Moestuin op het balkon; Tweede poging

Ergens halverwege februari, toen Albert Heijn met de mini moestuintjes actie kwam, besloot ik dat ik een moestuin op het balkon wilde. Eigenlijk had ik dat vorig jaar al een keer besloten maar is het er toen niet van gekomen. Inmiddels vier maanden later is alleen de basilicumplant nog in leven, terwijl dat niet eens een mini moestuintje was, niet op het balkon staat en ik eigenlijk helemaal niet zo gek ben op basilicum!

Mini moestuin

Mijn grootste kwaliteit is het starten van nieuwe projecten om er vervolgens een paar weken later alweer helemaal klaar mee te zijn. Zo is het ongeveer met mijn moestuin gegaan. In februari verzamelde ik een enorme voorraad mini moestuintjes en ging ik daar vol enthousiasme mee aan de slag. Een aantal weken later moesten de plantjes verpot worden en bracht ik een bezoekje aan de Ikea voor twee mooie stellingkasten en plantenpotjes. Het allerliefst heb ik natuurlijk zo’n grote moestuinbak, maar zolang we geen tuin hebben is dat voor nu op het balkon niet zo’n succes. Stellingkast it is!

Moestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede poging

Het ging allemaal best goed

Vervolgens ging het eigenlijk allemaal wel goed! Het begon iets lekkerder weer te worden en de moestuin deed het prima. Het meest ‘succesvolle’ waren de radijsjes, die groeiden vrij snel. Helaas bleken ze bij de oogst toch niet zo goed gelukt te zijn. Jammer!

Moestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede poging

Sorry lieve plantjes

Vervolgens ging ik een week naar Kreta en belande ik daarna in het ziekenhuis. Hoewel mijn vriend tijdens mijn afwezigheid goed voor de moestuin heeft gezorgd heb ik het daarna enorm verwaarloosd. Het is natuurlijk niet zo’n succes als je de plantjes maar twee keer per week water geeft. Zeker niet op de warme dagen die we zo nu en dan tussendoor hebben gehad. De moestuin was dood. Behalve mijn basilicumplant dan, maar die telt eigenlijk niet mee. Toen ik de plantenpotjes leegmaakte was het interessant om te zien wat zich ‘onder de grond’ allemaal heeft afgespeeld. De worteltjes zijn niet groot geworden!

Moestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede poging

Tweede poging

Hoewel de eerste poging keihard gefaald is, wil ik nog steeds graag een moestuin op het balkon! Daarom heb ik afgelopen week de overige mini moestuintjes van Albert Heijn buiten gezet, in de hoop dat het alsnog lukt om een gezellige stellingkast te krijgen vol met fruit, groenten en bloemetjes. Nu ziet het er een beetje treurig uit, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt. In de linker twee potten zitten margriet en zonnebloem zaadjes. Ik ben benieuwd of mijn tweede poging gaat slagen. Deze keer ga ik netjes elke dag of misschien wel twee keer per dag water geven, dan heeft het misschien kans van slagen!

Moestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede poging

Hebben jullie een moestuin?