Naar werk fietsen op mijn nieuwe fiets!

Toen ik in oktober hoorde dat ik een nieuwe baan had op 6 a 7 kilometer afstand van huis, had ik gelijk de wildste plannen. Ik zou twee keer in de week naar huis hardlopen en elke dag naar werk fietsen, maarja, dan heb je wel een goede stevige fiets nodig! Met de zomer in aantocht besloot ik op fietsenjacht te gaan en dat was nog een behoorlijke uitdaging!

Veeleisend is misschien niet het goede woord, maar ik wist heel erg goed wat ik wel wilde en wat ik niet wilde. Tegenwoordig is het in de fietsenbranche heel erg normaal geworden om elke fiets te voorzien van bruine accenten en laat dat nou net een kleur zijn die ik liever niet op mijn fiets wil. Ik ging op zoek naar een fiets in een vrolijk kleurtje, zonder bruine accenten, een voordrager en versnellingen. Al snel kwam ik uit op de BSP Metropolis, zo’n beetje de enige fiets die voldeet aan mijn eisenpakketje!

Op een vrijdag ging ik na werk langs de fietsenwinkel om een proefritje te maken aangezien ik de fiets erg robuust vond en benieuwd was of die daardoor ook zwaarder zou fietsen. Maar gelukkig was dat niet het geval en was ik na de proefrit helemaal verliefd geworden op de fiets! Na een paar nachtjes slapen hakte ik de knoop door en besloot ik de fiets te gaan kopen, and so I did. It’s so pretty! :D

Naar werk fietsen op mijn nieuwe fiets!Naar werk fietsen op mijn nieuwe fiets!

Naar werk fietsen

En als je zo’n mooie fiets hebt, moet je er natuurlijk wel op gaan fietsen! De eerste ochtend dat ik naar werk fietste vond ik het best wel pittig omdat het lang geleden was dat ik zo’n stuk had gefietst en ik er totaal geen rekening mee had gehouden qua kleding. Een shirtje met daarover een vest en ook nog eens een leren jasje is natuurlijk niet de beste fietsoutfit. Inmiddels ben ik een paar keer op de fiets naar werk gegaan en begin ik er aan te wennen. Ik doe er ongeveer een halfuurtje over, wat betekent dat ik op deze manier elke dag een uur ‘sport’! Het fijnste aan mijn fietstocht elke ochtend en avond vind ik toch wel het uitzicht. Als ik richting huis fiets zie ik de skyline steeds dichterbij komen en fiets ik langs de Erasmusbrug. Wat hou ik toch van Rotterdam en mijn nieuwe fiets!

Naar werk fietsen op mijn nieuwe fiets!Naar werk fietsen op mijn nieuwe fiets!

Gaan jullie ook op de fiets naar werk (of naar school)?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Benthe

  Tegenwoordig kan ik niet meer op de fiets (Den Bosch – Nijmegen is me iets te ver ;)), maar tot vorig jaar altijd. Ik vond het nooit erg, mits het droog was :)

  Reageer...
 • Anne

  Wat een mooie fiets, ja! Vorig jaar ging ik ook vaak op de fiets (enkele reis 13km), maar die afstand is nu verdubbeld en dat vind ik iets te ver.. Maar het is – vooral als het goed weer is – zo fijn om naar je werk te fietsen :)

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Het is een nette fiets, het bedrijf waar ik werk gaat verhuizen waardoor ik elke dag straks heen en weer kan fietsen (al zal dit nog 30 minuten kosten)

  Verder doe ik zo veel mogelijk op de fiets, ik heb een oldtimer, een licht fietsje en dat vind ik zo fijn! Al die fietsen met bakken, dikke wielen zijn zwaar en dan gaat mijn snelheid er uit :) (gemiddeld 20 a 21 km per uur :) )

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Is zeker wat voor te zeggen! Het fiets opzich wel fijn met bak e.d. maar ik heb inderdaad het gevoel dat het wel iets zwaarder fietst!

   Reageer...
 • Laura

  Wat een mooie fiets! Ik ga wel vaak op mijn barrelfiets (maar wél met versnellingen!) naar werk, maar pak de laatste tijd toch iets vaker de scooter (heel slecht, maar zo fijn!). Naar het station zou il graag willen fietsen, maar ik heb geen bakje voorop en ik krijg met miin superzware rugtas op mijn rug dan zo snel een zweetrug. Dus pak ik maar de bus, haha.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hoezo is dat slecht? :D Ik heb er ook over nagedacht om een scooter te kopen, maar het was wel iets te dichtbij.

   Reageer...
 • nina || happy acorn

  Mooie fiets! Ik heb nog zo’n oud studentenbarreltje, maar ik hoef er dan ook niet elke dag zo’n eind op te fietsen ;-) En oeee, ik zie iets tofs in het kratje voorop zitten! (:

  Reageer...
 • Dina

  Waaauw mooie fiets hoor! Daar mag je wel heel zuinig op zijn.

