Oordopjes; Alpine Pluggies Kids vs. Foam

Een paar maanden geleden won ik via de blog van Dina een set oordopjes. Perfecte timing aangezien er sinds een paar maanden vreemde geluiden te horen zijn in de slaapkamer ;) Vol enthousiasme probeerde ik de SleepSoft oordopjes van Alpine, maar kwam ik er al snel achter dat mijn gehoorgang te klein was en ik de oordopjes helaas niet kon gebruiken. Gelukkig heb ik als alternatief foam oordopjes die ervoor zorgen dat ik alsnog rustig kan slapen, maar het nadeel daarvan is dat je helemaal niks meer van je omgeving hoort.

De oordopjes van Alpine hebben een filter, waardoor je rustig kan slapen, maar wel omgevingsgeluiden kan horen zoals een brandalarm of wekker. Ik besloot Alpine te mailen met de vraag of er misschien ook oordopjes bestaan voor mensen met een kleine gehoorgang en zij vertelde mij dat die bestaan!

Oordopjes; Alpine Pluggies KidsOordopjes; Alpine Pluggies Kids

Alpine Pluggies Kids Oordopjes

De Pluggies Kids zijn zoals de naam al doet vermoeden gemaakt voor kinderen tussen de drie en twaalf jaar en dus ook geschikt voor mensen met een kleine gehoorgang. Qua filter en werking zijn ze hetzelfde als de SleepSoft oordopjes, alleen iets kleiner. De oordopjes zijn voorzien van een acoustic filter, waardoor het geluid wordt gedempt, maar je nog wel omgevingsgeluiden kan horen. De oordopjes zijn van zacht materiaal waardoor ze comfortabel horen te zitten, maar helaas zijn mijn gehoorgangen zo klein dat er gewoon te weinig ruimte is en ze niet heel erg zacht aanvoelen.

Zowel de SleepSoft als de Pluggies Kids worden geleverd in een handig doosje inclusief inbrenghulsje. Wat ik vreemd vind aan de inbrenghuls, is dat deze voor beide varianten even groot is. Wat betekent dat ik de oordopjes met deze inbrenghuls nog steeds niet in mijn oor krijg. Gelukkig krijg ik de Pluggies Kids wel zonder inbrenghuls in mijn oor, hoewel het wel wat moeite kost omdat mijn gehoorgang blijkbaar écht heel klein is.

Oordopjes; Alpine Pluggies KidsOordopjes; Alpine Pluggies KidsDe afgelopen weken heb ik de Pluggies Kids afgewisseld met mijn foam oordopjes om zo een goede mening te vormen. Bij het dragen van de foam oordopjes vind ik het vervelend dat ik helemaal niks meer hoor en regelmatig wakker schrik omdat mijn vriend zich bijvoorbeeld omdraait en ik beweging voel zonder het geluid. Mijn wekker hoor ik ook niet en dat betekent dat mijn vriend mij elke ochtend wakker moet maken. Omdat de foam oordopjes gemaakt zijn van niet ademend materiaal, is de gehele gehoorgang afgesloten en irriteert dat de volgende dag een beetje. Qua comfort vind ik de foam oordopjes wel heel erg fijn, omdat ze zich aanpassen aan de grote van je gehoorgang.

Oordopjes; Alpine Pluggies Kids

Bij het dragen van de Pluggies Kids vind ik het fijn dat ik omgevingsgeluiden hoor. Zo hoor ik bijvoorbeeld gewoon mijn wekker en zou ik ook wakker worden als er bijvoorbeeld ergens een alarm afgaat. Het geeft me een prettig gevoel dat ik niet volledig afgesloten ben van de wereld. Het grootste nadeel van de Pluggies Kids is voor mij persoonlijk dat ze gewoon niet lekker zitten. Vorige week werd ik een keer halverwege de nacht wakker door de pijn die ze veroorzaakten en dat is natuurlijk niet prettig. Dit ligt natuurlijk gewoon aan mijn ieniemienie gehoorgang en is niet per definitie iets waar Alpine iets aan kan doen. Voor nu blijf ik ze nog even afwisselen, dan kunnen mijn oren de ene nacht even bijkomen van het niet ademende foam en de andere avond van het knellende gevoel.

Gebruiken jullie oordopjes? En zo ja, welke en waarvoor?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Cindy

  Ik slaap met foam oordopjes. Begonnen in mijn appartementje, die lag aan een drukke doorgaande weg met 2 snelwegen vlakbij en waar veel politie/brandweer/ambulances reden en waar ik alles kon horen van de buren.. Nu ben ik er aan gewend, ik slaap alleen zonder als ik echt heel moe ben. Ik vind ze prima werken, hoor mijn wekker er wel doorheen. Maar ik moet toegeven: Ik heb twee wekkers: Een wake-up light en een herriewekker.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het lijkt me fijn om dankzij de wake up light dan toch wakker te worden, zelfs als je met foam oordopjes slaapt. Ik merk dat ik er nu ook wel gewend aan raak en dan ik bijna niet meer zonder oordopjes kan. Tenzij ik inderdaad erg moe ben.

   Reageer...
 • Madam Elisa

  Nee hier worden door mij geen oordoppen gebruikt, Felix wel. Hij zou niet zonder kunnen denk ik. Hij gebruikt van die herrie stoppers :)

  Reageer...
 • Jenn

  Ik gebruik geen oordoppen, ik slaap overal doorheen!

  Reageer...
 • Wendy

  Ik heb een tijd van die foam oordopjes gebruikt omdat mijn vriend echt enorm hard kan snurken, maar ik vond het echt vreselijk omdat het echt volledig afsloot. Tegenwoordig heb ik het niet echt meer nodig. Mijn vriend snurkt veel minder vaak en ik ben er ook deels gewend aangeraakt.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat heb ik dus ook! Hoewel ik het nog wel nodig heb, misschien zou ik ook eens moeten proberen om er gewoon gewend aan te raken.

   Reageer...
 • Tanya

  Ik heb party plugs van Alpine voor bij concerten en die gebruik ik nu ook bij het slapen als mijn huisgenoot ’s nachts geluid maakt. Qua geluidswering prima, maar qua slaapcomfort niet – het pinnetje dat eruit steekt waarmee je ze inbrengt is hard en dat ligt niet lekker. Is dat bij de SleepSoft beter?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Nee ik denk dat dat gewoon hetzelfde is. Ik heb dat niet zo gemerkt omdat ik ze redelijk diep inbreng, maar de volgende ochtend kon ik goed voelen dat ik oordopjes had ingehad..

   Reageer...
  • Alpine Hearing Protection

   Hi Tanya,
   De PartyPlug oordoppen en de SleepSoft oordoppen zijn niet hetzelfde. Er zijn een aantal verschillen te benoemen om te beginnen met de dempingswaarden. De SleepSoft oordoppen dempen meer decibel (25) dan de PartyPlug (19). Ook het filter is verschillend, want in de slaapoordopjes zitten zachte filters, zodat dit extra comfortabel is met het slapen. De PartyPlug oordoppen hebben harde filters, dus dat slaapt inderdaad niet zo lekker. De SleepSoft oordoppen bieden uiteraard veel meer slaapcomfort dan de PartyPlug oordoppen. Die zijn weer prima geschikt voor het uitgaan! Het is dus zeker aan te raden om eens de slaapoordopjes aan te schaffen voor het slapen :)

   Reageer...
 • alexa

  wat fijn dat je ze getest hebt!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?