Photo Diary Februari; elke week iets leuks

Jahoor, het moment is daar. Een bomvolle photo diary! That’s a first! ;) Niet alleen met foto’s die gedeeld zijn op social media (dan zouden we snel klaar zijn), maar gewoon een selectie van mijn camera roll. Blijkt dat ik ongemerkt eigenlijk heel veel foto’s maak. De kortste maand van het jaar was leuk! Soms heb je maanden die voorbij gaan zonder dat je het doorhebt en gelukkig was dat deze maand niet het geval. Elke week stond er iets leuks op het programma.

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksWe begonnen de maand met een bezoek aan de Ikea in Barendrecht. Hoewel ik mij er nu al bijna niks meer bij voor kan stellen, lag er toen nog sneeuw. Traditiegetrouw lunchten we in het Ikea-restaurant met Zweedse gehaktballetjes met satésaus. Nomnom!

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksIn januari zijn we erachter gekomen dat onze slager prima kant-en-klaarmaaltijden heeft. Toch makkelijk als je gewoon iets kunt opwarmen en dat het dan ook nog eens ‘gezond’ is. Onder het genot van een bordje zuurkoolstamppot keken we de film Snowden, die ondanks dat het natuurlijk erg gedramatiseerd is, aardig wat impact maakte. Daarover binnenkort meer. Spekkie vond het allemaal wel prima en besloot om op vakantie te gaan. Normaal gesproken zit ze in haar kokosnoot, maar nu zat ze opeens in haar groene vakantiehuisje.

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksDe week daarop mocht ik net zoals voorgaande jaren als ‘ervaringsdeskundige’ spreken over diabetes type 1, op de Haagse Hogeschool. Omdat het alweer de derde keer was viel het deze keer heel erg mee met de zenuwen. Ik ben alles behalve een held in presenteren, maar het gaat me ieder jaar iets beter af. De groepen waren deze keer ook een stuk groter en er werden hele goede vragen gesteld. Blij en dankbaar dat ik het nog een jaar heb mogen doen!

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksLater die week ging ik samen met Nienke (sinds kort met een nieuwe blog!) naar #Girlboss: een theaterserie in de Rotterdamse bibliotheek met twee-maandelijks een Nederlandse girlboss in de spotlights! Het was aan Cynthia Schultz om af te trappen en het was leerzaam, herkenbaar en sowieso leuk om haar natuurlijk een keer in het echt te zien.

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksZondagen bestaan voor ons onder andere uit hardlopen en uitgebreid lunchen. Ondanks het zielige herfstweer gaan we nog steeds wekelijks hardlopen! Het streven is twee keer per week, maar met de stormachtige dagen is dat niet altijd even goed haalbaar. Na onze run lunchen we uitgebreid; sinds kort ben ik helemaal verslaafd aan Paturain. Dat is zó lekker!

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksOp zondagmiddag is het altijd tijd om Spekkie haar kooitje schoon te maken. Schattig hoe ze altijd echt een holletje weet te maken. Tijdens het verschonen zet ik Spekkie in een schoenendoos, maar zoals je kunt zien is ze het daar niet helemaal mee eens… ;)

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksHalverwege februari ging ik voor mijn eerste insulinepomp-afspraak naar Diabeter: vlakbij Rotterdam Blaak. Hallo kubuswoningen! Fijn om altijd even in het centrum van Rotterdam te zijn maar vervolgens ’s avonds wel de rust weer op te kunnen zoeken buiten de stad. Ik maakte een gehakt-aardappel ovenschotel. Erg makkelijk en ook nog eens erg lekker!

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksWoohoo, een dag met perfecte suikers! Mooi tussen de lijntjes: dat mag ook wel eens. Voor het slapen gaan kroel ik vaak nog even met Spekkie. Een liefie is het.

Photo Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksPhoto Diary Februari; elke week iets leuksIn het laatste weekend van februari gingen we naar Rotterdam! Om te shoppen. Misschien niet de meest verstandige keuze als je bezig bent met een spending diet… ;) We lunchten bij het Westerpaviljoen, waar ze de lekkerste wentelteefjes van heel Rotterdam hebben. Ik kocht kleding (oeps), maar ben er wel heel erg blij mee! Nu het nog ‘winter’ is, aten we nog een laatste keer andijvie stamppot. Mét spekjes! In de lente smaakt dat toch gelijk anders. Omdat ik even klaar was met alle schermen, besloot ik om eens wat tijdschriften te lezen. Heel fijn om soms even een paar uur te lezen, in plaats van druk te zijn met allemaal dingen online.

Hoe was jouw maand?