Ons nieuwe huisgenootje; Hamster Sniffles

De slaapkamerdeur in mijn ouderlijk huis was behangen met foto’s van tientallen hamsters. Daaronder hing een briefje met daarop: “Redenen waarom ik een hamster mag”. Na meerdere malen nee als antwoord gekregen te hebben besloot ik het deze keer grootser aan te pakken met een ware hamster-campagne. Ik zou alles zelf betalen, de kooi schoonmaken etc. Maar de belangrijkste reden waarom ik een hamster zou mogen luidde als volgt: “Hamsters zijn lief”. Ook deze keer was het antwoord, ondanks alle moeite, nee. Volgens mij heb ik toen twee dagen niet met mijn ouders gepraat…

Ons nieuwe huisgenootje; Hamster SnifflesOns nieuwe huisgenootje; Hamster SnifflesDat mijn ouders nee zeiden tegen een twaalf-jarig meisje, dat elke week weer een andere hobby had, begrijp ik wel. Maar toch, jaren later, had ik nog steeds hamsterkriebels. Al die jaren heb ik een hamster gewild en deze nooit gekregen. Ook toen ik uit huis ging is die hamster er niet gekomen. In mijn studententijd was het sowieso niet zo handig en toen ik ging samenwonen met mijn vriend was hij, net zoals mijn ouders, niet erg enthousiast. Hij zag die bui natuurlijk ook al helemaal hangen. Het schoonmaken van de vissenkom vond ik een verschrikkelijke klus. Waarom zou ik dan nu opeens met veel plezier wekelijks een hamsterkooi gaan schoonmaken? Nee. Geen hamster. Einde verhaal.

Totdat ik een aantal weken terug op een punt kwam waarop ik besloot dat het mijn leven is, waarin ik mijn eigen keuzes maak. Weliswaar rekening houdend met de mensen om mij heen, dat dan weer wel. Maar als ik al zo’n vijftien jaar een hamster wil, waarom laat ik die kinderdroom dan niet gewoon uitkomen? Deze gedachten ontstonden deels na het lezen van het boek waar ik deze week ook al over schreef; Op de tweesprong van moeten en willen. Toen ik het kopen van een hamster weer ter sprake bracht bij mijn vriend was hij opeens een stuk meegaander dan voorheen! Het was niet langer een impulsieve keuze, maar een weloverwogen wens die nu eindelijk in vervulling mocht gaan.

Ons nieuwe huisgenootje; Hamster SnifflesTwee weken geleden reden we op een zondag naar de dierenwinkel. Het uitzoeken van een mooie hamsterkooi was nog de grootste uitdaging, wat zijn die dingen lelijk zeg! Het uitzoeken van een hamster ging makkelijker. Ik had mijn zinnen gezet op een lichtgrijze hamster, maar toen een hamster met een lichtbruin vachtje met al haar enthousiasme op mijn hand sprong was het duidelijk. Wij hoefden geen hamster te kiezen, de hamster had ons uitgekozen! Die avond sliep hamster Sniffles voor het eerst in haar nieuwe huisje.

Hoewel onze dag- en nachtritmes soms nog een beetje langs elkaar lopen hebben we bijna elke avond even een speelmomentje. Zeker de eerste avonden lag ik alleen maar met Sniffles op bed waar ze heen en weer rende en zo nu en dan even een dutje kwam doen. Hamsters zijn zulke leuke en schattige beestjes! Blij met Sniffles! <3

Heb jij een huisdier?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anouck Plume

  Aah wat lief! En hoe leuk is het dat je zo’n kinderdroom alsnog kan laten uitkomen. Waarschijnlijk heb je er nu nóg meer plezier van :)

  Reageer...
 • britt • against the grain

  Ik heb ook een hamster, haha! (Ik heb er ook even voor moeten zeuren, maar uiteindelijk zijn mijn ouders bezweken, hihi.) Oh en zonnebloempitten vinden ze héérlijk! (maar geef niet te veel want dan wordt ‘ie dik) Hoe schattig is de naam ook, awh. En je zal merken dat je diertje vaak overdag wakker zal worden. ( :

  Reageer...
 • Anna

  Oooh, zo’n klein beetjes. Hoe lief! En wat fijn dat je dan nu, na al die jaren, eindelijk een hamster hebt. Super gezellig :). Leuke naam ook trouwens!

  Reageer...
 • Marion

  ☺☺☺

  Reageer...
 • annouska

  Ahw wat een dotje. Ik verzorg momenteel de twee hamsters van mijn nichtje en neefje die op vakantie zijn en ik vind het ook zo heerlijk om even te knuffelen met ze.

  Wij hebben overigens 2 katten van een jaar oud. Ze zijn heerlijk speels en knuffelig, de ideale combinatie :p

  Reageer...
 • Marjoleine

  Ah wat leuk! Tof dat je na al die jaren hebt besloten je wens in vervulling te laten gaan. Veel plezier met sniffles :)

  Reageer...
 • Anne

  Wat leuk! Ik vond je fotootjes op instagram al zo leuk! Hij ziet er heel lief en schattig uit.
  Ik heb een vis gekregen toen ik op mijn twaalfde heel lang zeurde of ik een hond mocht. Dat mocht niet, maar omdat ik héél graag een dier wilde kreeg ik een vis. Uiteindelijk heb ik de kom misschien hooguit 2x schoongemaakt, en daarna deed mijn vader het. Veel te zwaar… zo’n grote kom voor zo’n klein meisje ;)
  Anyways, sindsdien zijn de vissen het huis niet meer uit gegaan, en ondertussen zitten we aan de vierde generatie. (vissen leven niet zo lang. Het is niet zo dat we ze dood mishandeld hebben of zo) ;)

  Reageer...
 • Elisa van Propvol

  Aahh wat tof, nee ik heb mijn lieve kat juist terug gebracht naar mijn ouders. Waar ze niet zo alleen is! Want een huisdier hier in huis is wel een klein beetje zielig. Twee werkende…

  Reageer...
 • Mylène

  Oh goshieee, dit is heel zoet!

  Reageer...
 • Hamster Spekkie; Het grote hamsteravontuur - Wish Flower

  […] jullie hadden toch net een nieuwe hamster? Ja, dat klopt! Nog niet zo lang geleden schreef ik over onze nieuwe hamster Sniffles, waarmee mijn kinderdroom na vele jaren alsnog uitkwam. Wat er in de tussentijd allemaal is […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?