Photo Diary April; Waarin alles veranderde

In de afgelopen 24 jaar heb ik al aardig wat vreemde en ingrijpende weken/maanden meegemaakt, maar deze maand staat vanaf nu stipt bovenaan en ik hoop dat het hier bij blijft. April begon met een leuk bezoekje aan de keukenhof, een studiereis voor mijn werk naar Kreta en toen pats boem viel dat allemaal opeens weg en lag ik in het ziekenhuis. Na vorig jaar had ik besloten dat 2015 leuk zou worden. Dat kan nog steeds, maar dan moet de maand mei wel een stuk leuker worden dan de maand april..

Keukenhof en het normale leven

Als ik nu terug kijk naar bepaalde momenten uit de maand april vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Op eerste Paasdag ging ik met mijn ouders en vriend een dagje naar de keukenhof, het was prachtig weer en de bloemetjes stonden er mooi bij. Op de website van Marloes de Vries bestelde ik een geweldige postcard! “Gedeelde smarties is te weinig smarties.” Nu ik diabetes heb kijk ik er iets anders naar, want geen smarties zijn pas echt te weinig smarties.. ;) Begin april had ik enorm de behoefte om veel te drinken en het liefst zo koud mogelijk. Mijn verslaving voor ananas uit blik was het resultaat. Achteraf begrijp ik dat dit allemaal signalen waren van mijn lichaam om mij te waarschuwen.

Stiekem had ik toen al het vermoeden dat ik heel misschien diabetes had, maar met een reis naar Kreta in het vooruitzicht durfde ik het niet te controleren en daarnaast dacht ik dat ik allemaal rare dingen in mijn hoofd haalde. Ook zat ik te stoeien met mijn zicht dat van -0.5 naar -1.5 was gegaan en daarom ging ik op zoek naar een nieuwe bril. En dat terwijl mijn ogen nu door een goedkoop leesbrilletje kijken met een sterkte van +2.

Photo Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderde

Op studiereis naar Kreta!

Samen met mijn collega Rachel ging ik voor zes dagen naar Kreta! We bezochten een aantal accommodaties uit het aanbod van Eliza was here, waaronder Koules Estate waar we enorm gastvrij zijn ontvangen. Samen met iemand van het agentschap op Kreta hebben we bijna heel het oosten van Kreta verkend. Binnenkort zal ik nog een artikel schrijven met mijn vijf favoriete accommodaties op Kreta!

Photo Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderde

Home sweet home

Omdat ik een beetje last had van heimwee op Kreta was ik enorm blij om weer thuis te zijn. Ik maakte een pasta met de zongedroogde tomaatjes die ik bij een accommodatie op Kreta had gekregen. In het weekend haalde mijn vriend en ik een froyo, zo lekker!

Photo Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderde

En toen werd april stom

Op 22 april werd ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat ik vanaf nu hand in hand door het leven zal gaan met mijn nieuwe ‘maatje’ diabetes type 1.. Uiteindelijk heb ik vier nachtjes in het ziekenhuis geslapen en vluchtte ik de laatste twee nachtjes, met toestemming, naar een lege kamer om zo de snurkende vrouwtjes te ontwijken. Het was toen maar nu nog steeds een emotionele achtbaan. Ondanks alles gaat het goed. Mijn waarden zijn redelijk onder controle en voor mijn slechte zicht heb ik een tijdelijke oplossing gevonden. Ook ben ik gewoon gelijk weer aan het werk gegaan. De tweede helft van april was stom, laten we hopen dat de maand mei leuker wordt.

Photo Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderde

Wat hebben jullie allemaal meegemaakt in april?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Elisa van Propvol

  Het was voor jouw wel een behoorlijke maand, maar ook een maand met hele mooie foto’s! Voor mij was April de maand waarbij ik mijn ontslag kreeg en thuis kwam te zitten :)

  Reageer...
 • Bente

  Ik snap dat dit één van de heftigste maanden ooit was (en wat je zegt, hopelijk blijft het hier bij).

