Photo Diary April; Waarin alles veranderde

In de afgelopen 24 jaar heb ik al aardig wat vreemde en ingrijpende weken/maanden meegemaakt, maar deze maand staat vanaf nu stipt bovenaan en ik hoop dat het hier bij blijft. April begon met een leuk bezoekje aan de keukenhof, een studiereis voor mijn werk naar Kreta en toen pats boem viel dat allemaal opeens weg en lag ik in het ziekenhuis. Na vorig jaar had ik besloten dat 2015 leuk zou worden. Dat kan nog steeds, maar dan moet de maand mei wel een stuk leuker worden dan de maand april..

Keukenhof en het normale leven

Als ik nu terug kijk naar bepaalde momenten uit de maand april vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Op eerste Paasdag ging ik met mijn ouders en vriend een dagje naar de keukenhof, het was prachtig weer en de bloemetjes stonden er mooi bij. Op de website van Marloes de Vries bestelde ik een geweldige postcard! “Gedeelde smarties is te weinig smarties.” Nu ik diabetes heb kijk ik er iets anders naar, want geen smarties zijn pas echt te weinig smarties.. ;) Begin april had ik enorm de behoefte om veel te drinken en het liefst zo koud mogelijk. Mijn verslaving voor ananas uit blik was het resultaat. Achteraf begrijp ik dat dit allemaal signalen waren van mijn lichaam om mij te waarschuwen.

Stiekem had ik toen al het vermoeden dat ik heel misschien diabetes had, maar met een reis naar Kreta in het vooruitzicht durfde ik het niet te controleren en daarnaast dacht ik dat ik allemaal rare dingen in mijn hoofd haalde. Ook zat ik te stoeien met mijn zicht dat van -0.5 naar -1.5 was gegaan en daarom ging ik op zoek naar een nieuwe bril. En dat terwijl mijn ogen nu door een goedkoop leesbrilletje kijken met een sterkte van +2.

Photo Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderde

Op studiereis naar Kreta!

Samen met mijn collega Rachel ging ik voor zes dagen naar Kreta! We bezochten een aantal accommodaties uit het aanbod van Eliza was here, waaronder Koules Estate waar we enorm gastvrij zijn ontvangen. Samen met iemand van het agentschap op Kreta hebben we bijna heel het oosten van Kreta verkend. Binnenkort zal ik nog een artikel schrijven met mijn vijf favoriete accommodaties op Kreta!

Photo Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderde

Home sweet home

Omdat ik een beetje last had van heimwee op Kreta was ik enorm blij om weer thuis te zijn. Ik maakte een pasta met de zongedroogde tomaatjes die ik bij een accommodatie op Kreta had gekregen. In het weekend haalde mijn vriend en ik een froyo, zo lekker!

Photo Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderde

En toen werd april stom

Op 22 april werd ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat ik vanaf nu hand in hand door het leven zal gaan met mijn nieuwe ‘maatje’ diabetes type 1.. Uiteindelijk heb ik vier nachtjes in het ziekenhuis geslapen en vluchtte ik de laatste twee nachtjes, met toestemming, naar een lege kamer om zo de snurkende vrouwtjes te ontwijken. Het was toen maar nu nog steeds een emotionele achtbaan. Ondanks alles gaat het goed. Mijn waarden zijn redelijk onder controle en voor mijn slechte zicht heb ik een tijdelijke oplossing gevonden. Ook ben ik gewoon gelijk weer aan het werk gegaan. De tweede helft van april was stom, laten we hopen dat de maand mei leuker wordt.

Photo Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderdePhoto Diary April; Waarin alles veranderde

Wat hebben jullie allemaal meegemaakt in april?