Nieuwe bril; Mevrouw Brillemans!

Tot op heden heb ik denk ik zo’n tien keer mijn ogen op laten meten. Regelmatig heb ik periodes met veel hoofdpijn en elke keer is er wel iemand die met het idee komt dat ik misschien een bril nodig heb. Heel gek zou dat niet zijn, gezien de grote hoeveelheid familieleden mét bril. Zo’n vijf jaar geleden liet ik mijn eerste oogmeting doen en kwam er niet echt iets concreets uit, zo ook de oogmeting daarna en die daarna. De ene keer had ik een cilinderafwijking, dan weer een plus sterkte of min sterkte en er is mij zelfs eens een keer verteld dat ik een oogspierziekte had, wat vervolgens in het oogziekenhuis weer klinkklare onzin bleek te zijn.

Een paar maanden terug was ik de hoofdpijn zat. Vooral omdat ik niet zeker wist of ik nu wel of geen bril nodig had. Ik besloot om naar Specsavers te gaan voor een oogmeting en als ik dan inderdaad een bril nodig bleek te hebben deze gewoon te kopen. Gelukkig zijn de brillen bij Specsavers niet zo duur en kan ik op deze manier testen of de hoofdpijn minder wordt of niet. Mijn zicht bleek buitengewoon goed, maar mijn ogen konden misschien wel wat hulp gebruiken. Toen ik een bril met sterkte -0.75 en -0.5 op kreeg zag de wereld er een stuk helderder en scherper uit en dat terwijl het altijd al erg scherp was naar mij mening.

Na het bekijken van een aantal monturen was de keuze snel gemaakt. Ik vond een mooie matte bruine bril (Massa bij Specsavers). Afgelopen zaterdag kon ik hem ophalen en hoewel ik in het begin een beetje huiverig was over hoe zo’n nieuwe bril staat, ben ik er stiekem best wel blij mee! Ik merk wel dat het nog een beetje wennen is, het is best een verandering voor mijn ogen en dat laten ze goed merken.. Ook heb ik de hele tijd het gevoel dat ik een zonnebril op heb en voelde het een beetje asociaal om bijvoorbeeld een winkelmedewerker aan te spreken, want dat doe je normaal gesproken ook niet met een zonnebril op.

Hebben jullie een bril? Moesten jullie daar in het begin ook zo aan wennen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Mijndert Stuij

  Die bril past heel mooi bij je gezicht!
  Mede-brillendrager hier. Net een nieuwe gekocht. Je gaat de eerste keer redelijk op safe, de tweede keer mag het allemaal wat gekker en groter. ;-)

  Reageer...
 • Marjolein

  Wow staat je goed zeg! Ik heb ook heel weinig sterkte en weinig cilinder, maar had ook altijd koppijn. Daarom ook nu een bril van Specsavers! Ik ben helemaal happy er mee! Hopelijk blijf jij van de hoofdpijn af nu :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! Het gaat al een stuk beter met de hoofdpijn nu! :)

   Reageer...
 • Bianca

  Hier ook een brildrager sinds een jaar of vijf. Hetzelfde verhaal als bij jouw, veel hoofdpijn. Ook bij mij maar een klein verschil(+ 0,75), maar ik bleek ook een lui oog te hebben. Mijn rechteroog staat iets te veel naar buiten. Dat samen zorgde voor de hoofdpijn, waar ik gelukkig met de bril nu vanaf ben.

  Reageer...
 • Anne

  Staat je echt heel goed, Lauriëtte! Ik heb een bril, maar draag inmiddels lenzen omdat ik echt gek werd van mijn bril. In eerste instantie hoefde ik m alleen maar op met autorijden en televisie kijken, maar dan vergat ik m steeds enzo. Toen m’n ogen nog wat meer achteruit gingen, vond ik het dus echt wel tijd voor lenzen :D

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Anne! Ik zit er aan te denken om misschien over een tijdje ook te kijken voor lenzen! Dat ik die dan elke dag indoe en de bril meer voor ’s avonds of in het weekend houd! Ik denk dat lenzen in gebruik een stuk makkelijker zijn!

   Reageer...
 • Iris

  wat staat hij je mooi:) eenvoudig en elegant. Ik heb zelf ook een bril met ongeveer dezelfde sterkte die vooral S avonds bij de tv gebruikt word. Heb hem al een aantal jaar en toe aan vervanging maar helaas laat mijn budget dat niet toe;) maar het was iig ook erg wennen toen ik hem voor het eerst op had. Alles leek ook veel dichterbij als ik buiten liep, de stoep en muren zegmaar. (Klinkt een beetje maf misschien)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha nee dat klinkt juist erg herkenbaar! Deze bril kostte mij maar 50 euro hoor trouwens, is niet zo duur! :D

   Reageer...
 • Dagmar

  Wauw staat je super! Echt heel mooi, love it!

