Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

We zijn alweer over de helft van 2015! Het jaar begon goed, vervolgens stortte in april mijn wereld in en nu twee maanden verder is het alsof er niks veranderd is. Natuurlijk ben ik nog steeds veel bezig met het feit dat ik diabetes heb, maar ook weer niet. Het begint echt een automatisme te worden en ik heb er op een bepaalde manier vrede mee. Soms heb ik nog wel een inzinking, maar als ik er dan weer even uitgooi hoe oneerlijk het allemaal is, gaat het daarna weer prima. De maand juni was fijn! Doordeweeks vloog de tijd voorbij op werk en in de weekenden deden we lekker niks of maakten we soms een uitstapje.

Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isPhoto Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

Kijk wat een schattige poekies! Ik ging op bezoek bij vriendinnetje Irenka voor een kopje thee waar ik ook even speelde met Elmo & Yuki. Zoals ik vertelde in het artikel over mijn daily essentials heb ik elke dag hypovoer in mijn tas. Voor nu bestaat dat eigenlijk altijd uit een sultana en een rol dextro. Bij de Albert Heijn is dat best een duur grapje, maar gelukkig is het bij de Kruidvat een stuk goedkoper!

Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isPhoto Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

Voor de verjaardag van mijn vriend maakte ik een koolhydraatarme monchoutaart. Heerlijk om zelf ook een paar stukken te kunnen eten, kan prima met 13 koolhydraten per stuk! Ik werkte een dagje thuis omdat ik in alle rust aan een belangrijk document wilde werken. Tussen de middag wandelde ik een rondje en haalde ik lunch bij mijn favoriete lunchtentje om de hoek.

Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isPhoto Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

Samen met Stella ging ik naar een mooi park in Leiden waar we gezellig bijkletste en genoten van een super lekkere couscoussalade! Daarna ging ik naar de Haagse Hogeschool waar ik aan een klas voeding & diëtetiek studenten mocht vertellen over mijn diagnose van diabetes type 1 en wat voor impact dat heeft op mijn leven. Het was heel erg fijn om mijn verhaal te kunnen doen aan zo’n gemotiveerde en geïnteresseerde groep studenten!

Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isPhoto Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

Halverwege juni ging ik samen met mijn vriend naar de JDRF walk in Zeist. JDRF is een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder diabetes type 1. Jaarlijks wordt de JDRF walk georganiseerd waar het mogelijk is om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen!

Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isPhoto Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

Mijn ouders waren drie weken op vakantie geweest naar Spanje, toen ze weer thuiskwamen had ik een mooi boeket bloemen neergezet. Doordeweeks neem ik zelf elke dag mijn boterhammetjes mee naar werk, maar mijn voornemen is om elke week ook een keertje in de kantine te eten, wel zo lekker en gezellig! Deze keer hadden ze een heerlijke uitsmijter met spek, nomnom!

Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isPhoto Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

Ik versierde een notitieboekje met stipjes! In het notitieboekje schrijf ik op hoeveel koolhydraten de gerechten hebben die ik regelmatig eet. Een tijdje terug kocht ik bij de Sissy Boy een leuk shirtje met flamingo’s. Omdat het steeds iets lekkerder weer werd kon ik eindelijk het shirtje aan!

Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isPhoto Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

Vrolijk wakker worden! Tijd voor een mini-vakantie! Samen met mijn vriend gingen we een weekendje naar Landal Greenparks. Voordat we vertrokken gingen we eerst nog even lunchen bij Figaro.

Photo Diary Juni; Alsof er niks veranderd isPhoto Diary Juni; Alsof er niks veranderd is

Zoals jullie in mijn mega verslag over Landal Greenparks hebben kunnen lezen, hebben we enorm genoten van de mini-vakantie. We hebben stukjes gewandeld, een bezoekje gebracht aan een kaasboerderij en heerlijk gegeten in de restaurantjes van het bungalowpark.

Wat hebben jullie allemaal meegemaakt in juni?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • leontine dehollander

  Hoi Tijgertje,

  Wat fijn dat het voelt alsof er niets verandert is. Zo gek, voor mij is het 20 jaar geleden en ik zou niet meer weten hoe het is zonder al dat gereken en getob in mijn hooft. Het hoort bij me maar soms..stiekem..verlang ik naar 1 dagje lekker niks. Niet denken ha ha. De zomers zijn zeker fijner, ook omdat insuline dan beter werkt door het warme weer en je eet wat lichter. Fijne dag!!

  Reageer...
 • Stella

  Jaaaaa ons gezellige ‘dagje’ (paar uurtjes, veels te kort) komt er ook in voor. Ik vind het fijn om te lezen dat juni een fijne maand voor je was. Het tripje naar Landal klinkt onwijs leuk. Heb je lange verslag nog niet gelezen, maar dat ga ik nog doen! Ik hoop dat juli alleen nog maar leuker en fijner wordt. En dat je je flamingo shirtje veel draagt, want hij is ZO leuk! Veel liefs uit Italië!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heel veel liefs terug! Je foto’s vanuit Italië zijn prachtig!

   Reageer...
 • Renate

  Het flamingo shirt blijft leuk :D

  Reageer...
 • Lilian

  Wij zijn getrouwd! En toch is het hier ook een beetje alsof er niks veranderd is + een hele mooie herinnering erbij :-)

  Reageer...
 • Linda

  Wat een leuke foto’s! En fijn dat je toch een beetje begint te wennen aan je diabetes, lijkt me heel rustgevend zeg maar!

  Reageer...
 • Wendy

  Fijn dat je begint te wennen aan het feit dat je diabetes hebt en dat het steeds meer ‘gewoon’ wordt. En dat er uitgooien als het even niet lekker gaat, vind ik zelf hartstikke normaal. Doe ik ook. :)
  Fijn overzicht en ik wil ook wel zo’n mini vakantie.

  Reageer...
 • Dina

  Het flamingo shirt van Sissy Boy is ZO LEUK.

  Reageer...
 • Deborah

  Je hebt weer aardig wat gedaan, gezien en ondernomen.
  Een gesprek voor de klas… Dan is niks fijner als ze ook gemotiveerd zijn om te luisteren :)
  Zelf heb ik mij erg gericht op de “gezonde gewoontes” en het hardlopen. In totaal 60 km gelopen deze maand. Iets waar ik erg trots op ben haha.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?