Postcrossing; Postcards versturen is leuk

Vorige week toen ik thuis kwam, hoorde ik een medebewoonster van het complex bij de brievenbussen tegen haar kleinzoontje het volgende zeggen: “Ik hoop dat er geen post is hoor, oma houdt namelijk niet van post”. Dat vond ik vreemd, want ik vind post namelijk hartstikke leuk! Natuurlijk zijn de meeste mensen allergisch voor reclame, blauwe enveloppen en overige brieven zonder toegevoegde waarde, maar post, echte post, is juist heel erg leuk om te krijgen! Als je post krijgt van een ander persoon betekent dit dat die andere persoon aan je dacht, tijd aan je heeft besteed, moeite voor je heeft gedaan en dat is een fijne gedachte. Dit kan een bekende zijn, maar ook een vreemde, wat het op een andere manier ook weer wat specialer maakt.

Postcrossing

Door de jaren heen heb ik aardig wat gehoord over postcrossing en mensen die regelmatig brieven uitwisselen met zogenaamde penvrienden. Toch heb ik me in al die jaren nooit aangemeld bij postcrossing. Waarom weet ik niet precies maar ik denk omdat het toch een beetje onbekend terrein was en ik eigenlijk geen idee had wat ik dan op zo’n kaart moest schrijven. Een paar weken terug begon ik daar anders over te denken en heb ik me aangemeld bij postcrossing, een platform dat mensen met elkaar verbind om vervolgens ‘postcards’ naar te sturen. Super leuk! Voordat ik het wist waren er vijf kaartjes onderweg, naar Duitsland, Rusland, China, de VS en Australië.

Het was in het begin wel een beetje zoeken naar de juiste woorden, want wat vertel je aan iemand die je niet kent? Gelukkig heb je toegang tot het profiel van de geadresseerde zodat je wat meer informatie over die persoon krijgt. Zo werd ik helemaal enthousiast toen ik het adres van een Australische mevrouw kreeg. Australië! Ik hou van Australië! Ik vertelde haar over mijn liefde voor het land, de keren dat ik er was geweest en mijn respect voor de mindset van de inwoners. Voor je het weet is het kaartje vol en heb je nog een klein beetje witruimte voor een passende afsluiting. Inmiddels heb ik al 2 kaartjes terug maar zal het nog wel even duren voordat ik meer kaartjes zal ontvangen van vreemde mensen over heel de wereld! Postcrossing is leuk!

Postcards connecting the world postcrossing

Hebben jullie wel eens gehoord van postcrossing? Wat zijn jullie ervaringen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Nienke

  Postcrossing is echt heel tof om te doen! Jammer dat postzegels zo ongenadig duur zijn geworden. Daarom ben ik ermee gestopt. Wel alle kaarten bewaren he? Is leuk om later terug te lezen :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Natuurlijk! Heb al een speciaal bewaardoosje! Vind het zo leuk!

   Reageer...
 • Bianca

  Wat super leuk! Ik heb er wel eens van gehoord maar het is vaak in het engels en daar ben ik gewoon te slecht in x

  Reageer...
 • Katrien

  Ik heb ook postcrossing en ik vind het super leuk! Het is ook nog eens goed voor mijn Engels want ik ben nog maar 13 en het is natuurlijk ook leuk als iemand jouw kaartje als favoriet aanduid! Het enige nadeel bij mij is dat kaartjes naar China en Rusland heel laat of helemaal niet aankomen. :(

  Katrien

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is inderdaad een hele goede manier om meer te oefenen met Engels! Haha grappig dat je dat zegt, mijn kaartjes naar China en Rusland zijn ook nog steeds onderweg! :(

   Reageer...
 • Nienke

  Postcrossing staat ook op mijn lijstje om nog eens een keer te proberen. Het klinkt super leuk in ieder geval! Ben benieuwd wat je voor kaartjes terug krijgt.

  Reageer...
 • Anouck Plume

  Jaaaa superleuk dit! Ik heb het ook ooit een tijdje gedaan. Ik hou van post ontvangen! Dat is misschien ook wel de reden waarom ik Ebay zo leuk vind. Dan bestel ik iets van 1 of 2 euro en dan is het zolang onderweg dat ik het alweer vergeten ben, en dan ineens krijg je een klein kadotje in je brievenbus! haha

  Reageer...
 • Elisa

  Jazeker heb ik hier van gehoord en ik heb er ook wel eens wat verstuurd. Maar vond het toch niet zo leuk, je krijgt allemaal kaartjes terug en die kaartjes wil je bewaren. Maar bewaren betekend weer stapel spullen op den duur.