  Reageer...
 • Renske

  Ik hoop hard met je mee dat alleen de laatste helft van april stom was en mei weer een fijne maand is!

  Reageer...
 • Jaimy en Laura

  Wat heftig zeg! Hopelijk kun je het een goed plekje geven!

  Reageer...
 • Marion

  Wat een maand, hè meis? Ik hoop dat je mei kan gebruiken om alles een beetje een plekje te geven. Neem je tijd, dat is zo belangrijk. Loop jezelf niet voorbij. Voor nu in ieder geval morgen en overmorgen genieten van het heerlijke weer! Bijkomen. Ik had ook best een zware maand in april, maar ik heb er heel veel van geleerd en heb weer even de boel op scherp kunnen zetten. Voelt goed.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief <3 Fijn dat het toch nu goed voelt ook al was het een zware maand. Dikke knuffel <3

   Reageer...
 • HesterAnne

  Je hebt een heftige maand gehad. Hopelijk is de maand mei je wat gunstiger gestemd. Hopelijk heb je ook wat tijd om bij te komen.

  Reageer...
 • Zina

  Wat een heftige maand op terug te kijken, hij begint zo normaal en eindigt op een manier die je niemand toewenst. Ik hoop dan ook heel hard dat de rest van het jaar extra leuk voor jouw wordt!

  Reageer...
 • Cindy

  April doet wat ie wil was bij jou wel heel letterlijk… Wat een heftige maand. Een maand die zo mooi begon en zo stom eindigde. Op naar toch een aantal mooie maanden in 2015!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zo had ik het nog niet bekeken haha. Laten we het hopen, dankjewel! x

   Reageer...
 • Deborah

  Dat was een heftige maand. kan mij ook goed voorstellen dat je dit niet zomaar een plekje kunt geven. Zoiets moet groeien om er aan gewend te raken. Hopelijk wordt mei een stuk vrolijker en zonniger voor je.
  Ik had veel brunchafspraken met mijn familie op de planning staan in april en ik las een boek uit… Zie laatste blogpost.

  Reageer...
 • blauwesokken

  Hoi Lauriette,
  ik lees net al je blogjes over je diabetes, bahh wat naar zeg om dat “ineens van de een op andere dag” te hebben…! Ondanks vind ik dat je er al heel positief in staat :-) Ik wens je heel veel sterkte en succes om dat allemaal een plekje te kunnen geven, en dat komt vast allemaal goed! En ‘bluhhh’ momenten zul je ongetwijfeld hebben, en dat mag ook. Want het blijft balen.
  Heb je al een mooie nieuwe tas gevonden voor de spulletjes die je nu steeds bij je moet hebben? :-)
  Dat mei een mooie maand voor je mag worden!
  liefs.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Mariët, wat een lieve reactie, dankjewel! Ik heb inmiddels een mooi klein tasje gevonden voor mijn diabetes spulletjes. De grotere tas ben ik nog naar op zoek! Fijn weekend meis, x!

   Reageer...
 • vanerika

  Wat een rot maand voor jou zeg. Diabetes is echt niet niks wat je er zo even bij krijgt.
  Ik hoop dat je de boel snel goed onder controle krijgt! En natuurlijk dat de maand mei veel leukere dingen in petto heeft.
  Bij mij is in april fibromyalgie vastgesteld (reuma). Ik probeer nu ik eindelijk weet wat er aan de hand is vanaf mei een hele nieuwe start te maken met mijn leven. Zodat ik het kan leren te accepteren en er mee om leer gaan.

  Succes met alles!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is ook heftig hee! :( Succes met je nieuwe start, zullen we er samen een top maand van maken?! :D

   Reageer...
 • Miranda

  Dit was zeker een heftige maand voor jou als je er zo op terug kijkt. Ik hoop dat Mei weer terug wat vreugde in je leven brengt.
  Mijn April was niet zo bijzonder, gewoon alle dagen studeren. Wel heb ik een master thesis plaats en onderwerp gevonden voor volgend jaar =)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?