Multiroom audio; muziek door het hele huis

Vierenzestigduizend minuten luisterde ik dit jaar naar muziek, als ik Spotify mag geloven. Dat is gemiddeld drie uur per dag, wat toch vrij veel is als je er zo over nadenkt. Van teveel prikkels word ik onrustig, maar in stilte hoor ik weer ieder klein geluidje. Tsja, ik ben de makkelijkste niet! ;) De oplossing is het luisteren van muziek. Thuis, op werk als ik mij wil concentreren en onderweg. Vaak gebruik ik mijn koptelefoon om anderen niet tot last te zijn met mijn muziek; maar thuis is dat vooral door gebrek aan beter. Ik kan natuurlijk muziek luisteren via de speakers van mijn laptop en/of telefoon, maar als ik dan kan kiezen ga ik toch voor de geluidskwaliteit van mijn koptelefoon.

Tenzij je een multiroom audio systeem hebt!

Het liefst heb ik in huis een verzameling van hoogwaardige speakers zodat ik muziek kan luisteren door het hele huis. Niet in één kamer, maar in meerdere kamers. Het Scandinavische audiomerk Libratone heeft een groot aanbod in draadloze Wi-Fi en bluetooth speakers, waarmee het mogelijk is om in huis verschillende soundspaces te creëren. Een soundspace creëer je door in de Libratone app (beschikbaar voor iOS en Android) verschillende speakers in een groep te zetten. Zo maak je in een handomdraai een space voor de keuken, woonkamer, slaapkamer, etc.

Multiroom audio; muziek door het hele huisMet de app stream je muziek van diensten zoals Spotify, Apple Music of maak je gebruik van je eigen muziekbibliotheek. Handig: als je wordt gebeld, dan schakelt je telefoon dit automatisch door naar de speaker en is het mogelijk om een telefoongesprek te voeren terwijl je door het huis loopt; toch leuk! Het is mogelijk om de muziek af te spelen via Bluetooth, Wi-Fi en AirPlay. Afhankelijk van de signaalsterkte kun je ervoor kiezen om een ander kanaal te kiezen. Via Wi-Fi en Bluetooth had ik verwacht dat de connectie tussen mijn telefoon en de speakers ‘instant’ zou zijn, maar helaas blijft er (blijkbaar) altijd sprake van een aantal seconden vertraging tussen het starten van een actie (wijzigen volume, volgende nummer, etc.) en het daadwerkelijke resultaat via de speaker.

Multiroom audio; muziek door het hele huis

Voor ieder wat wils

De Libratone ZIPP collectie bestaat uit speakers met een handige verwisselbare cover. Als je behoefte hebt aan een ander kleurtje rits je de speaker open en vervang je de cover voor een andere variant. Zo kun je kiezen voor een mooie rode of groene kleur, maar kun je de cover ook vervangen door een wat luxere special edition, gemaakt van wol (rechts op de foto). De speakers zijn beschikbaar in twee verschillende maten: de ZIPP (26,1 cm hoog) en de ZIPP Mini (22,4 cm hoog). Begin wel alvast met sparen, want een goed multiroom audio systeem kost toch al snel een paar honderd euro. Maar die investering is het meer dan waard, want dan heb je wel muziek door het hele huis!

Multiroom audio; muziek door het hele huis

De speaker voor thuis én onderweg

In een ideaal toekomstbeeld zijn alle kabels en draden in ons huis verdwenen. Libratone helpt daar alvast een beetje bij door de speakers draadloos te maken. Daardoor zijn ze ook gelijk eenvoudig te verplaatsen! Neem de speaker met het handige handvat mee naar een andere kamer als je bijvoorbeeld de was gaat opvouwen of neem hem een dagje mee naar het strand. Dankzij de accu die 8 tot 10 uur meegaat weet je zeker dat je niet zonder muziek hoeft te zitten.

Multiroom audio; muziek door het hele huisOp mijn vrije dagen gebruik ik de speakers regelmatig. In plaats van muziek via mijn koptelefoon, stream ik muziek via de speakers en is er toch iets van geluid in huis. De speakers staan in de buurt van de televisie, maar als ik de was ga opvouwen of even iets wil doen in een andere kamer neem ik vaak de kleinste speaker mee. Via de Spotify app of de speaker zelf regel ik het geluid en sla ik soms een nummer over. Voor ons nieuwe huis heb ik de verschillende soundspaces al helemaal uitgedacht. Een aantal speakers in de woonkamer, keuken, mijn eigen kamertje en de slaapkamer. Nog eventjes sparen en dan luister ik volgend jaar misschien nog wel nog meer minuten naar muziek. Wie weet! ;)

Luister jij veel naar muziek?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?