Opnieuw je draai vinden in een nieuwe omgeving

Heerlijk een paar uurtjes voor het slapen gaan alvast in bed kruipen om nog even een artikeltje te schrijven, rond te struinen op internet of dat ene youtube filmpje te kijken. We wonen hier nu bijna een maand en het is voor het eerst dat ik dat weer doe. Ik heb het gemist. Het is lastiger dan ik dacht om opnieuw je draai te vinden in een nieuwe omgeving, maar stukje bij beetje raken we elke dag iets meer gewend.

De eerste paar weken

De eerste week na de verhuizing was het hard werken. Dozen uitpakken, gaten boren, alles ophangen, etcetera. Toen het grootste gedeelte erop zat was het ontbreken van internet een grote belemmering. Hoe ga je weer je draai vinden in een nieuwe omgeving als je niet kan doen wat je voorheen ook deed? Het heeft ervoor gezorgd dat we het huis snel hebben aangekleed en veel nieuwe spulletjes hebben gekocht. Maar vervolgens heb je nog die negen dozen staan die je moet uitpakken. En die blijven dan maar staan, want hoera, er is internet!

Na de tweede week in het nieuwe huis ging ik op studiereis naar Sicilië, waardoor ik nog minder goed kon wennen aan de nieuwe omgeving. Dat is toch lastig als je 2500 kilometer verderop zit. Eenmaal weer thuis merkte ik dat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Ik was weer thuis, zonder dat ik echt thuis was.

En dan raak je ook nog eens je jeugdknuffel kwijt…

Even uithuilen op bed met mijn vertrouwde jeugdknuffel Kika zat er ook niet meer in, want Kika was er niet meer. Hij was opeens weg en vermoedelijk heb ik hem laten liggen in één van de hotels waar we sliepen. Maar aangezien geen van de hoteliers Kika heeft kunnen vinden zat er niks anders op dan mij er bij neer te leggen. Tijdens de studiereis heb ik het verlies van Kika zoveel mogelijk van mij af proberen te schuiven. Want hallo, je bent vijfentwintig. Het is maar een knuffel. Doe normaal. Het voelt ook ergens alsof ik me moet verantwoorden, maar dat slaat eigenlijk helemaal nergens op. Ik had Kika sinds mijn twaalfde en was erg aan hem gehecht. Elke vakantie, elk weekendje weg. Hij moest mee. Mijn puberteit, eerste vakantie alleen, huisfeestjes, studentenkamertje, moeilijke momenten en de ziekenhuisopname vorig jaar, Kika was er altijd bij.

Opnieuw je draai vinden in een nieuwe omgeving

Kika 2.0

Wie is dan die snoezige mooie knuffelbeer op de foto? Is Kika weer terug gekomen uit Sicilië? Nee, helaas.. Maar het opnieuw mijn draai moeten vinden in een nieuwe omgeving is één ding, maar om dan ook nog eens je denkbeeldige maatje kwijt te raken kon ik er even niet bij hebben. Daarom heb ik gisteren bij een vriendelijke mevrouw in Rotterdam Kika 2.0 gekocht. Hij is nog veel te fluffy en nieuw, maar hij ziet er vast weer binnen no-time hetzelfde uit als Kika 1.0!

Heb jij tips om snel weer je draai te vinden in een nieuwe omgeving?