Photo Diary; het bizarre vogelincident

Heb je je wel eens afgevraagd hoe je zult reageren op het moment dat je in een vliegtuig zit waarvan je denkt dat het misschien gaat neerstorten? Ik dacht altijd dat ik heel koeltjes zou zijn en het over me heen zou laten komen. Maar niets bleek minder waar. Op een maandagochtend zaten mijn collega’s en ik in het vliegtuig om weer naar Girona te gaan. Na een soepele start waren we in de lucht en hoorden we de linkermotor uitvallen. Toevallig zaten we ernaast en werd het daardoor (voor ons idee) muisstil. Heel gek hoe je dat op zo’n moment meemaakt. We stopten ook gelijk met stijgen en ‘zweefden’ door de lucht. Ondertussen was ik ervan overtuigd dat er iets niet goed was, als in écht niet goed.

Daar zit je dan…

Totaal tegenovergesteld van wat ik had verwacht raakte ik in paniek en dacht ik dat dit het einde was, terwijl ik uitkeek op de skyline van Rotterdam. Enkele seconden later, wat voelde als een eeuwigheid, kregen we het nieuws dat we geraakt waren door een aantal vogels en dat we terug moesten naar het vliegveld om het één en ander te controleren. Eenmaal weer aan de grond bleek dat we drie birdstrikes hadden gehad en dat er iets stuk was in de linker motor. Lang verhaal kort: uiteindelijk hebben ze het kunnen repareren en waren we met slechts anderhalf uur vertraging die middag alsnog in Girona. Blij dat het allemaal goed is afgelopen, maar dit avontuur had ik graag overgeslagen.

Photo Diary; het bizarre vogelincidentPhoto Diary; het bizarre vogelincident

Ook deze keer bestond het bezoek aan Girona uit drukke volgeplande werkdagen met na werk wat sightseeing en lekker eten! Op dinsdagavond gingen we naar het Marriott hotel dat gelegen is op een heuvel waardoor je een mooi uitzicht hebt over het stadje. Het is even een klim, maar dan heb je wel een lekker stukje entrecôte en werden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. En niet te vergeten! Ook deze keer haalden we weer een ijsje bij de beste ijszaak van Girona: Rocambolesc.

Photo Diary; het bizarre vogelincidentPhoto Diary; het bizarre vogelincident

De voortgang van ons huis

De bouw van ons toekomstige huis schoot in augustus niet echt op dankzij de bouwvak. Van één van onze buren kregen we een hele mooie luchtfoto toegestuurd die gemaakt is met een drone. Leuk om het zo eens van bovenaf te zien! Ondanks de bouwvak zijn we toch een aantal keer gaan kijken, al was het alleen maar om een ijsje te kunnen halen bij ons favoriete ijszaakje van Berkel.

Photo Diary; het bizarre vogelincidentPhoto Diary; het bizarre vogelincident

De cherry tomaten oogst!

Na de grote oorlog met de buxusrups is mijn moestuin aardig hersteld. Veel van de planten zijn overleden, maar een aantal hadden nog wat levenslust om verder te groeien. Waaronder mijn tomatenplant! Over de smaak was ik wat sceptisch, want het balkon ligt niet echt goed ten opzichte van de zon; een belangrijk ingrediënt voor de smaak van een cherry tomaat. Maar ze waren verrukkelijk en hadden veel meer smaak dan de cherry tomaten van de supermarkt.

Photo Diary; het bizarre vogelincidentPhoto Diary; het bizarre vogelincident

Betere waarden en vakantie

In het begin van de maand heb ik mijn bloedglucosewaarden wat laten verslonzen. Ik zat vaker te hoog dan te laag en dat vond ik eigenlijk wel even prima. Totdat ik weer even geconfronteerd werd met het belang van goede waarden en daardoor de draad weer oppakte; met goede waarden als resultaat! De rest van de maand stond in het teken van de vakantie naar Frankrijk waar we in een vrij korte tijd een groot deel van Bretagne en Normandië hebben ontdekt!

Photo Diary; het bizarre vogelincidentPhoto Diary; het bizarre vogelincident

Hoe was jouw maand?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Sarah

  Ik heb dus àltijd schrik voor vogels wanneer het vliegtuig opstijgt. Ik heb er al zoveel nare verhalen over gehoord. Gelukkig dat je veilig aan de grond bent geraakt en niet al téveel vertraging hebt gehad. Maar toch. Brrr.

  Reageer...
 • Claudia

  Jeetje, ik sta er zelf nooit zo bij stil dat er zo iets kan gebeuren, maar wat lijkt het me vreselijk als de tijd even stilstaat op zo’n moment.. Fijn dat het allemaal redelijk goed afgelopen is!

  Reageer...
 • Photo Diary; op pad & het infusieset debacle - Wish Flower

  […] september ging ik weer samen met mijn collega’s naar Girona. Zonder vogels in de motor deze keer! Waar het de vorige keer nog extreem zomers was, viel dat deze keer wel mee. Maar het was nog […]

  Reageer...
 • Het jaar 2017 in vogelvlucht - Wish Flower

  […] derde trip naar Girona begon met het zogenaamde ‘vogelincident‘, waar er tijdens de start een aantal vogels in de motor terecht kwamen. Met één motor […]

  Reageer...
 • Ontbijten in Rotterdam; mijn drie favoriete adresjes - Wish Flower

  […] inspiratie kan opdoen! ;) Het is net een ijsje dat je zelf kunt samenstellen, zoals ik in Girona altijd doe bij Rocambolesc; alleen dan met […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?