Onze nieuwe auto; welcome to the family!

Nadat we vorig jaar allebei afscheid hadden genomen van onze eigen auto, kochten we onze eerste auto samen. Omdat het toen vooral belangrijk was dat we ons makkelijk konden verplaatsen en we verder niet zoveel eisen hadden kochten we een eenvoudige maar nette Toyota Aygo, zonder airconditioning. Iets meer dan een jaar later heeft ons Aygootje afgelopen vrijdag plaats mogen maken voor een nieuwe auto. En niet zomaar een nieuwe auto, maar een compleet nieuwe auto met alles erop en eraan!

Ons Aygootje

Ondanks dat het een prima auto is en we er met veel plezier in gereden hebben, is de aankoop van ons Aygootje vooral een wijze les geweest. Vorig jaar waren we, net zoals nu, op zoek naar een auto mét airconditioning. Helaas kwamen we er eenmaal bij de garage tijdens de proefrit pas achter dat het ging om een Aygo zonder airco.. Tsja, onze fout! Ondertussen waren wij door liefde verblind en vonden we het ‘opeens’ niet meer zo belangrijk. Wel of geen airco, wat maakt het uit? Nou, heel veel! Niet alleen op warme zomerdagen, maar ook in de winter is airconditioning (of beter nog, climate control) echt een uitkomst! Dan toch maar weer op zoek naar een nieuwe auto..

Onze nieuwe auto!

Onze nieuwe auto; Een Skoda Rapid Spaceback!

Twee jaar geleden tijdens mijn studiereis naar Kreta reed ik een paar dagen in een Citroen C1. Ongeveer een maand later kochten we dezelfde auto in een iets ander jasje, de Toyota Aygo. Dit jaar reed ik tijdens mijn studiereis naar Sicilië in een Skoda Rapid… Voel je hem al aankomen? ;) Toen ik thuis kwam van mijn studiereis vertelde ik mijn vriend dat de Skoda Rapid net zo lekker reed als Lexie, de lease-auto (Lexus CT 200h) waarin we een aantal jaar hebben gereden. Het was dan ook geen verrassing dat we terecht kwamen bij de Skoda Rapid toen we serieuzer gingen kijken naar een nieuwe auto.

De Skoda Rapid is met al zijn opties de meest complete auto die we konden vinden die ook nog enigszins binnen ons budget paste. Het was een rib uit ons lijf, maar dit is de auto waar we allebei verliefd op zijn geworden en waar we de komende jaren mee vooruit kunnen! Nadat we de auto hadden samengesteld bij de Skoda dealer hier om de hoek kwamen we per toeval online de door ons samengestelde variant, maar dan nog iets uitgebreider, tegen bij een Skoda dealer iets verderop. Niks geen drie maanden levertijd, maar gewoon uit voorraad leverbaar en twee weken later op kunnen halen! Hoewel het een keuze is waar je wel een paar nachtjes over slaapt, was die keuze snel gemaakt! ;)

Onze nieuwe auto!Onze nieuwe auto!Onze nieuwe auto!Afgelopen vrijdag mochten we de auto ophalen en gisteren zijn we er gelijk een flink stuk mee gaan rijden. We hebben heerlijk op een lege snelweg gereden richting de Tweede Maasvlakte, waar we ook nog even een strandwandeling hebben gemaakt. Doordat het bij de Tweede Maasvlakte erg rustig is, konden we op ons gemak alles proberen. Waar ik normaal gesproken totaal niet bang of voorzichtig ben in de auto vind ik het nu toch wel spannend. Zeker in vergelijking met ons Aygootje is dit wel echt een ‘grote mensen’ auto. Lexie was natuurlijk ook groot en luxe, maar die was van een leasemaatschappij. Deze auto is nu van ons en dat maakt het net even iets spannender! Het went vast snel, reden genoeg om veel kilometers te gaan maken! Zo’n auto wil je niet stil laten staan! ;)

Onze nieuwe auto!Onze nieuwe auto!Onze nieuwe auto!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Manon

  Wat een mooie auto zeg! Persoonlijk ken ik skoda ook niet echt als merk, maar als hij goed rijdt is dat het belangrijkste :)

  Reageer...
 • Sanne

  Mooie auto. Mijn vriend heeft ook een skoda en is er super tevreden over.

  Reageer...
 • Linda

  Hij is echt prachtig! Ik kende dit type helemaal niet, maar heel mooi!

  Reageer...
 • Een beter milieu; zo draag jij je steentje bij - Wish Flower

  […] te lang onder de douche, gooi al mijn afval in één vuilnisbak en rijd nog steeds niet zuinig met onze auto. Maar er is een begin en beter iets dan niets, toch? We hoeven niet allemaal van de van de een op […]

  Reageer...
 • Een dagje weg; op avontuur in Zeeland - Wish Flower

  […] besloten we afgelopen weekend een dagje met de auto naar Zeeland te gaan. We hebben niet voor niets een nieuwe auto gekocht, zonde om die stil te laten staan […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?