Moestuintje; Tijd om te verpotten!

Op Instagram heb ik al een aantal keer de voortgang van mijn moestuintje gedeeld en inmiddels worden de kleine plantjes groot! Omdat we elke week boodschappen doen bij de Albert Heijn heb ik een flinke hoeveelheid moestuintjes gespaard. Ook kreeg ik van mijn moeder regelmatig een voorraad, omdat zij ook haar wekelijkse boodschappen bij de Albert Heijn doet. Omdat ik veel dubbele moestuinplantjes had besloot ik om eerst het standaard moestuintje vol te krijgen met alle varianten. En dit is op één klein moestuinplantje na gelukt, aangezien ik alleen het dille moestuinplantje nog mis!

Moestuintje; Tijd om te verpottenMoestuintje; Tijd om te verpottenHet moestuintje heb ik in de vensterbank neergezet en twee keer per dag een kleine hoeveelheid water gegeven. In de vensterbank was overdag genoeg zon, waardoor de plantjes goed konden groeien. Drie van de moestuinplantjes groeide zo snel dat het tijd was om ze te verpotten! Inmiddels zijn bijna alle moestuinplantjes groot genoeg om verpot te worden, alleen moet ik daarvoor nog de nodige spulletjes kopen.

Moestuintje; Tijd om te verpottenIk had nog een aantal zwarte potjes en aarde in huis waarmee ik de broccoli, kropsla en radijs kon verpotten en dat was hoog tijd, want zoals je op de foto kan zien groeide de worteltjes al door het potje heen! Het originele potje maakte ik een beetje nat met kraanwater, zodat het moestuinplantje uit het potje kwam. Vervolgens plaatste ik het kleine plantje midden in een grotere pot waar ik al wat aarde in had gedaan.

Moestuintje; Tijd om te verpottenMoestuintje; Tijd om te verpottenMoestuintje; Tijd om te verpottenMoestuintje; Tijd om te verpottenVoor nu staan de moestuinplantjes in de kruidenpotjes die ik heb gebruikt voor het kweken van munt. Handig, want de potjes hebben een waterreservoir waardoor de plantjes altijd genoeg water krijgen. Het liefst koop ik meer van deze potjes, maar dat zou een dure hobby zijn aangezien één zo’n potje al acht euro is. Bij de Dille & Kamille kocht ik houten plantetiketten zodat ik kan zien wat er in het potje groeit! Binnenkort hoop ik een plantenkastje te hebben op het balkon, waardoor ik alle moestuinplantjes kan verpotten!

Moestuintje; Tijd om te verpotten

Hebben jullie ook een moestuintje?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marion

  Wauw, wat veel moestuintjes en wat heb je zo mooi en goed verzorgd! Ik heb geen moestuintjes. Maar goed ook, want ik ben daar heel erg slecht in. Ik zou bijvoorbeeld vergeten om de namen erbij te schrijven en geen flauw idee hebben wat ik aan het ”verbouwen” ben.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha neejoh dat kan jij ook! Ik heb ook zo’n kweekboekje van Albert Heijn voor wat meer informatie! ;)

   Reageer...
 • Madam Elisa

  Je had de slaplantjes allemaal los moeten verpotten, dus elk plantje een eigen potje. Nu moet je het eigenlijk opnieuw doen :)

  Reageer...
 • Jantine

  Ik heb er maar een, gekregen bij de voedselbank =P maar wel lekker veel andere zaden gekocht bij de Lidl pas, die ik eigenlijk nog moet zaaien. En ik heb paprika gezaaid pas (en nu nog aan genoeg potten zien te komen … ) De ‘potjes’ van je moestuintjes zijn trouwens zo gemaakt dat je ze er niet vanaf hoeft te halen, de plantjes kunnen er gewoon uitgroeien.

  Ik vind het geweldig om te zien hoe dit soort plantjes groeit =)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Jantine! Wat leuk dat je paprika gaat kweken! Er stond overal dat ik de potjes er wel vanaf moest halen! :)

   Reageer...
 • Dina

  Waaaaauw wat zijn die van jou al groot! :D

  Reageer...
 • Nicky

  Je hebt je plantjes niet uit elkaar gehaald? :) Ik heb eind februari tomaten gezaaid, en ik heb flink wat plantjes nu. Maar terwijl ze nu met 4 in een potje zitten, ga ik ervoor zorgen dat ze straks alleen in een potje zitten. Je moet je afvragen hoeveel keer je wilt overpotten, want hoe groot is zo een volwassenplant nu eigenlijk? :) Ik wil nog 1 keer verpotten (nu dus), en volgende keer gaan ze gewoon in de volle grond.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Nee :( Wist niet dat dat moest, heb het nergens kunnen vinden! Heb het vanmiddag nog een keer opnieuw verpot en daar heb ik ze iets uit elkaar gezet. Hoop dat dat beter is! Oeeh, het lijkt me heerlijk om ze gewoon in een tuin te kunnen zetten!