  Reageer...
 • Nienke

  Staat je super goed hoor die bril :) Hier ook een brildrager! Was voor mij echt heel erg wennen in het begin, vooral door de cilinder. Daardoor leek het als of de grond ineens dichter bij was… Heel vreemd. Maar nu zijn we 10 jaar (en vele brillen) verder en ben ik helemaal gewend.

  Reageer...
 • Elisa

  Hij staat je leuk, en moest ik wennen aan mijn bril? Geen idee aangezien ik 2 jaar was toen ik mijn eerste brilletje had. Mijn ogen zijn veel te slecht om zonder bril iets te zien. Zie minder dan 10 % zonder en met 80%.

  Dus zonder bril is voor mij erger dan met :) Al wenste ik wel eens dat ik lenzen kon of gewoon zonder. Want niks vervelender dan de zee uitlopen en je handdoek niet kunnen zien liggen… Of in het zwembad niemand kunnen herkennen omdat je de gezichten niet kunt zien…

  Een bril zie ik dus echt als een handicap, wel een handicap waarvan ik niet beter weet dan dat ik het heb…

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wow Elisa, wat heftig! Het is dat je inderdaad misschien niet anders weet en er inmiddels aan gewend bent, maar het lijkt me best lastig op dat soort momenten zoals jij het omschrijft..

   Reageer...
 • Stella

  Wat staat ‘ie je ontzettend leuk! Ik heb dus ook veel hoofdpijn, en ik heb dan ook een bril, maar dat helpt bij mij echt totaal niet dus zet ik hem niet op. Ik ben ook bang dat mijn ogen dan lui worden en snel achteruit gaan qua sterkte. Dat heb ik ooit eens gehoord. Mag ik vragen wat voor soort hoofdpijn jij altijd hebt/had? Misschien moet ik dan toch maar eens aan die bril geloven.. Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Stella! Ja natuurlijk mag dat! Ik had regelmatig hoofdpijn wat voor mijn gevoel begon bij mijn ogen en wat dan steeds erger werd totdat mijn hoofd zo zwaar voelde als een baksteen en het ook begon te kloppen zegmaar.. En dat werd dan in de loop van de dag steeds erger en het toppunt was dan ’s avonds ergens. Ik merk nu dat het al een stuk minder is, omdat mijn ogen nu gewoon veel meer rust krijgen. Probeer het eens voor 1-2 weken! :)

   Reageer...
 • nina || happy acorn

  Staat je mooi! :)

  Reageer...
 • Citlali

  Staat je erg mooi! Ik snap wat je bedoeld met het gevoel dat je een zonnebril ophebt, bij mij ging dat wel heel snel weer weg (gelukkig). Je went er na een tijdje gewoon aan.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ben benieuwd wanneer dat gevoel minder zal worden! Ik heb nu nog de neiging om bij elk gesprek mijn bril af te willen zetten haha.

   Reageer...
 • Lieke

  Leuke bril! En hij staat je ook nog eens super goed :D

  Reageer...
 • monique

  Staat je goed! Mooi model :)

  Reageer...
 • Birgit

  Oeh mooi model (: Staat je goed!

  Reageer...
 • Anouk

  Wat een leuke bril! Hij staat je heel erg goed! Dat hoofdpijn herken ik, om die reden heb ik ook een bril.

  Reageer...
 • Fleur

  Ik vind de bril je ontzettend mooi en goed staan! Ik zelf heb geen bril maar wilde er vroeger wel altijd één, haha!

  Reageer...
 • Kimberley

  Staat je goed! Ik heb ook altijd met hoofdpijn rondgelopen tot ik mijn bril echt intensief ging dragen. In het begin is het even wennen, ja. Maar na een tijdje is dat rare gevoel in je ogen (en eventueel je misselijkheid) over. Geniet van je nieuwe visie ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Kimberly! Ik hoop inderdaad dat ik er helemaal aan gewend raak!

   Reageer...
 • Deborah

  Hij staat je super leuk!!
  Ik had een bril. Mijn afwijking was in het begin -0.5 Maar werd er gek van dat ik niet eens normaal een bord kon lezen als ik in de auto zat. Heb dan ook erg aan mijn bril moeten wennen.
  Toen ik eenmaal met sporten (hardlopen en snowboarden) begon was ik helemaal klaar met die bril en heb ik mijn ogen laten laseren. Ideaal!!
  Hoewel ik nu ‘s-nachts en als ik erg moe ben toch wel weer terug moet grijpen naar mijn bril.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik vraag me nu inderdaad al af hoe ik het beste met mijn bril om kan gaan op wintersport straks. Lijkt me heerlijk om er vanaf te zijn door je ogen te laten laseren!

