Papieren konijn; Gekocht bij Loods 5

Tijdens mijn bezoek aan Loods 5 kwam ik een leuk DIY pakket gekocht waarmee je zelf een papieren konijn kan vouwen! In één van mijn eerste artikelen vertelde ik al hoe geweldig ik de papieren dieren van Assembli vind! Toen ik het papieren konijn zag staan was ik gelijk verkocht! Het liefst zou ik natuurlijk een echt konijn kopen, maar aangezien dat niet mogelijk is moet ik het maar doen met een papieren konijn! ;)

Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Ze hadden trouwens ook geweldige porseleinen beeldjes van konijnen! Deze wilde ik natuurlijk enorm graag hebben, maar ik schrok heel erg van de prijs. Wat duur! Helaas! :(

Papieren konijn van Lise Lefebvre

Het papieren konijn is overigens niet van Assembli zelf kwam ik later achter. Het ontwerp is van Lise Lefebvre en het DIY pakket is voor 16 euro te koop bij Loods 5! Ik wil jullie graag laten zien hoe mijn papieren konijn van een aantal velletjes papier is getransformeerd in een echt papieren 3D model! Het was een hels karwei en begon erg leuk, maar zo richting het einde werd het toch een beetje frustrerend. Het papieren konijn uiteindelijk helemaal aansluitend dicht lijmen is moeilijker dan het lijkt!

Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Het pakket waarmee je zelf een papieren konijn kan maken bestaat uit een aantal vellen oranje papier en een handleiding. Je begint met het netjes uitknippen van de patronen, waarbij het belangrijk is dat je goed naar de vouwlijnen kijkt, als je die perongeluk afknipt is het einde verhaal. Het klinkt misschien als een eenvoudige klus, maar doordat er allemaal hoekjes in het patroon zitten moet je het met veel geduld en beleid doen.

Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Als je klaar bent met het uitknippen van de patronen ga je deze vouwen. Maar ook hierbij is het belangrijk dat je goed op de vouwlijnen let, de ene keer moet je het naar binnen vouwen en dan weer naar buiten. Uiteindelijk lijm je alle stukjes op elkaar op basis van de nummertjes die op de vlakken staan. Langzaam zie je dan een papieren konijn ontstaan! Het einde is een beetje tricky, dan moet je namelijk de laatste paar stukjes aan elkaar lijmen en het papieren konijn dichtmaken. Als je dit te snel doet krijg je deuken in de geometrische vorm, het is dus belangrijk dat je hier de tijd voor neemt!

Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5Papieren konijn van Loods 5

Lijkt het jullie ook leuk om een papieren konijn in elkaar te knutselen?