  Reageer...
 • Cindy

  Wat een prachtige fiets zeg! Ik zou graag naar mijn werk willen fietsen, maar 25km vind ik, voor ’s ochtends, gewoon te ver hihi. Met de auto doe ik er al 25 minuten over, laat staan met de fiets. Dus ik maak graag dagtochtjes op de fiets, al zou ik eigenlijk misschien wel een nieuwe fiets mogen hebben (maar ik wacht totdat ik ooit een stevige mamafiets kan kopen)

  Reageer...
 • Linda

  Leuk, mooie fiets! Zo’n afstand lijkt me heel fijn om te fietsen. Ik fiets nu ongeveer een kwartier naar school en dat vind ik zo net niet lang – net niet kort zeg maar…

  Reageer...
 • Marion

  Heerlijk! Ik hou van fietsen, maar ik ging nooit op de fiets naar mijn werk. Het was ruim 40 minuten en dan ook nog een heel stuk berg op. Vond het eigenlijk net te ver. Toch is het zo goed! Je hebt inderdaad meteen je dagelijkse portie bewegen in de pocket! Jouw fiets is trouwens ook wel erg mooi!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! :D Dat is inderdaad net het randje, zeker als je een berg op moet!

   Reageer...
 • Bente

  Wat een mooie fiets!

  Ik fiets alleen met mijn fiets naar het station (10 minuutjes), om vandaar uit met de trein naar Amsterdam te gaan. Misschien dat ik van de zomer nog wel een keer met de fiets naar mijn werk ga (12 km), alleen was ik dat vorig jaar ook van plan maar toen is het er ook niet van gekomen ;)

  Reageer...
 • Rianne

  Mooie fiets zeg! Ik fietste vroeger wel altijd naar school, maar tegenwoordig pak ik de bus om van station naar de uni te komen :x

  Reageer...
 • Lonneke

  Wat een toffe fiets. Ik ben ook nog op zoek naar een nieuwe fiets, maar dan eentje waar straks ook kinderstoeltjes op kunnen.
  Ik wil graag fietsen naar mijn werk, maar het is best een eindje. Het lijkt me zo tof om dat te doen, want dat is gelijk een stukje sport dat ik meepak.

  Reageer...
 • Sophie

  Wat een mooie fiets en wat goed dat je elke dag op de fiets gaat! Heerlijk dadelijk als het weer lekker weer wordt!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Hij is echt heel leuk, zo in het wit!

  Reageer...
 • Wendy

  Op de fiets naar het werk is voor mij iets te ver. Zeker als ik om 7 uur moet openen. Ik zou namelijk ongeveer een uur onderweg zijn. Maar zo’n fiets is wel ongeveer de fiets die ik ook zou willen hebben. Om boodschappen te doen bijvoorbeeld.

  Reageer...
 • Nathalie

  Mooie fiets en hele gave foto’s van Rotterdam! Eén van mijn favoriete uitzichten. Als het lekker weer is vind ik fietsen echt zo fijn, veel beter dan bijvoorbeeld een overvolle, warme metro of bus.

  Reageer...
 • Tanya

  Heel tof! Ik heb momenteel een vrij standaard fiets waar ik ook elke dag flinke afstanden mee fiets en merk wel dat deze wat meer rammelt dan ik gewend ben haha. Voorlopig zal ik nog niet in een nieuwe investeren, maar een workout hebben zonder er moeite voor te doen (want het is gewoon de snelste manier om op je werk te komen) is wel een plus.

  Reageer...
 • anna

  Wauw, wat een mooie en leuke fiets!

  Reageer...
 • Paul

  Ik heb ook een tijdlang naar mijn werk gefietst, en qua beweging ga je het absoluut merken na een paar weken. Een fijne fiets helpt wel om gemotiveerd te blijven de fiets te pakken.

  Reageer...
 • Emma

  Wat een prachtige fiets! Haha ik ‘sport’ doordat ik elke dag 2 uur naar school fiets… Wat mooi ook die laatste foto!
  x Emma

  Reageer...
 • Saskia

  Ik fiets ook een goede 6 kilometer naar mijn werk, heerlijk tussen de weilanden door. Heerlijk als het niet regent tenminste. Of waait, want tussen de weilanden vang je wind, héél veel wind. Extra pittige work-out zullen we maar zeggen!

  Reageer...
 • Rianne

  Die is leuk! En wat knap dat je zoveel fietst! Moet ik misschien ook maar eens doen, in plaatst van overal met het ov te gaan.. Haha, oeps

  Reageer...
 • Marloes

  Oeh echt een super mooie fiets! Ik ga ook altijd naar mijn werk en naar school op de fiets :) Het is altijd lekker om gewoon een stukje (door Rotterdam) te fietsen, en ondertussen om je heen te kijken!

  Reageer...
 • Anneleen

  Wat een mooie en chique fiets! Fijn dat je nu naar je werk kan fietsen, lijkt me heerlijk :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?