Origami; Watervogel & Penguin

Soms vind ik het leuk om iets nieuws uit te proberen en mijzelf nieuwe dingen aan te leren! Tijdens mijn bezoek aan New York in september kwam ik in de MoMA store (Museum of Modern Art) een super leuk origami pakketje tegen. Dit pakketje bestaat uit een boekje met allemaal verschillende figuren en een enorme lading origami papiertjes. Hoewel het even in de kast heeft gelegen heb ik mijn eerst poging tot origami gedaan! Conclusie, ik ben er niet zo goed in.

origami-1origami-2

Het pakket met het boekje en het origami papier.

De Basics

Origami is de kunst van het papier vouwen en is ontstaan in Japan. Het ziet er op het eerste oog vrij simpel uit, maar dat valt vies tegen. Wat typerend is aan origami papier is dat de ene kant wit is en de andere kant gekleurd, dat wist ik nog niet! Aangezien jullie het misschien ook leuk vinden om te proberen om een origami figuur te vouwen heb ik de instructies voor de penguin en de watervogel toegevoegd aan dit artikel. Laten we beginnen met de basics! Toen ik deze pagina zag had ik de schrik al aardig te pakken, ik had niet verwacht dat het zo ingewikkeld zou zijn!

origami-6

De Penguin & De Watervogel

Ik besloot om simpel te beginnen met het eerste figuur van het boekje, de penguin! Het is vrij eenvoudig om de penguin te maken, deze bestaat maar uit een aantal kleine stappen. Probeer het zelf met onderstaande instructies! Hoewel de penguin erg simpel is om te maken ziet hij er toch heel erg leuk uit! De watervogel is een stapje moeilijker maar nog goed te doen als beginner!

origami-7origami-8origami-9origami-4origami-5

Het resultaat!

Deze twee figuren zijn vrij eenvoudig! Ik had voornamelijk bij de figuren zoals de papegaai, kraanvogel, flamingo of eigenlijk gewoon de rest van het boekje dat ik steeds richting het einde helemaal vastliep. Het is echt bizar als je bekijkt wat mensen allemaal kunnen maken met origami papier! Het was een leuk probeersel, maar ik denk niet dat ik hier echt aanleg voor heb! Misschien dat ik ooit nog eens een poging doe om de moeilijkere figuren te maken!

Wat vinden jullie van origami? Zijn jullie er een beetje handig in? ;)