Origami; Watervogel & Penguin

Soms vind ik het leuk om iets nieuws uit te proberen en mijzelf nieuwe dingen aan te leren! Tijdens mijn bezoek aan New York in september kwam ik in de MoMA store (Museum of Modern Art) een super leuk origami pakketje tegen. Dit pakketje bestaat uit een boekje met allemaal verschillende figuren en een enorme lading origami papiertjes. Hoewel het even in de kast heeft gelegen heb ik mijn eerst poging tot origami gedaan! Conclusie, ik ben er niet zo goed in.

origami-1origami-2

Het pakket met het boekje en het origami papier.

De Basics

Origami is de kunst van het papier vouwen en is ontstaan in Japan. Het ziet er op het eerste oog vrij simpel uit, maar dat valt vies tegen. Wat typerend is aan origami papier is dat de ene kant wit is en de andere kant gekleurd, dat wist ik nog niet! Aangezien jullie het misschien ook leuk vinden om te proberen om een origami figuur te vouwen heb ik de instructies voor de penguin en de watervogel toegevoegd aan dit artikel. Laten we beginnen met de basics! Toen ik deze pagina zag had ik de schrik al aardig te pakken, ik had niet verwacht dat het zo ingewikkeld zou zijn!

origami-6

De Penguin & De Watervogel

Ik besloot om simpel te beginnen met het eerste figuur van het boekje, de penguin! Het is vrij eenvoudig om de penguin te maken, deze bestaat maar uit een aantal kleine stappen. Probeer het zelf met onderstaande instructies! Hoewel de penguin erg simpel is om te maken ziet hij er toch heel erg leuk uit! De watervogel is een stapje moeilijker maar nog goed te doen als beginner!

origami-7origami-8origami-9origami-4origami-5

Het resultaat!

Deze twee figuren zijn vrij eenvoudig! Ik had voornamelijk bij de figuren zoals de papegaai, kraanvogel, flamingo of eigenlijk gewoon de rest van het boekje dat ik steeds richting het einde helemaal vastliep. Het is echt bizar als je bekijkt wat mensen allemaal kunnen maken met origami papier! Het was een leuk probeersel, maar ik denk niet dat ik hier echt aanleg voor heb! Misschien dat ik ooit nog eens een poging doe om de moeilijkere figuren te maken!

Wat vinden jullie van origami? Zijn jullie er een beetje handig in? ;)

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Laura

  Haha ah jammer dat het verder niet lukte! Ik vind de pinguïn en de watervogel wel heel erg leuk!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Vond ik ook heel erg jammer! Is gewoon best wel moeilijk! :( Dankjewel haha!

   Reageer...
 • Michelle

  Super schattig die pinguin maar ik denk dat het mij ook niet al te gemakkelijk af zal gaan hihi.

  Reageer...
 • Kimberley

  Ik heb hier dus gewoon geen geduld voor, haha.

  Reageer...
 • Karlijn

  Een paar jaar terug had ik een periode waarin ik heel veel origami dingen maakte. In het begin bakte ik er niks van maar op een gegeven moment had ik de slag te pakken. Heel erg leuk om te maken vond ik het. Maar op een gegeven moment barstte mijn kamer uit van al die papieren dingen en ben ik er maar mee opgehouden. Het blijft leuk, ik kon er echt heel geconcentreerd mee bezig zijn en niets anders doorhebben. X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat fijn dat het bij jou wel lukte! Is het dan toch gewoon een kwestie van volhouden en er gewoon meer doorgaan? Haha, ja ik had na een tijdje ook echt 20 pogingen tot origami dieren op tafel liggen! Laat staan als je het wel kan, dan wordt dat een enorme verzameling!

   Reageer...
 • iiiThinkPink

  Mooie foto’s!

  Reageer...
 • Thebeautydelivery

  Origami is leuk! :)

  Reageer...
 • Myrthe

  Super vet!!! Im gonna give it a try.. one day..

  Reageer...
 • alexa

  de orgami watervogel doet me denken aan de serie prison break, het echt genoten van de serie. Daarvan ken ik de origami watervogeltjes. wat super leuk dat je ze hebt gemaakt heel creatief!

  Reageer...
 • 50 dingen om in je eentje te doen (zonder internet) - Wish Flower

  […] Vouw origami figuurtjes […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?