Moestuintje; Tijd om te verpotten!

Op Instagram heb ik al een aantal keer de voortgang van mijn moestuintje gedeeld en inmiddels worden de kleine plantjes groot! Omdat we elke week boodschappen doen bij de Albert Heijn heb ik een flinke hoeveelheid moestuintjes gespaard. Ook kreeg ik van mijn moeder regelmatig een voorraad, omdat zij ook haar wekelijkse boodschappen bij de Albert Heijn doet. Omdat ik veel dubbele moestuinplantjes had besloot ik om eerst het standaard moestuintje vol te krijgen met alle varianten. En dit is op één klein moestuinplantje na gelukt, aangezien ik alleen het dille moestuinplantje nog mis!

Moestuintje; Tijd om te verpottenMoestuintje; Tijd om te verpottenHet moestuintje heb ik in de vensterbank neergezet en twee keer per dag een kleine hoeveelheid water gegeven. In de vensterbank was overdag genoeg zon, waardoor de plantjes goed konden groeien. Drie van de moestuinplantjes groeide zo snel dat het tijd was om ze te verpotten! Inmiddels zijn bijna alle moestuinplantjes groot genoeg om verpot te worden, alleen moet ik daarvoor nog de nodige spulletjes kopen.

Moestuintje; Tijd om te verpottenIk had nog een aantal zwarte potjes en aarde in huis waarmee ik de broccoli, kropsla en radijs kon verpotten en dat was hoog tijd, want zoals je op de foto kan zien groeide de worteltjes al door het potje heen! Het originele potje maakte ik een beetje nat met kraanwater, zodat het moestuinplantje uit het potje kwam. Vervolgens plaatste ik het kleine plantje midden in een grotere pot waar ik al wat aarde in had gedaan.

Moestuintje; Tijd om te verpottenMoestuintje; Tijd om te verpottenMoestuintje; Tijd om te verpottenMoestuintje; Tijd om te verpottenVoor nu staan de moestuinplantjes in de kruidenpotjes die ik heb gebruikt voor het kweken van munt. Handig, want de potjes hebben een waterreservoir waardoor de plantjes altijd genoeg water krijgen. Het liefst koop ik meer van deze potjes, maar dat zou een dure hobby zijn aangezien één zo’n potje al acht euro is. Bij de Dille & Kamille kocht ik houten plantetiketten zodat ik kan zien wat er in het potje groeit! Binnenkort hoop ik een plantenkastje te hebben op het balkon, waardoor ik alle moestuinplantjes kan verpotten!

Moestuintje; Tijd om te verpotten

Hebben jullie ook een moestuintje?