   Reageer...
 • Nathalie

  Staat je erg goed! Ik heb ook ooit een bril gekocht voor het lezen (had ook snel last van hoofdpijn), maar moet bekennen dat ik mijn bril erg weinig draag…

  Reageer...
 • Anneleen

  Staat je heel goed! Ik heb geen bril en daar ben ik eigenlijk best blij om, ik merk bij mijn moeder dat dit toch niet altijd even handig is haha! Kan geloven dat je er even aan moet wennen… Die rode kleur van je sjaal staat je ook erg mooi!

  Reageer...
 • Manon

  Hij is echt heel leuk!

  Reageer...
 • Chahrazad

  Staat je heel leuk! Ik heb zelf geen bril.

  Reageer...
 • Anouck Plume

  Staat je in ieder geval erg goed! Ik kan me voorstellen dat het erg wennen moet zijn. Soms als ik mijn zonnebril op heb denk ik er wel eens bij na, stel dat dit mijn bril was die ik elke dag op moest zetten. Dan zie ik het altijd helemaal voor me dat die bril minstens 10 keer per dag van mijn hoofd zou afvallen haha.

  Reageer...
 • Marlous

  Ik vind je bril erg mooi staan! Lijkt me vermoeiend als je zicht je zoveel ‘last’ geeft. Ik ben ook gevoelig voor hoofdpijn dus kan me er wel iets bij voorstellen.
  Overigens heb ik zelf uitstekend zicht, wat ik soms wel eens jammer vind omdat ik brillen vaak hartstikke leuk vind staan! Maakt saaie gezichten soms wat sprekender.

  Reageer...
 • Neeltje | Thoughts in Style

  De bril staat je echt super goed!

  Reageer...
 • Cindy

  Hoi mede mevrouw Brillemans! Ik heb nu zo’n 3 jaar “fulltime” een bril. Voorheen droeg ik lenzen, maar omdat ik heel veel last heb van droge ogen, besloot ik om lief te zijn voor mijn ogen en mijzelf een bril cadeau te doen. Sinds kort heb ik een nieuwe bril waar ik hartstikke blij mee ben.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat leuk! :D Volgens mij is het hebben van een bril ook een stuk minder vervelend als je er gewoon eenmaal aan gewend bent!

   Reageer...
 • Kiss & Make-up

  Staat je leuk hoor!

  Reageer...
 • Marcella

  Hij staat je ergggg goed! Ik draag nu 2,5 jaar een bril, ik kon op kantoor m’n lezen niet meer verdragen door te droge lucht. En die bril was onwijs wennen! Ik doe nog altijd m’n bril af voordat ik een kledingstuk pas en reflectie van licht vind ik ook nog wel eens vervelend. Oh, en regen natuurlijk. Maar hij staat me ook wel vind ik, het went toch best snel!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Marcella! :D Toevallig liep ik gisteren met mijn bril in de regen en moest ik hem ook afdoen bij het passen van een jurkje haha. Maar dat went denk ik ook snel genoeg!

   Reageer...
 • Tessa

  Ik had precies hetzelfde probleem! Heel veel hoofdpijn, vooral als ik achter m’n laptop zat.. Ben toen ook naar Specsavers gegaan en bleek +0,25 en -0,25 te hebben. Heel minimaal dus, maar nu ik achter m’n laptop/pc een bril draag heb ik veel minder last van hoofdpijn :-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Fijn dat je nu ook minder last hebt van hoofdpijn! En dat terwijl het inderdaad een minimaal verschil is, gelukkig kunnen ze ook dat oplossen met een bril haha! :)

   Reageer...
 • Falderie

  Je staat heel mooi met je bril, een tijdloos en tof exemplaar!

  Reageer...
 • Tjitske Anna

  Staat je goed! :)

  Reageer...
 • Manon

  Vind de bril je erg leuk staan!

  Reageer...
 • blauwesokken

  Wat vervelend om regelmatig hoofdpijn te hebben en niet weten waar het nou vandaan komt! Hopelijk doet deze bril goed zijn werk. Hij staat je trouwens heul mooi! :-)
  Herkenbaar trouwens dat je dacht dat je ‘wereld’ altijd heel scherp was, dacht ik ook totdat ik hoorde dat ik ook een bril moest haha! Heb daarnaast zelf ook nog lenzen. Ook heel handig.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?