Nieuwe bril; Mevrouw Brillemans!

Tot op heden heb ik denk ik zo’n tien keer mijn ogen op laten meten. Regelmatig heb ik periodes met veel hoofdpijn en elke keer is er wel iemand die met het idee komt dat ik misschien een bril nodig heb. Heel gek zou dat niet zijn, gezien de grote hoeveelheid familieleden mét bril. Zo’n vijf jaar geleden liet ik mijn eerste oogmeting doen en kwam er niet echt iets concreets uit, zo ook de oogmeting daarna en die daarna. De ene keer had ik een cilinderafwijking, dan weer een plus sterkte of min sterkte en er is mij zelfs eens een keer verteld dat ik een oogspierziekte had, wat vervolgens in het oogziekenhuis weer klinkklare onzin bleek te zijn.

Een paar maanden terug was ik de hoofdpijn zat. Vooral omdat ik niet zeker wist of ik nu wel of geen bril nodig had. Ik besloot om naar Specsavers te gaan voor een oogmeting en als ik dan inderdaad een bril nodig bleek te hebben deze gewoon te kopen. Gelukkig zijn de brillen bij Specsavers niet zo duur en kan ik op deze manier testen of de hoofdpijn minder wordt of niet. Mijn zicht bleek buitengewoon goed, maar mijn ogen konden misschien wel wat hulp gebruiken. Toen ik een bril met sterkte -0.75 en -0.5 op kreeg zag de wereld er een stuk helderder en scherper uit en dat terwijl het altijd al erg scherp was naar mij mening.

Na het bekijken van een aantal monturen was de keuze snel gemaakt. Ik vond een mooie matte bruine bril (Massa bij Specsavers). Afgelopen zaterdag kon ik hem ophalen en hoewel ik in het begin een beetje huiverig was over hoe zo’n nieuwe bril staat, ben ik er stiekem best wel blij mee! Ik merk wel dat het nog een beetje wennen is, het is best een verandering voor mijn ogen en dat laten ze goed merken.. Ook heb ik de hele tijd het gevoel dat ik een zonnebril op heb en voelde het een beetje asociaal om bijvoorbeeld een winkelmedewerker aan te spreken, want dat doe je normaal gesproken ook niet met een zonnebril op.

Hebben jullie een bril? Moesten jullie daar in het begin ook zo aan wennen?