Een dagje weg; op avontuur in Zeeland

Als randstad meisje ben ik vrij onbekend in de noordelijke en zuidelijke provincies van ons kleine maar mooie Nederland. Omdat er veel meer is dan alleen Rotterdam én het hartstikke leuk is om als toerist in eigen land op avontuur te gaan besloten we afgelopen weekend een dagje met de auto naar Zeeland te gaan. We hebben niet voor niets een nieuwe auto gekocht, zonde om die stil te laten staan natuurlijk!

Middelburg

Het originele plan was om een aantal kleine dorpjes in Zeeland te bezoeken. Omdat we dan qua reistijd al snel op 3 à 4 uur zaten besloten om eerst naar Middelburg te rijden en vanaf daar verder te bekijken wat we wilden gaan doen. We reden langs de kust over de N57 naar Middelburg waar het een stuk drukker was dan we hadden verwacht. Voor veel mensen is het natuurlijk al zomervakantie en dat was goed te zien aan alle buitenlandse kentekens. Anderhalf uur later kwamen we aan in Middelburg en vonden we een mooi parkeerplekje, midden in het centrum bij het stadhuis.

Op avontuur in ZeelandWe hadden het getroffen met het weer en gingen op zoek naar een gezellig terrasje voor een drankje en een tussendoortje. Toevallig was er tijdens ons bezoek een groot evenement in Middelburg waardoor het grote plein voor het stadhuis omgetoverd was tot een festivalterrein. Gelukkig vonden we na een paar minuutjes wandelen een rustig plekje in de achtertuin van de Middelburger, een klein en sfeervol burgerrestaurant. Daarna gingen we nog even aan de wandel en bezochten we de Nieuwe Kerk, waar we een kijkje namen in de knusse kloostertuin vol met verse kruiden.

Op avontuur in Zeeland

Inspiratiecentrum Grevelingen

Omdat we naast Middelburg nog meer van Zeeland wilden zien besloten we weer over de Oosterscheldekering naar het noorden te rijden. Op de heenweg waren we langs een modern gebouw gereden, wat inspiratiecentrum Grevelingen bleek te zijn. Het inspiratiecentrum bestaat uit een expositieruimte, een kleine lunchroom én een uitkijktoren waar je een prachtig uitzicht hebt over het Grevelingenmeer, de Noordzee en de Brouwersdam. Na een klim van 126 treden stonden we op 26 meter hoogte. Mooi om de natuur van Zeeland op deze manier te bekijken!

Op avontuur in ZeelandOp avontuur in ZeelandOp avontuur in Zeeland

Rockanje

Na onze klim dronken we nog iets bij het inspiratiecentrum en was het inmiddels al zes uur ’s avonds. Tijd om op zoek te gaan naar een leuk plekje om te gaan eten! We reden naar Rockanje en vonden daar een mooi plekje bij Beachclub Havana waar we heerlijk gegeten hebben en langzaam de zon onder hebben zien gaan. Het was een geslaagde dag in Zeeland! Juist de dagen zonder enige vorm van planning zijn vaak het leukst. De volgende keer rijden we weer naar een ander stadje! ;)

Op avontuur in ZeelandOp avontuur in Zeeland

Ben jij wel eens in Zeeland geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Lekker hoor, zo’n dagje weg :) Wij zijn wel eens een paar dagen naar Zeeland geweest. Vond ik veel leuker dan ik had gedacht!

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Oh wat heerlijk zo’n dagje weg! Ik ben echt nog nooit in Zeeland geweest, verder bijna elke provincie van Nederland :)

  Reageer...
 • Mylene

  Wat lekker zeg. Ik ben dus ook nog nooit in Zeeland geweest. Echt apart eigenlijk, want voor de rest ben ik wel in alle delen van Nederland geweest. Maar Zeeland nog nooit. Ben het wel van plan en deze post zorgt er alleen maar voor dat dat meer gaat kriebelen :)

  Reageer...
 • Marjoleine

  Leuk zo’n dagje Zeeland! Ik woon dichtbij Rockanje dus als het strandweer is, ben ik daar te vinden :)

  Reageer...
 • Patricia

  Rockanje ligt in Zuid-Holland, niet in Zeeland! :)

  Reageer...
 • Miranda

  Ik ben in Middelburg op gegroeid en mijn ouders wonen er nog steeds :-) Leuk dat je een fijne dag hebt gehad in zeeland, ik geniet er ook altijd van als ik mijn ouder bezoek!

  Reageer...
 • Cindy

  Ik ga het liefst elk jaar naar Zeeland. Vorig jaar 2x naar Zoutelande gegaan, heerlijk. Dit jaar gaan we naar Ouddorp toe op vakantie. Ik kom al vanaf kleins af aan in Zeeland en woonde er eerst op een uur rijden afstand. Nu iets verder, maar nog steeds prima te doen.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?