Photo Diary; voor alles is een eerste keer

Het is weer tijd voor de meest feestelijke maand van het jaar! Koude winteravonden, kopjes thee, het opzetten van de kerstboom én (hopelijk) cadeautjes uitpakken. Zin in! Maar eerst, terugblikken op de maand november. Het was mij het maandje wel…! Ondanks dat ik het geen fijn woord vind om te gebruiken, kan het even niet anders: november was een drukke maand en als ik naar mijn agenda kijk gaat december misschien nog wel drukker worden ondanks de vele vrije dagen. Maar november voelde vooral druk omdat er veel nieuw was; voor alles is een eerste keer!

Een nieuw huisdiertje

We vonden een verdwaald en verzwakt dwergpapegaaitje en besloten haar in huis te nemen om weer aan te laten sterken. Misschien konden we Birdy zelfs wel tam krijgen zodat ze bij ons kon blijven! Om haar thuis te laten voelen kochten we een hele voorraad aan vogelspulletjes bij de dierenwinkel en zorgden we 2-3 weken voor haar. Helaas bleef ze erg bang en leek er ook niet echt progressie in te zitten. Ondanks haar lieve snoetje hebben we ervoor gekozen om toch maar een ander huisje te geven en hebben we haar, met een klein beetje verdriet, naar de dierenwinkel gebracht.

Photo Diary; voor alles is een eerste keerPhoto Diary; voor alles is een eerste keerHet was weer tijd voor de jaarlijkse griepprik! Kwestie van een paar seconden, maar de dagen daarna wordt je er regelmatig aan herinnerd dat je een prikje in je arm hebt gehad! Samen met mijn moeder deed ik mee aan een workshop bij de Intratuin! We maakten een leuk kerststukje met lampjes, mos en amaryllissen die hopelijk nog een keer gaan uitkomen. Met een vogeltje in huis begon het langzaam op een dierentuin te lijken. Elke avond speelde ik even met hamster Spekkie en babbelde ik met Birdy. Halverwege de week sprak ik af met Stella in Amsterdam en aten we pannenkoeken bij Mook. Aanrader! Omdat Stella en ik elkaar veel te weinig zien was het leuk om weer even bij te kletsen!

Photo Diary; voor alles is een eerste keerPhoto Diary; voor alles is een eerste keerPhoto Diary; voor alles is een eerste keerPhoto Diary; voor alles is een eerste keer

Voor het eerst mijn vlucht gemist

“Dat gebeurt mij nooit.” Ja, of toch wel. Na een intensieve week in Girona vertelde luchtvaartmaatschappij Vueling ons via hun app dat wij dertig minuten vertraging hadden. Eenmaal bij de gate bleek van die vertraging geen sprake meer te zijn en was het vliegtuig al vertrokken. Lekker dan! Wat we hiervan hebben geleerd? ALTIJD de borden checken op het vliegveld en niet meer alleen vertrouwen op de app. We besloten te overnachten in een hotel in de buurt van het vliegveld en maakten er het beste van. De volgende ochtend om 7:00 zaten we alsnog in het vliegtuig naar huis!

Photo Diary; voor alles is een eerste keerPhoto Diary; voor alles is een eerste keer

Nog eventjes geduld!

En over huizen gesproken; ons huis begint een echt huis te worden, mét voordeur en binnenwanden. Het moment van oplevering komt nu snel dichtbij, zeker met het gegeven dat de maand december altijd voorbij raast. Nog eventjes geduld en dan is het eindelijk zover!

Photo Diary; voor alles is een eerste keerPhoto Diary; voor alles is een eerste keer

Voor het eerst naar een sample sale

Halverwege de maand ging ik met een collega naar mijn eerste sample sale ooit; van Scotch & Soda! Waar een t-shirt normaal gesproken tussen de veertig en zestig euro kost, was je nu voor acht euro klaar! Het was even zoeken naar mooie spulletjes, maar uiteindelijk hadden we allebei een flinke doos vol items, voor maar een paar tientjes. Dat gaan we vaker doen!

Photo Diary; voor alles is een eerste keerPhoto Diary; voor alles is een eerste keer

Voor het eerst een keuken gekocht en aan de slag als vrijwilliger

Omdat de oplevering van ons huis nu snel dichterbij komt, was het tijd om onze keuken te gaan bestellen. Eigenlijk hebben we de keuken ergens eind vorig jaar al gekocht, maar het moment van bestellen gebeurt pas op het moment dat de oplevering in zicht komt. Nu dus. We liepen alle keuzes nog een keer langs en mochten toen onze handtekening weer zetten. Spannend!

Afgelopen maandag ging ik voor een tweede keer deze maand naar de Intratuin, maar deze keer samen met een groep senioren van het woonzorgcentrum waar mijn moeder vrijwilliger is. Er was een extra chauffeur nodig en ik was toevallig vrij, dus waarom ook niet! De ‘oudjes’ waren zo blij met het uitstapje, wat erg mooi was om te zien. Daar doe je het voor!

Photo Diary; voor alles is een eerste keerPhoto Diary; voor alles is een eerste keer

Wat heb jij allemaal meegemaakt deze maand?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

  • Lilian

    Wat leuk, die papegaai. Een vliegtuig missen lijkt me echt heel erg! Ik hoop dat ik daar geen eerste keer in krijg!

    Wij hadden best een rustige november, veel gewerkt en leuke dagjes weggeweest. En voor het eerste sinds jaren minder Sint-stress, omdat we ‘het geheim’ hebben verteld :-)

    Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?