Pikaplant Jar; Onderhoudsvrije plant

Vorig jaar oktober deelde ik een wishlist waar ik vertelde over de Pikaplant Jar. Helaas wordt de Pikaplant online niet verkocht en waren alle verkooppunten ver buiten het bereik van Rotterdam. Toen ik een tijdje terug met een vriendin uit eten was vertelde ze over haar Pikaplant. “Waar heb je die gekocht dan?” – “Bij de Funkie House in Rotterdam!” Vervolgens stonden we een halfuur later in de winkel en had ik de Pikaplant Jar in mijn handjes! :D

Wat is een Pikaplant Jar?

De Pikaplant Jar is een kamerplant die je nooit water hoeft te geven. Wat ik persoonlijk briljant vind! Hoewel ik een dappere tweede poging doe met mijn moestuintje op het balkon, is het verzorgen van plantjes niet mijn sterkste punt. De plant wordt voorzien van water en voedingstoffen voordat de jar luchtdicht wordt afgesloten. Doordat de pot afgesloten is wordt het water en de voedingstoffen door de plant hergebruikt.

De Pikaplant kan in principe overal in huis geplaatst worden, als het maar niet in direct zonlicht is of op een plek met grote temperatuurverschillen. De levensduur kan verschillen. Soms begeeft het plantje het na een paar maanden al, maar het kan ook zijn dat die een jaar leeft! Toen ik mijn Pikaplant Jar kocht zat hij al een maand in de pot, wat ik opzich wel jammer vond, want dan mis je toch alweer een maand van de levensduur.

Pikaplant; Een onderhoudsvrije kamerplantPikaplant; Een onderhoudsvrije kamerplantPikaplant; Een onderhoudsvrije kamerplantOnline heb ik een aantal varianten van de Pikaplant Jar voorbij zien komen, zoals een Orchidee of een Sarracenia. Hoewel de Coffea Arabica, een koffieplantje, op mijn verlanglijstje stond had ik een Orchidee ook wel erg mooi gevonden. Helaas hadden ze deze niet bij de Funkie House en werd de keuze daardoor een stuk makkelijker! :) De Pikaplant Jar met de Coffea Arabica heeft een mooi plekje gekregen in onze boekenkast. Ik ben heel erg benieuwd hoe groot het plantje gaat worden!

Pikaplant; Een onderhoudsvrije kamerplant

Zouden jullie ook een Pikaplant Jar in huis willen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tiffany

  Wat gaaf! Ik had geen idee dat dit bestond. Hoop dat je plantje lang mooi blijft in de jar.

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Oh wat ziet het er tof uit!

  Reageer...
 • Marion

  Bij deze heb ik het perfecte cadeau voor mijn man gevonden. Die is in september jarig en die gaat die helemaal geweldig vinden. Moet ik wel even kijken of die hier ergens in de omgeving te vinden is natuurlijk… Ik ga gewoon zoeken. Supertof!!!

  Reageer...
 • Monique | WritingMonique

  Wat stoer! Ik ben vreselijk slecht met planten dus dit is perfect voor mij, haha!

  Reageer...
 • Moniek

  Wat een ontzettend goed bedacht iets! Super gaaf!

  Reageer...
 • Ysanne

  Wat leuk, het ziet er ook nog eens super tof uit :) Benieuwd hoe hij gaat groeien!

  Reageer...
 • Marijke I easydailyfood

  Wat ontzettend gaaf! Zou het ook werken in een gewone weckpot? haha zou leuk zijn. Ziet er in ieder geval heel cool uit.

  Reageer...
 • Wendy

  Wat grappig. Had er nog nooit van gehoord.

  Reageer...
 • Marije

  Hoi Lauriëtte, hoe gaat het nu met je Pikaplant? :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hoi Marije, hij heeft het goed gedaan, maar helaas is hij overleden! :(

   Reageer...
 • Evelyne

  You reported it fantastically.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?