Notitieboekje versieren met stipjes; DIY

Mijn koolhydratenkennis is nog niet optimaal en aangezien ik nu toch echt rekening moet houden met de hoeveelheid koolhydraten die ik eet, leek het me handig om dit ergens op te schrijven. Zo hoef ik niet elke keer alles opnieuw uit te rekenen, maar kan ik gewoon even in mijn notitieboekje spieken. Zo’n standaard notitieboekje is natuurlijk een beetje saai en daarom besloot ik om het notitieboekje te versieren!

Veel van mijn DIY spulletjes koop ik bij de Hema omdat het lekker goedkoop is, maar wel van goede kwaliteit. Enthousiast huppelde ik naar de winkel en kocht ik daar alle spulletjes!

De benodigdheden voor een leuk notitieboekje

 • Notitieboekje
 • Potlood
 • Gum
 • Gekleurde fineliners
 • Eventueel lettersjabloon

DIY; Notitieboekje versieren met stipjesDIY; Notitieboekje versieren met stipjesIk gebruikte een lettersjabloon om met een potlood letters van dezelfde grootte te krijgen. Later heb ik deze nog een beetje gefinetuned, maar het is handig als basis! Als je zelf mooie letters kan maken heb je zo’n lettersjabloon natuurlijk helemaal niet nodig.

DIY; Notitieboekje versieren met stipjesDIY; Notitieboekje versieren met stipjesAls de letters met potlood op het boekje staan is het tijd om met de gekleurde fineliners aan de slag te gaan. Omdat het notitieboekje iets donkerder van kleur is heb ik ervoor gekozen om de vrolijke kleurtjes te gebruiken, anders wordt het een donkere bedoeling. Met de verschillende kleurtjes heb ik eerst stipjes gezet op de potloodrand. Zodra je alle letters hebt gehad kan je de letters uitgummen zodat je alleen nog de stipjes overhoudt. Daarna kan je rondom de letters meer stipjes zetten en zo steeds iets verder naar buiten gaan zodat het lijkt alsof de stipjes zit steeds meer verspreiden.

DIY; Notitieboekje versieren met stipjesOver het algemeen ben ik tevreden met het resultaat, alleen zou ik de volgende keer iets minder stipjes voor de binnenste rand gebruiken. Nu is het echt een rand geworden en ik denk dat het leuker was geweest als het wat vloeiender was geweest!

DIY; Notitieboekje versieren met stipjes

Hebben jullie wel eens een notitieboekje versierd?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Bente

  Wat een leuk idee! Zelfs met de vele stipjes op de rand vind ik het er erg leuk en vrolijk uit zien :)

  Reageer...
 • Tiffany

  Leuk! Bij de hema hebben ze altijd zo veel leuke (diy) spullen. Handig dat je nu een ‘spiekboekje’ hebt.

  Reageer...
 • Dina

  Wat een leuk idee om een notitieboekje zo wat op te leuken! Handig trouwens, dat je nu even kan spieken in je koolhydratenboekje.

  Reageer...
 • Rianne

  Ziet er leuk uit! (en wauw wat heb jij een mooi handschrift!)

  Reageer...
 • Fleur

  Wat een super leuk ideetje! Ik krijg nu meteen zin om aan de slag te gaan, haha!

  Reageer...
 • Miranda

  Super leuk, ik hou erg van notitieboekjes

  Reageer...
 • Elisa van Propvol

  Ja heb ik wel eens, met de woorden waarover de inhoud ging :)

  Reageer...
 • Wendy

  Leuk idee. Die ga ik eens onthouden voor toekomstige notitieboekjes.

  Reageer...
 • Elke

  Wat een onwijs leuk idee zeg! Mooi :)

  Reageer...
 • annouska

  Oeh leuk gemaakt, maar vooral ook handig dat je zelf zo je overzicht hebt.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?