Even bijkletsen; Nieuwe bril, hooikoorts en Sicilië!

Wat een gekke weken zijn het toch. De verhuizing, een nieuwe omgeving én allemaal vrije dagen. Ik kom bijna niet toe aan werken haha. Vorige week maandag was op werk een belangrijke dag, toen ging het project waar ik het afgelopen jaar aan heb gewerkt eindelijk live! Gelukkig ging dat allemaal vrij soepel en is er een last van mijn schouders afgevallen. Die week nam ik nog een extra dag vrij, omdat we het verhuizen toch een beetje onderschat hadden. Vorige week werkte ik twee dagen, deze week werkte ik twee dagen en volgende week werk ik vier dagen, maar zit ik stiekem gewoon in het zonnetje te genieten op Sicilië! ;)

Op studiereis naar Sicilië

Neehoor, grapje! De studiereis die ik net zoals vorig jaar samen met een collega ga maken is hard werken. Vorig jaar ging ik naar Kreta, dit jaar mag ik naar Sicilië. Per dag bezoeken we zo’n 5 á 6 accommodaties van Eliza was here, de reisorganisatie waar ik voor werk. Ik ben zo benieuwd! De verhalen die ik hoor over Sicilië zijn erg wisselend, tijd om zelf een mening te vormen! Ik hoop overigens dat het daar een beetje meevalt met de hoeveelheid pollen in de lucht; Ik heb het altijd een beetje vreemd gevonden dat het blijkbaar mogelijk is om op latere leeftijd hooikoorts te ontwikkelen, maar ik ben er nu het levende bewijs van.

Lenzen en hooikoorts gaan niet samen

Het dragen van lenzen wordt daardoor ook niet veel makkelijker gemaakt. Zoals ik al eens eerder heb verteld blijf ik een eeuwige twijfel houden tussen een bril en lenzen. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Wat betreft draaggemak ga ik toch voor een bril, maar met lenzen voel ik me persoonlijk iets prettiger, meer ‘mezelf’, ik kan niet zo goed uitleggen waarom. Begin dit jaar besloot ik om weer aan de slag te gaan met lenzen, maar dankzij het hebben van diabetes was het vinden van de juiste sterkte geen pretje. De sterktes schommelen enorm!

Uiteindelijk kwamen zowel de opticien als ik tot de conclusie dat het onmogelijk was om dé perfecte sterkte te vinden en dat het beter was om te gaan voor een ‘comfortabele’ sterkte. Vervolgens ging ik dus met een paar lenzen naar huis die opzich prima hun werk deden. Totdat al die pollen door de lucht gingen vliegen. Dan maar weer even over op een bril; En aangezien die ook alweer een tijdje oud is, vond ik het wel weer eens tijd voor een nieuw montuur! Bij Ace en Tate bestelde ik vijf brillen om te passen met de home try-on, super handig. Dan kan je de brillen gewoon thuis proberen en weer terug sturen! Mijn keuze is gevallen op het ‘Nina’ montuur, op de foto rechtsonder. Die ga ik bestellen!

Even bijkletsen; Nieuwe bril, hooikoorts en Sicilië!

Weer een beetje rust

Gisteren had ik mijn eerste relaxte parttime dagje in ons nieuwe huis. In de ochtend moest ik even naar de garage, maar in de middag heb ik fijn een aantal punten van mijn todo lijstje af kunnen strepen, wasjes gedraaid, e-mailtjes beantwoorden, boodschapjes gedaan en ben ik zelfs een rondje gaan hardlopen! Dat lekkere weer doet gekke dingen met je! ;) Kortom; Het was een heerlijk rommeldagje. Vandaag ga ik mijn koffer inpakken, de laatste boodschappen doen en dan op naar Sicilië!

Wat gaan jullie dit weekend doen? Geniet van het lekkere weer!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tiffany

  Gaaf die nieuwe bril! Ik heb ook een hele tijd gewisseld tussen een bril en lenzen dragen. Door de hooikoorts kan ik het halve jaar geen lenzen dragen en een bril vind ik eigenlijk veel fijner dus nu draag ik inmiddels continu mijn bril. Het is inderdaad wat anders, maar eigenlijk vind ik het ook wel wat toeveoegen aan mijn ‘look’.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Vaak is het dan inderdaad ook wel weer erg ‘leeg’ zonder bril! :P

   Reageer...
 • Marjoleine

  Wat heerlijk dat je voor je werk naar Sicilië mag gaan! En vervelend van je lenzen, hopelijk gaat het over een tijdje beter met dragen. Je bril is tof!

  Reageer...
 • nina || happy acorn

  Oe, goeie naam heeft je nieuwe bril! :-) ;-) Ik kocht laatst een bril bij de Flying Tiger (ja, echt, geen leesbril!), en draag ‘m nu zo vaak! Soms zijn mijn ogen lezen gewoon even zat, en dan is een bril toch wel heel fijn. Hoe dan ook, veel plezier op Sicilie!

  Reageer...
 • Fleur

  Sicilië lijkt me een mooi land, ben benieuwd wat je er van vind! En wat betreft dat brillen ding kan ik heel goed met je mee praten. Op dit moment loop ik met een bril met twee verschillende pootjes op en ben ik dus echt toe aan een nieuwe en duurdere bril, maar met dit mooie weer zijn lenzen weer makkelijker, maar ja mijn lenzen zijn een andere sterkte.. En een bril uitzoeken is ook niet iets van dat doe je ‘even’ dus misschien is wat jij hebt gedaan wel een idee! Ik ga in ieder geval even kijken!

  Reageer...
 • Favoriete accommodaties op Sicilië (+ Travel diary) - Wish Flower

  […] Zoals eerder verteld mocht ik voor mijn werk bij Eliza was here ook dit jaar weer op studiereis. Vorig jaar bracht ik met een collega een bezoek aan Kreta, dit jaar aan Sicilië. In totaal hebben we tijdens onze studiereis ±1100 kilometer gereden. We hebben bijna het hele eiland gezien en daardoor ook de grote verschillen tussen oost en west! In het oosten is het landschap erg groen en heuvelachtig, terwijl het landschap in het westen van Sicilië juist iets ruiger is, met veel rotsgebergten. […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?