Photo Diary April; Volledig in het teken van verhuizen

Joeehoe, daar ben ik weer. Er lijkt geen eind te komen aan de verhuisperikelen. We hebben tot op heden nog steeds geen internet, maar als het goed is wordt het installatiepakket vanmiddag bezorgd! Wil je alsjeblieft voor ons duimen dat deze keer alles goed gaat? Stom eigenlijk dat je je pas zonder internet realiseert hoeveel je het eigenlijk gebruikt. Blogjes lezen, video’s kijken en ‘Netflixen’ gaat toch lastig. We hebben er flink de pest over in (gehad), maar het internetloze bestaan van de afgelopen anderhalve week heeft er wel voor gezorgd dat we bijna klaar zijn met het huis! Het was een drukke maand, maar we zijn erg blij met het resultaat!

Photo Diary April; Volledig in het teken van verhuizenPhoto Diary April; Volledig in het teken van verhuizenEind maart kregen we de sleutel van ons nieuwe huurhuisje! Het is nieuwbouw, dus het was nog helemaal leeg. Samen met mijn moeder hebben we eerst goed schoongemaakt; Eerst die dikke laag stof weg! We hadden wat gedoe met het leveren van de vloer, dus zaten we opeens onverwacht tijdens de Formule 1 kwalificatie in het nieuwe huis, zonder internet. Gelukkig waren de buren zo vriendelijk om hun Wi-Fi wachtwoord met ons te delen en konden we met een beetje improviseren bij de voordeur toch naar de kwalificatie kijken.

Photo Diary April; Volledig in het teken van verhuizenPhoto Diary April; Volledig in het teken van verhuizenGelukkig werd de vloer uiteindelijk toch nog op tijd geleverd, blij mee! In normaal daglicht zie je de kleur pas echt goed. Nu moet ik er wel bijzeggen dat het er op de foto niet helemaal lekker uitkomt, in het echt is het prachtig! We hadden een vakman gevonden voor het leggen van de vloer en hij was in zes uurtjes helemaal klaar, super snel! Wij hadden waarschijnlijk drie dagen nodig gehad, haha.

Photo Diary April; Volledig in het teken van verhuizenPhoto Diary April; Volledig in het teken van verhuizenIn het weekend van de Rotterdamse marathon was het onwijs druk in de stad. Reden genoeg om lekker binnen te blijven en appelcrumble te maken. Vanaf ons balkon was het net zoals bij alle andere evenementen erg fascinerend om het verkeer te bekijken. Mensen doen écht de gekste dingen.

Photo Diary April; Volledig in het teken van verhuizenPhoto Diary April; Volledig in het teken van verhuizenTijd om het huis in te pakken! Samen met mijn moeder maakte ik een begin en pakten we tweeëntwintig dozen in. In de week daarna werden met de hulp van mijn vader de eerste gordijnrails opgehangen en werden de meubels op de vloer afgetapet. Je kan natuurlijk op een plattegrond meubels heen en weer schuiven, maar door het af te tapen zie je de verhoudingen toch iets beter.

Photo Diary April; Volledig in het teken van verhuizenPhoto Diary April; Volledig in het teken van verhuizenDankzij de drukte van de verhuizing had ik hypo na hypo. Dat was te verwachten natuurlijk. Vorig jaar, toen ik nog niet gediagnostiseerd was met diabetes type 1, at ik regelmatig ananas omdat ik enorm veel dorst had. Nu bedacht ik mij dat ananas ook prima hypovoer is! Gelukkig had ik nog een blik staan. De vriezer moest voor de verhuizing uit en daardoor had ik een raketje als ontbijt, heel vervelend.. ;)

Photo Diary April; Volledig in het teken van verhuizenPhoto Diary April; Volledig in het teken van verhuizenDe dag van de verhuizing! We lieten alles verhuizen, dus op de dag zelf hoefden we niet zoveel te doen. De cactussen en andere plantjes gingen wel met mij mee, in een diepvriesla! Rond vier uur ’s middags was alles verhuisd en hadden we een slaapkamer met daarin heel veel dozen. Welkom thuis! De dagen die volgden bestonden voornamelijk uit het uitpakken van dozen en gaten in muren boren.

Photo Diary April; Volledig in het teken van verhuizenPhoto Diary April; Volledig in het teken van verhuizenEn toen mochten we gaan uitpakken! Als je je tijdens het uitpakken van de dozen realiseert dat je te weinig ruimte hebt, ga je gewoon even op en neer naar de Ikea. Dan koop je gewoon wat nieuwe kastjes. We woonden al vrij dicht bij de Ikea, maar nu is het nog maar vijftien minuten rijden! En wat hoort er bij een bezoekje aan de Ikea? Zweedse gehaktballetjes! Op Koningsdag deden we niet zoveel; We gingen samen op de fiets naar de kleedjesmarkt, maar gezien het droevige weer was dat niet heel erg leuk. De laatste paar dagen van April bestonden voornamelijk uit bezoekjes aan Loods 5 en Ikea. Ons huisje is bijna af!

Wat heb jij allemaal meegemaakt in april?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Ben heel benieuwd naar jullie huisje! Het ziet er al mooi uit :)

  Reageer...
 • Nicky

  Superbenieuwd hoe het geworden is! Een verhuis staat ons binnenkort ook te wachten.. Het einde van een lange weg, voor ons! ;)

  Reageer...
 • Stella

  Oeee Loods 5 daar moet ik geloof ik ook echt heen als ik ooit ‘echt’ ga verhuizen. Liefde. En wat slim van die tape! Ik vond jullie meubel-in-het-mini-schuifplaatje al ingenieus, maar dit is ook al zoiets slims. Alsof jullie nooit anders doen dan verhuizen, hihi. Grapje! Fijn dat alles goed is gegaan tot nu toe! Ik kom snel een keertje langs als je dat gezellig vindt! Knuffels (:

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zeker! Ze hebben daar zulke mooie spulletjes! Hahahaha :P Dat vind ik zeker gezellig, doen we! <3

   Reageer...
 • Madam Elisa

  Het huisje wordt mooier en mooier, ben nu wel heel erg nieuwschierig!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?