijk uit! Ik vind smoothies altijd heerlijk.
  Liefs gea

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?