Opnieuw je draai vinden in een nieuwe omgeving

Heerlijk een paar uurtjes voor het slapen gaan alvast in bed kruipen om nog even een artikeltje te schrijven, rond te struinen op internet of dat ene youtube filmpje te kijken. We wonen hier nu bijna een maand en het is voor het eerst dat ik dat weer doe. Ik heb het gemist. Het is lastiger dan ik dacht om opnieuw je draai te vinden in een nieuwe omgeving, maar stukje bij beetje raken we elke dag iets meer gewend.

De eerste paar weken

De eerste week na de verhuizing was het hard werken. Dozen uitpakken, gaten boren, alles ophangen, etcetera. Toen het grootste gedeelte erop zat was het ontbreken van internet een grote belemmering. Hoe ga je weer je draai vinden in een nieuwe omgeving als je niet kan doen wat je voorheen ook deed? Het heeft ervoor gezorgd dat we het huis snel hebben aangekleed en veel nieuwe spulletjes hebben gekocht. Maar vervolgens heb je nog die negen dozen staan die je moet uitpakken. En die blijven dan maar staan, want hoera, er is internet!

Na de tweede week in het nieuwe huis ging ik op studiereis naar Sicilië, waardoor ik nog minder goed kon wennen aan de nieuwe omgeving. Dat is toch lastig als je 2500 kilometer verderop zit. Eenmaal weer thuis merkte ik dat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Ik was weer thuis, zonder dat ik echt thuis was.

En dan raak je ook nog eens je jeugdknuffel kwijt…

Even uithuilen op bed met mijn vertrouwde jeugdknuffel Kika zat er ook niet meer in, want Kika was er niet meer. Hij was opeens weg en vermoedelijk heb ik hem laten liggen in één van de hotels waar we sliepen. Maar aangezien geen van de hoteliers Kika heeft kunnen vinden zat er niks anders op dan mij er bij neer te leggen. Tijdens de studiereis heb ik het verlies van Kika zoveel mogelijk van mij af proberen te schuiven. Want hallo, je bent vijfentwintig. Het is maar een knuffel. Doe normaal. Het voelt ook ergens alsof ik me moet verantwoorden, maar dat slaat eigenlijk helemaal nergens op. Ik had Kika sinds mijn twaalfde en was erg aan hem gehecht. Elke vakantie, elk weekendje weg. Hij moest mee. Mijn puberteit, eerste vakantie alleen, huisfeestjes, studentenkamertje, moeilijke momenten en de ziekenhuisopname vorig jaar, Kika was er altijd bij.

Opnieuw je draai vinden in een nieuwe omgeving

Kika 2.0

Wie is dan die snoezige mooie knuffelbeer op de foto? Is Kika weer terug gekomen uit Sicilië? Nee, helaas.. Maar het opnieuw mijn draai moeten vinden in een nieuwe omgeving is één ding, maar om dan ook nog eens je denkbeeldige maatje kwijt te raken kon ik er even niet bij hebben. Daarom heb ik gisteren bij een vriendelijke mevrouw in Rotterdam Kika 2.0 gekocht. Hij is nog veel te fluffy en nieuw, maar hij ziet er vast weer binnen no-time hetzelfde uit als Kika 1.0!

Heb jij tips om snel weer je draai te vinden in een nieuwe omgeving?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Jantine

  O.o ik moet er niet aan denken, mijn favoriete knuffel kwijt zijn. Nou is die nog gewoon in de winkel te krijgen, dus we roepen wel eens ‘als een van die knuffels kwijt is, liggen ze gewoon na een verwenarrangement waardoor ze zich als nieuw voelen bij winkel op ons te wachten’ ;-)

  Dat je meteen aan de gang gegaan bent met opruimen, ophangen etc. zou moeten helpen. Probeer die laatste dozen ook weg te werken. Kook een paar keer dat lekkere gerecht met een sterke geur die je in je vorige woning ook regelmatig kookte, zodat het huis meer ‘jouw luchtje’ krijgt. Laat wel eens wat slingeren ;-) Dat soort dingen zouden kunnen helpen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bedankt voor de tips Jantine! De dozen zijn inmiddels uitgepakt en dat helpt inderdaad al een beetje! ;)

   Reageer...
 • Madam Elisa

  Toen ik ging samen wonen had ik ook wel even de tijd nodig om mijn draai te vinden, mijn hobby’s zorgde er toen wel voor dat het wel redelijk vlot ging. Van een vol ouderlijk huis naar een leeg / wit huis samenwonend is toch wel anders.

  Maar nu zo heerlijk! Het komt vast snel goed!

  Reageer...
 • britt • against the grain

  Oh, zo erg dat je Kika was kwijtgeraakt! Gelukkig heb je hem nu weer terug! Ik herken het wel, ik was ook altijd vrij erg gehecht aan mijn knuffel. Maar ik heb het mezelf afgeleerd, alleja, je snapt me. ( : Ik hoop dat je je snel weer thuis voelt in je stekje!

  Reageer...
 • Daphne

  Ah.. Je hoeft je nergens voor te verantwoorden hoor, ik denk dat iedereen wel eens zo’n moment heeft (al dan niet met een knuffel). Ik heb ooit mijn lievelingsknuffel (ik had drie dezelfde kleine beertjes, maar één was toch mijn favoriet) op een parkeerplaats in Frankrijk laten liggen. Oh man, wat was de eerste vakantiedag een hel. Ik voelde me écht heel triest. Maar fijn dat je je alweer iets meer thuis voelt! En fijn dat Kika 2.0 er is (:

  Reageer...
 • Lonneke

  Balen dat je, je knuffel kwijt bent geraakt. Ik kan me voorstellen dat het even teveel was. Kika 2.0 is ook heel mooi :)

  Reageer...
 • anneleen

  Super jammer en vervelend dat je je vaste knuffel bent kwijt geraakt… Inderdaad niks om je voor te verantwoorden of schamen! Ik ben 21 en slaap sinds mijn 7e met een vast knuffeltje. Ik voel me er ook op een bepaalde manier aan gehecht. Gaat gewoon met me mee wanneer ik bij mijn vriend ga slapen, wanneer ik geopereerd moest worden, … Ik hoop dat Kika 2.0 je toch wat vrolijk maakt! :) Het is alvast een mooie knuffel!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Aah, dat heb ik precies hetzelfde! :) Fijn om altijd een soort van steun te ervaren, ook al is het dan in de vorm van een knuffel :)

   Reageer...
 • De trap van Rotterdam; 29 meter hoog! - Wish Flower

  […] ik stiekem al had verwacht was het, nu ik zelf niet meer in Rotterdam woon, veel leuker om weer in Rotterdam te zijn. Het zal altijd als thuis blijven voelen, maar ik stond […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?