   Reageer...
 • Stella

  Ahhhhh, in hoeverre plantjes schattig kunnen zijn, zijn deze wel HEEL cute. Ik heb ze dus niet, die moestuintjes. Maar dat werkt ook niet op mijn kamertje want ik heb geen vensterbanken. En de zon komt ook niet echt in mijn kamertje. Maar als het kon, zou ik het zeker doen. Ik ben benieuwd of het ook echt tot ‘oogsten’ komt. Liefs!

  Reageer...
 • Marjolein

  Wat leuk dat het zo goed gaat met je moestuintjes. Nog even, en je kunt lekker verse dingen uit je eigen tuintje eten! Ik hád ook moestuintjes, maar op de één of andere manier begonnen die bakjes heel erg te beschimmelen, en dat vond ik zo vies dat ik ze heb weggegooid :( Maar ik ga denk ik binnenkort bij de HEMA van die kruidenbakjes met basilicum enzo kopen.

  Reageer...
 • Deborah

  Ohhh Jij heb er veel :)
  Leuk om te zien hoe ze groeien!!
  Heb er (nog) niet zo veel als jou maar verzorg ze met liefde. De eerste twee zijn al uitgekomen.

  Reageer...
 • Miranda

  Ik ben ook druk bezig met mijn moestuintje. Binnenkort heb ik ook potjes nodig om alles te verpotten, dus ik ga maar eens een bezoekje aan de kringloop brengen ;-)

  Reageer...
 • Sophie

  Wauw, wat groeien ze hard bij jou!

  Reageer...
 • Cindy

  Schattig zeg. Bij mij liggen ze nog allemaal in een plastic zak, te weinig plek om ze er in te doen, maar ik wil ze eigenlijk in een soort kasje zetten..

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ze hebben bij de Dille en Kamille of Ikea van die leuke kasjes!

   Reageer...
 • Pauline

  De mijne zijn nog baby’tjes.

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Ze zien er al goed uit!

  Reageer...
 • Nathalie

  Groeien goed! Mijn eerste plantjes moet ik nu ook gaan verpotten! Leuk! Ben benieuwd of het echt iets gaat worden! Ik heb de rucola al verpot, in de kartonnen verpakking staat dat je de plantjes inderdaad uit elkaar moet halen en op enige afstand van elkaar moet planten!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heb het vanmiddag nog eens over gedaan! Groeit de rucola goed? :D

   Reageer...
 • Jael

  Oja! Moestuintjes verpotten: dat stond nog ergens op mijn to-do lijstje ;-) Een goed excuus om naar het tuincentrum en de Dille & Kamille te gaan!

  Reageer...
 • Rianne

  Jaaaaa moestuintjes! <3

  Reageer...
 • Klaartje

  Wat leuk zo een klein moestuintje! Ga ik ook eens proberen!

  Reageer...
 • Mylene

  Woww, ze gaan echt hard bij jou. Hier in huis hebben we er nog helemaal niks mee gedaan, haha. Best zonde eigenlijk, want als ik naar de jouwe kijk, ziet het er toch wel heel leuk uit.

  Reageer...
 • Elke

  Wow leuk om dit zo te zien :) Mijn mama is er ook echt heel erg mee bezig haha.

  Reageer...
 • Jasmijn

  Ik vind dit de tofste spaaractie ooit! Die dingen groeien echt hard!

  Reageer...
 • Jenn

  Ze doen het goed! Ik heb geen AH moestuintjes, ik kom er eigenlijk nooit en iedereen om me heen houdt ze zelf. Maar ik heb wel gewoon mijn eigen moestuin :)

  Reageer...
 • Moestuin op het balkon; Tweede poging - Wish Flower

  […] en ging ik daar vol enthousiasme mee aan de slag. Een aantal weken later moesten de plantjes verpot worden en bracht ik een bezoekje aan de Ikea voor twee mooie stellingkasten en plantenpotjes. Het […]

  Reageer...
 • Mijn quarterlife crisis; Een jaar later - Wish Flower

  […] het gevoel te hebben dat het niet efficiënt of nuttig is. Niet alles hoeft nuttig te zijn! Die moestuintjes waar ik zo druk mee bezig ben, ja die gaan een keer dood, nou en. Nu is het leuk. De schilderijtjes […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?