Papieren konijn; Gekocht bij Loods 5

Tijdens mijn bezoek aan Loods 5 kwam ik een leuk DIY pakket gekocht waarmee je zelf een papieren konijn kan vouwen! In één van mijn eerste artikelen vertelde ik al hoe geweldig ik de papieren dieren van Assembli vind! Toen ik het papieren konijn zag staan was ik gelijk verkocht! Het liefst zou ik natuurlijk een echt konijn kopen, maar aangezien dat niet mogelijk is moet ik het maar doen met een papieren konijn! ;)

Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Ze hadden trouwens ook geweldige porseleinen beeldjes van konijnen! Deze wilde ik natuurlijk enorm graag hebben, maar ik schrok heel erg van de prijs. Wat duur! Helaas! :(

Papieren konijn van Lise Lefebvre

Het papieren konijn is overigens niet van Assembli zelf kwam ik later achter. Het ontwerp is van Lise Lefebvre en het DIY pakket is voor 16 euro te koop bij Loods 5! Ik wil jullie graag laten zien hoe mijn papieren konijn van een aantal velletjes papier is getransformeerd in een echt papieren 3D model! Het was een hels karwei en begon erg leuk, maar zo richting het einde werd het toch een beetje frustrerend. Het papieren konijn uiteindelijk helemaal aansluitend dicht lijmen is moeilijker dan het lijkt!

Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Het pakket waarmee je zelf een papieren konijn kan maken bestaat uit een aantal vellen oranje papier en een handleiding. Je begint met het netjes uitknippen van de patronen, waarbij het belangrijk is dat je goed naar de vouwlijnen kijkt, als je die perongeluk afknipt is het einde verhaal. Het klinkt misschien als een eenvoudige klus, maar doordat er allemaal hoekjes in het patroon zitten moet je het met veel geduld en beleid doen.

Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Als je klaar bent met het uitknippen van de patronen ga je deze vouwen. Maar ook hierbij is het belangrijk dat je goed op de vouwlijnen let, de ene keer moet je het naar binnen vouwen en dan weer naar buiten. Uiteindelijk lijm je alle stukjes op elkaar op basis van de nummertjes die op de vlakken staan. Langzaam zie je dan een papieren konijn ontstaan! Het einde is een beetje tricky, dan moet je namelijk de laatste paar stukjes aan elkaar lijmen en het papieren konijn dichtmaken. Als je dit te snel doet krijg je deuken in de geometrische vorm, het is dus belangrijk dat je hier de tijd voor neemt!

Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5

Lijkt het jullie ook leuk om een papieren konijn in elkaar te knutselen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Mariekjen.

  Jaaa, ik vind ‘m geweldig! Ook qua kleur trouwens. Had op Instagram bij verschillende mensen ook al die hangende berenkop voorbij zien komen en die is ook gaaf. Maar ik hou van felle kleurtjes, dus ik zou ook voor het konijntje gegaan zijn. Like!

  Reageer...
 • Eva

  Oooh ja die vind ik zo geweldig! Zag ‘m bij Karlijn ook al even voorbij komen en wil ‘m nu eigenlijk ook wel in mijn boekenkast :)

  Reageer...
 • Kelly

  Wat grappig zeg!

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik heb de porseleinen konijntjes afgelopen weekend gezien. Prachtig zijn ze! Als je naar de Sweatshop Deluxe in Rotterdam gaat kun je het hele ontwerpproces zien. Erg tof! Mooie kleur heb uitgekozen voor de papieren versie. Je stimuleerd me om eindelijk eens te beginnen aan mijn neushoorn :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik zag het op je blog ja, vind ze zo leuk! Lijkt me wel tof ook om het ontwerpproces te zien, misschien dat ik eens langs ga!

   Reageer...
 • Laura

  Dat ziet er wel super moeilijk uit hoor! Maar, het eindresultaat mag er zeker wezen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Opzich is het niet supermoeilijk! Wel een beetje frustrerend richting het einde haha. Dankjewel! :)

   Reageer...
 • Denise

  Haha wat grappig, lijkt me leuk maar ik ben helaas niet zo handig aangelegd!

  Reageer...
 • Kimberley

  Hij is heel erg leuk! Wat een werk lijkt me dit zeg. Je hebt in ieder geval genoeg geduld, haha.

  Reageer...
 • Renate - Dat Zit Wel Snor

  Dat ziet er i gewikkeld uit, maar ik vind het konijntje super tof geworden :D

  Reageer...
 • Femke

  Oh jaaa dit is zo leuk :D Ik ben echt gek op nijnenmansen, dit moet ik echt eens doen hihi :)

  liefs,
  Femke

  Reageer...
 • Tessa

  Ze hebben altijd van die toffe dingen bij loods 5! :D

  Reageer...
 • Nienke

  Echt superleuk! Geen idee wat ik ermee zou moeten, maar man ik wil ’t hebben ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hahaha! Dat had ik dus precies hetzelfde! :’) Hij staat nu lekker te staan in de kast haha.

   Reageer...
 • blauwesokken

  wowie wat een werk, maar hij ziet er heeeeeel tof uit! Superleuk!
  Hadden ze die bunny’s in meerdere kleuren? :-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja ze hadden hem ook in het roze en volgens mij ook in het groen, maar die kleuren waren wel heel erg neon!

   Reageer...
 • Simone Rosalie

  Tof zeg! Loods 5 heeft zoveel ontzettend gave dingen. Leuke blog btw! x

  Reageer...
 • Suzanne

  Hoe cool is dat! Ik mag geen konijn van mama, dan maar een papieren. haha

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha ik dacht precies hetzelfde! Eigenlijk wil ik ook niet een papieren hamster haha.

   Reageer...
 • Anouk

  Super leuk zo’n papieren bunny! Ik ga gelijk de website van Loods 5 opzoeken, haha. Het lijkt me een toffe winkel! :) xo

  Reageer...
 • Romy | Big Cozy Sweater

  Jeetje, wat een werk lijkt me dit, maar hij is wel echt heel erg tof!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oooh, ik ben er gek van! Wat zijn ze mooi! echt een eyecatcher :)

  Reageer...
 • LNNK

  Ik vind hem heel gaaf. Je moet wel geduld hebben om hem in elkaar te zetten denk ik haha

  Reageer...
 • Ines

  Oh ziet er erg leuk uit!

  Reageer...
 • Kim

  Wat tof! Zag ‘m toevallig gister staan in een winkeltje op de Witte de With, in Rotterdam. Misschien toch maar aanschaffen, ook al ben ik totaal niet creatief/geduldig..

  Reageer...
 • Jennifer

  Ik vind m zo leuk! Twijfel al enige tijd of ik hem zal bestellen, zie erom op tegen het in elkaar zet proces haha.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het is even volhouden maar dan heb je ook wel een papieren bunny! :D

   Reageer...
 • Eveline

  Het konijn is erg leuk! Ik heb hem zojuist ook gekocht.
  Hoelang heb je er ongeveer over gedaan om hem in elkaar te zetten?
  Welke lijm heb je gebruikt?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Evelin! Wat leuk! :D Ik denk dat ik zo’n 1 a 2 uur bezig ben geweest met knippen en zo’n anderhalf uur met het in elkaar zetten! Ik gebruik altijd de fotolijm van Henzo! Succes! Laat je me weten hoe het gegaan is? :D

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?