Paprikasoep; Homemade & Overheerlijk!

Qua groenten ben ik best een moeilijk meisje. Ik eet het wel, maar echt lekker vind ik het niet, met een aantal uitzonderingen daargelaten. Paprika is bijvoorbeeld een groente die ik echt niet lekker vindt. Daarom eet ik het ook alleen maar als het heel erg klein gesneden is en je het eigenlijk niet zo goed proeft. Gek genoeg ben ik weer wel een groot fan van paprikachips, maar volgens mij ben ik daar niet de enige in haha. Toen ik een recept voor paprikasoep tegenkwam dacht ik in eerste instantie gelijk: ‘iew bah’, maar wilde ik het toch wel proberen. Misschien valt de paprikasmaak wel mee en als je het niet probeert, dan weet je het niet!

Op mijn iPhone heb ik de weekmenu applicatie waar elke week weer allemaal nieuwe recepten te vinden zijn! Zo ook dit recept voor de paprikasoep. In het originele recept zit ook nog een hele uitleg hoe je lekkere crostini’s erbij kan maken maar ik had zelf voor simpele witte pistolets gekozen, besprenkeld met wat olijfolie, peper en zout, ook heel erg lekker!

Ingrediënten voor de paprikasoep (2 Personen)

– 2 paprika’s
– 2 kippenbouillonblokjes
– halve ui
– 3 zongedroogde tomaatjes

Stap 1: Snij de ui in kleine stukjes en de paprika in reepjes.

Stap 2: Maak de bouillon met 0,75 liter water en twee kippenbouillonblokjes.

Stap 3: Fruit in een andere pan de ui en voeg hier vervolgens de paprika aan toe. Bak dit twee minuten. Voeg daarna de zongedroogde tomaatjes toe.

Stap 4: Voeg de kippenbouillon toe aan het mengsel met de ui, paprika en zongedroogde tomaten.

Stap 5: Laat het geheel 10 minuten koken.

Stap 6: Pureer de soep met een staafmixer. (Is het niet super efficiënt om de inhoud van de pan in een blender te doen? Gaat een stuk sneller volgens mij. Heeft iemand ervaring met soep in een blender?)

Tadaa! Klaar! Je kan het nog een beetje extra op smaak brengen met wat peper en zout maar ik vond dat dat eigenlijk niet nodig was. Ik was blij verrast, zeker omdat ik eigenlijk helemaal geen paprika fan ben! Qua smaak deed de paprikasoep me een beetje denken aan tomatensoep! :)

PaprikasoepPaprikasoep

Eet smakelijk! Hebben jullie wel eens paprikasoep gemaakt?