  Dus hier is het naar de achtergrond geraakt.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Begrijp ik! Lijkt me juist heel erg leuk om zo’n verzameling te hebben! :)

   Reageer...
 • Andrea

  Wat leuk! Ik heb het zelf nooit gedaan, maar lijkt me wel erg leuk!

  Reageer...
 • Alyssa

  Ik heb het ook een hele tijd gedaan, misschien ga ik het binnenkort weer eens oppakken :-) blijft toch ontzettend leuk!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Lijkt me zo tof!

  Reageer...
 • Claudia

  Wat toevallig dat je hier een artikel over schrijft! Ik ben ook net begonnen met postcrossing. Had het altijd al op mijn ‘doelen-lijst’ staan en een tijd terug dacht ik opeens: ik ga het gewoon doen. En het is leuk! Ik hou ook van post krijgen, en het verrassingselement er in is al helemaal te gek! Ik check elke dag de post om te kijken of de kaartjes die onderweg zijn er al bij zitten, haha! :-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat leuk! Ik had precies hetzelfde! Loop ook elke dag snel naar de brievenbus om te kijken of er weer een nieuw kaartje is!

   Reageer...
 • Astrid

  Ja leuk! ik deed het ‘vroeger’ al, toen werd het ineens heel hip en ging de kwaliteit van kaartjes en teksten onwijs naar beneden… jammer.
  Maar.. toevallig afgelopen week besloten om het toch maar weer te gaan doen. Ik ben benieuwd wat er allemaal op de mat valt… bij maar maar ook bij jou! :)

  Reageer...
 • Kelly

  Post crossing lijkt me ontzettend leuk! Mooie kaarten heb je verstuurd. :)

  Reageer...
 • Cindy

  Ik heb er wel van gehoord, maar ik doe het verder niet. Wel ben ik heel erg van de kaartjes gewoon aan vrienden en bekenden, dat vind ik leuk! Veel plezier er nog mee!

  Reageer...
 • Deborah

  Oh ja postcrossing.. Ik heb ook nog een account maar al heel lang niks meer mee gedaan.
  Post inderdaad. Ik ben er ook gek op. Misschien dat ik het ook weer eens op ga pakken.

  Reageer...
 • Kim

  Wat super leuk zeg! Ik ben ook gek op post en leuke kaartjes :D Lijkt me inderdaad lastig wat je dan in zo’n kaartje moet zetten haha.

  Reageer...
 • FLNRS

  Ik roep al heel lang dat ik dit ga doen. Want: helemaal mij ding! Maar gek genoeg houdt iets me tegen. Misschien toch maar heel snel die sprong wagen, want ik hou van cadeautjes bij thuiskomst :D

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ben benieuwd wat je tegenhoudt! Het is echt heel leuk! :D

   Reageer...
 • Rianca

  Jaa postcrossing! Liefde voor de prachtige kaarten die ik heb gekregen, maar op het moment past het niet meer in het budget en had ik genoeg van al die losse kaarten in mijn huis.

  Reageer...
 • Rianne

  Oh wat leuk!! Ik vind post ook zo leuk, maar de enige brieven die ik krijg zijn allemaal rekeningen etc..

  Reageer...
 • Dina

  Hoe kan dat nou zeg, dat mensen niet van post houden. Ze doelde zeker op rekeningen, ik kan me er anders niets bij voorstellen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik denk dat dat het geweest moet zijn ja.. Als je geen kaartjes of andere leuke dingen krijgt en alleen maar hele serieuze post denk ik dat ze post in het algemeen als iets vervelends gaat zien!

   Reageer...
 • Janneke | Beautyroad

  Wat leuk zeg! Ik houd ook erg van post ontvangen! :)

  Reageer...
 • Suzanne

  Superleuk! Kaartjes krijgen is inderdaad altijd leuk, haha! Mijn zus deed ook aan postcrossing. Ik wil het ook wel graag gaan doen, maar dan moet ik eerst maar eventjes ieeets meer geld hebben. :)

  Reageer...
 • Wendy

  Ik ben al 5 jaar lid van Postcrossing. Het ene moment schrijf ik een heleboel kaartjes en het andere moment ligt het weer maanden stil. Ik heb ongeveer 200 kaarten verstuurd en ontvangen. Ontzettend leuk om te doen, maar helaas word het ook een steeds duurdere hobby. PostNL blijft de postzegelprijzen maar verhogen. :(

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat leuk! :D Vind het ook stom dat ze die postzegelprijzen maar blijven verhogen! :(

   Reageer...
 • Pauline

  Super leuk! Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar wie weet!

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Nikki

  Hoe kun je nu niet van post houden?! Ik ga me ook maar eens aanmelden, dit lijkt me echt superleuk. Dank voor de tip ^^

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?