Even bijkletsen; Nieuwe bril, hooikoorts en Sicilië!

Wat een gekke weken zijn het toch. De verhuizing, een nieuwe omgeving én allemaal vrije dagen. Ik kom bijna niet toe aan werken haha. Vorige week maandag was op werk een belangrijke dag, toen ging het project waar ik het afgelopen jaar aan heb gewerkt eindelijk live! Gelukkig ging dat allemaal vrij soepel en is er een last van mijn schouders afgevallen. Die week nam ik nog een extra dag vrij, omdat we het verhuizen toch een beetje onderschat hadden. Vorige week werkte ik twee dagen, deze week werkte ik twee dagen en volgende week werk ik vier dagen, maar zit ik stiekem gewoon in het zonnetje te genieten op Sicilië! ;)

Op studiereis naar Sicilië

Neehoor, grapje! De studiereis die ik net zoals vorig jaar samen met een collega ga maken is hard werken. Vorig jaar ging ik naar Kreta, dit jaar mag ik naar Sicilië. Per dag bezoeken we zo’n 5 á 6 accommodaties van Eliza was here, de reisorganisatie waar ik voor werk. Ik ben zo benieuwd! De verhalen die ik hoor over Sicilië zijn erg wisselend, tijd om zelf een mening te vormen! Ik hoop overigens dat het daar een beetje meevalt met de hoeveelheid pollen in de lucht; Ik heb het altijd een beetje vreemd gevonden dat het blijkbaar mogelijk is om op latere leeftijd hooikoorts te ontwikkelen, maar ik ben er nu het levende bewijs van.

Lenzen en hooikoorts gaan niet samen

Het dragen van lenzen wordt daardoor ook niet veel makkelijker gemaakt. Zoals ik al eens eerder heb verteld blijf ik een eeuwige twijfel houden tussen een bril en lenzen. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Wat betreft draaggemak ga ik toch voor een bril, maar met lenzen voel ik me persoonlijk iets prettiger, meer ‘mezelf’, ik kan niet zo goed uitleggen waarom. Begin dit jaar besloot ik om weer aan de slag te gaan met lenzen, maar dankzij het hebben van diabetes was het vinden van de juiste sterkte geen pretje. De sterktes schommelen enorm!

Uiteindelijk kwamen zowel de opticien als ik tot de conclusie dat het onmogelijk was om dé perfecte sterkte te vinden en dat het beter was om te gaan voor een ‘comfortabele’ sterkte. Vervolgens ging ik dus met een paar lenzen naar huis die opzich prima hun werk deden. Totdat al die pollen door de lucht gingen vliegen. Dan maar weer even over op een bril; En aangezien die ook alweer een tijdje oud is, vond ik het wel weer eens tijd voor een nieuw montuur! Bij Ace en Tate bestelde ik vijf brillen om te passen met de home try-on, super handig. Dan kan je de brillen gewoon thuis proberen en weer terug sturen! Mijn keuze is gevallen op het ‘Nina’ montuur, op de foto rechtsonder. Die ga ik bestellen!

Even bijkletsen; Nieuwe bril, hooikoorts en Sicilië!

Weer een beetje rust

Gisteren had ik mijn eerste relaxte parttime dagje in ons nieuwe huis. In de ochtend moest ik even naar de garage, maar in de middag heb ik fijn een aantal punten van mijn todo lijstje af kunnen strepen, wasjes gedraaid, e-mailtjes beantwoorden, boodschapjes gedaan en ben ik zelfs een rondje gaan hardlopen! Dat lekkere weer doet gekke dingen met je! ;) Kortom; Het was een heerlijk rommeldagje. Vandaag ga ik mijn koffer inpakken, de laatste boodschappen doen en dan op naar Sicilië!

Wat gaan jullie dit weekend doen? Geniet van het lekkere weer!