Op de fiets door Rotterdam lanterfanten

De laatste paar keren dat ik vrij was op vrijdag ben ik erachter gekomen dat het hartstikke leuk is om lekker te lanterfanten en zo nieuwe plekjes te ontdekken in je eigen stad. Gek genoeg komt het vaak voor dat mensen in hun eigen stad het minst op ontdekkingstocht gaan. Met de auto door het centrum van Rotterdam crossen is niet praktisch en te voet ligt het allemaal net iets te ver uit elkaar; Gelukkig heb ik een fiets!

Op de fiets door Rotterdam lanterfanten

Het grote Pearl verhaal

Twee weken geleden bracht ik voor het eerst een bezoekje aan de Pearl in de Zwart Janstraat, een straat in het Oude Noorden waar ik eigenlijk zelden of nooit kom. Omdat ik zelf ten Zuiden van Rotterdam Centraal woon kom ik eigenlijk nooit verder dan het centrum, daar hebben we namelijk alles wat we nodig hebben. Zo ook een Pearl, waar ik halverwege januari weer eens naartoe was gegaan omdat ik eigenlijk toch wel de overstap wilde maken naar lenzen, maar wat on hold was komen te staan door mijn diabetes. Bij mijn eerste bezoek werd ik geholpen door een hele vriendelijke meneer, die toevallig die dag inviel omdat er een collega in het filiaal ziek was. We zouden een oogmeting doen en daarna zou ik twee verschillende lenzen meekrijgen om zo te ervaren welke lens voor mijn ogen het meest prettig was. Vervolgens zou ik een keuze maken en zou ik van de gekozen lens nog een compleet setje krijgen, om zeker te weten dat het allemaal goed zou zijn. Mocht het niet goed zijn, dan zouden we net zolang blijven proberen totdat het wel goed was. Prima, klinkt goed!

Twee weken later vertelde ik tegen de vaste medewerkster van dat filiaal dat de linker lens het prettigst zat en dat ik met de rechterlens niet zo goed kon zien. Hoewel ze het vreemd vond dat ik twee verschillende lenzen had, besloot de medewerkster al snel dat ik een maandabonnement zou krijgen, op basis van de linker lens en dat zou dan zoveel gaan kosten. Huh, maar wacht eens even? Dat was niet de afspraak. Ik zou 35 euro betalen voor het vinden van de geschikte lenzen! Het lijkt mij niet meer dan logisch om pas een abonnement aan te gaan op het moment dat je helemaal zeker bent van je keuze. Helaas was zij het daar niet helemaal mee eens en werd ik de deur uit gebonjourd met de mededeling dat ze de klacht wel zou zien verschijnen. Ok, doei.

Gelukkig bestaan er ook nog klantvriendelijke mensen

Gelukkig kon ik mij nog herinneren dat de medewerker die toen bij mijn eerste afspraak inviel, werkzaam was bij de Pearl in de Zwart Janstraat. Diezelfde middag zat ik nog op mijn fiets richting het Oude Noorden om daar wél vriendelijk geholpen te worden door de meneer die ik ontmoet had tijdens mijn eerste afspraak. We deden opnieuw een oogmeting en het probleem bleek niet bij de lens te liggen, maar bij de sterkte. Ik zou op basis van de iets andere sterkte nogmaals een proefsetje krijgen van de rechter lenzen, aangezien de linker uit het assortiment ging. Moet je nagaan, had ik bijna een abonnement aangesmeerd gekregen voor lenzen die straks helemaal niet meer verkrijgbaar zijn en eigenlijk ook niet de juiste sterkte hebben voor mijn ogen..

Op de fiets door Rotterdam lanterfantenNa mijn bezoekje aan de Pearl begon mijn eerste middagje lanterfanten. Het was goed weer en dan is niets leuker dan op je gemak een beetje ronddwalen, straatjes in fietsen omdat je in de verte een mooi bruggetje of gebouw ziet en vervolgens op gevoel de weg naar huis weer vinden. Zo ontdek je je stad eigenlijk pas écht.

lan·ter·fan·ten
niets uitvoeren; lummelen

Vorige week had ik om tien uur weer een afspraak voor een controle. Deze keer had ik twee dezelfde lenzen in gehad, maar wilde de linker lens niet echt meewerken. Ook deze keer werd er weer gezocht naar een oplossing en bleek dat een kleine cilinderafwijking in mijn linkeroog de boosdoener was. Op dit moment is het derde setje proeflenzen in bestelling en heb ik goede hoop dat dit wel eens hét goede setje kan zijn! Na de afspraak stapte ik weer op de fiets en dwaalde ik weer een beetje rond. Om elf uur had ik een andere afspraak, dus ik had nog een halfuur.

Ik moest een pakketje afleveren en reed op gevoel naar het dichtstbijzijnde postkantoor. Vervolgens kwam ik een straat verder per toeval een vriendinnetje tegen en kletsen we eventjes. Ook stopte ik nog even bij de fietsenmaker waar ik langs fietste, kon ik gelijk even mijn bandjes oppompen. Ondanks dat ik terecht ben gekomen bij de Zwart Janstraat omdat ik in ‘mijn eigen filiaal’ niet netjes ben geholpen, heeft het fijne en ontspannende fietstochtjes door Rotterdam opgeleverd!

Dwaal jij ook wel eens lekker rond op de fiets?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Oh jemig, wat een gedoe met je lenzen! Ik heb ook zo’n abonnement en het is toch echt bizar dat ze je zomaar naar huis wilden sturen met iets dat helemaal niet goed was? Rare mensen ;)

  Reageer...
 • Veerlez

  Ik geniet zo van lanterfanteren door eigen stad. Ik heb sindskort ook een legtitieme reden om dit te doen, ik werk nu voor Toerisme Utrecht, dus ik moet ook wel de stad veel beter kennen dan ik eerst had.

  En wat een bizar verhaal van de Pearle. Sowieso is het een wereld van verschil als je je ogen laat opmeten in de ochtend en in de middag. Maar het gaat blijkbaar meer om brillen of lenzen verkopen dan om de juiste sterkte te krijgen. Ik laat dus ook liever meermaal opmeten voor ik verander..

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat leuk! Dat is inderdaad de perfecte baan om een stad goed te leren kennen! :)

   Reageer...
 • Miranda

  Je hebt helemaal gelijk, meestal kennen we onze eigen stad het slechts! Daarom vind ik geocaching ook zo leuk, hierdoor kom je vaak op plekken waar je anders nooit heen had gegaan :-)

  Reageer...
 • Mies

  Ha, leuk! Rotterdam is inderdaad een leuke stad om doorheen te fietsen. Vooral in het Oude Noorden is meer dan genoeg te zien. Grappig hoe je van een vervelende situatie een geluksmomentje maakt. Je inspireert mij om dat ook vaker te doen!

  Reageer...
 • Cindy

  Het lijkt me heerlijk om door Rotterdam heen te fietsen. Ik heb wel eens een tijdje door Tilburg gefietst, gewoon eens kijken waar alles zat. En dat doe ik nu te weinig (oké, ik ben hoogzwanger en heb een fiets met lege fietsbanden, ik doe het nu dus even niet meer) maar als ik straks kan fietsen dan wil ik zeker weer een rondje Tilburg gaan doen. Trouwens: Wat een achterlijke service door die dame. Byebye dat filiaal!

  Reageer...
 • Elisa van Propvol

  Ik wandel graag op mijn vrije dag beetje rond in de buurt, steeds een ander stukje! Sinds ik mijn moestuin heb en daar na toe fiets leer ik ook steeds meer leuke plekjes :) Fijn eigenlijk hé!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?