Moestuin op het balkon; Tweede poging

Ergens halverwege februari, toen Albert Heijn met de mini moestuintjes actie kwam, besloot ik dat ik een moestuin op het balkon wilde. Eigenlijk had ik dat vorig jaar al een keer besloten maar is het er toen niet van gekomen. Inmiddels vier maanden later is alleen de basilicumplant nog in leven, terwijl dat niet eens een mini moestuintje was, niet op het balkon staat en ik eigenlijk helemaal niet zo gek ben op basilicum!

Mini moestuin

Mijn grootste kwaliteit is het starten van nieuwe projecten om er vervolgens een paar weken later alweer helemaal klaar mee te zijn. Zo is het ongeveer met mijn moestuin gegaan. In februari verzamelde ik een enorme voorraad mini moestuintjes en ging ik daar vol enthousiasme mee aan de slag. Een aantal weken later moesten de plantjes verpot worden en bracht ik een bezoekje aan de Ikea voor twee mooie stellingkasten en plantenpotjes. Het allerliefst heb ik natuurlijk zo’n grote moestuinbak, maar zolang we geen tuin hebben is dat voor nu op het balkon niet zo’n succes. Stellingkast it is!

Moestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede poging

Het ging allemaal best goed

Vervolgens ging het eigenlijk allemaal wel goed! Het begon iets lekkerder weer te worden en de moestuin deed het prima. Het meest ‘succesvolle’ waren de radijsjes, die groeiden vrij snel. Helaas bleken ze bij de oogst toch niet zo goed gelukt te zijn. Jammer!

Moestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede poging

Sorry lieve plantjes

Vervolgens ging ik een week naar Kreta en belande ik daarna in het ziekenhuis. Hoewel mijn vriend tijdens mijn afwezigheid goed voor de moestuin heeft gezorgd heb ik het daarna enorm verwaarloosd. Het is natuurlijk niet zo’n succes als je de plantjes maar twee keer per week water geeft. Zeker niet op de warme dagen die we zo nu en dan tussendoor hebben gehad. De moestuin was dood. Behalve mijn basilicumplant dan, maar die telt eigenlijk niet mee. Toen ik de plantenpotjes leegmaakte was het interessant om te zien wat zich ‘onder de grond’ allemaal heeft afgespeeld. De worteltjes zijn niet groot geworden!

Moestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede poging

Tweede poging

Hoewel de eerste poging keihard gefaald is, wil ik nog steeds graag een moestuin op het balkon! Daarom heb ik afgelopen week de overige mini moestuintjes van Albert Heijn buiten gezet, in de hoop dat het alsnog lukt om een gezellige stellingkast te krijgen vol met fruit, groenten en bloemetjes. Nu ziet het er een beetje treurig uit, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt. In de linker twee potten zitten margriet en zonnebloem zaadjes. Ik ben benieuwd of mijn tweede poging gaat slagen. Deze keer ga ik netjes elke dag of misschien wel twee keer per dag water geven, dan heeft het misschien kans van slagen!

Moestuin op het balkon; Tweede pogingMoestuin op het balkon; Tweede poging

Hebben jullie een moestuin?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Aaaah die verdorde plantjes hihi. Vorig jaar had ik nog heel veel planten (vooral veel tomatenplanten) op het balkon, maar toen ging ik dus een weekje weg en daarna was alles kapot. :(

  Reageer...
 • nina || happy acorn

  Wauw, die basilicum is supergroot! Ik vind basilicum juist wél superlekker (en Frits ook ;-)), dus ik probeer heel hard plantjes te laten groeien en levend te houden. Mijn supermarktplantjes gaan steeds heel snel dood, dus nu heb ik er eentje met eigen zaadjes (of was het een ah-moestuintje?) en die gaat best goed :) En je radijsjes zien er goed gelukt uit toch! Ik vind het eigenlijk wel heel leuk, dat geklungel met die plantjes en zaadjes en hopen dat ze het gaan doen, en proberen de beste plantenmama te zijn :) Succes met je nieuwe poging!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat mij heel erg helpt bij de basicilumplant is zo’n potje met een waterreservoir onderin, zo krijgt het plantje altijd genoeg water! De radijsjes waren aan de binnenkant nog niet helemaal goed helaas :( Jij ook succes met je plantjes!

   Reageer...
 • Tiffany

  Mijn moestuintje is ook al snel mislukt, het was niets voor mij. Mijn radijsjes waren ook zo vreemd geworden, geen idee hoe dat komt. succes met poging 2!

  Reageer...
 • Renate

  Het laten groeien van baby plantjes lukt mij ook nog niet. Een stekje schiet geen wortel en de zaadjes blijven gezellig onder de grond niks doen. Het lijkt me zo leuk om je plantjes te zien groeien. Het mini peentje ziet er zo grappig uit hihi. Leuk dat je opnieuw de uitdaging aan gaat.

  Reageer...
 • Daphne

  Nawh, die plantjes! Wat pak je het lekker gestructureerd aan! Zo wil ik ook wel een moestuin- alleen nog even een vensterbank én balkon fixen, dan.

  Reageer...
 • Elyse

  Mijn opa had al een moestuin voor ik geboren was. Ben er helemaal mee opgegroeid.
  Ook ik heb maar een klein balkonnetje, dus moet ik ook op de ruimte letten. De mini moestuintjes van ah zijn leuk maar eigenlijk niet hoe t echte werk gaat. Dan krijgt t zaadje te weinig ruimte en voedingsstoffen uit de bodem. Ik kweek zelf ook nog steeds van alles op maar niet alles is een succes. Wel heb ik ook een hoop bloemen plantjes gekweekt. Die doen het beter dan de groente en kruiden! Mail maar als je vragen hebt en tips wilt over sommige dingen!

  Xx

  Reageer...
 • Marjolein

  Wat zielig die verdorde plantjes, haha. Erg leuk dat je een nieuwe poging gaat doen :D Ik ben heel erg benieuwd wanneer je je eigen groenten kunt eten!

  Reageer...
 • Stella

  Hihihi, ik moest stiekem wel een beetje gniffelen. Maar, goed en onwijs leuk dat je het weer oppakt! Deze keer lukt het vast allemaal gewoon! Ik vind dat mini worteltje trouwens echt heel schattig (: Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien allemaal. Ik zag trouwens bij het Kruidvat zo’n insectenhuisje liggen. Misschien is dat leuk om ergens op het balkon te hangen als je ook bloemetjes in die kast hebt staan. Goed voor beide dingen; de bloemetjes en de bijtjes! Liefs!

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Leuk dat je het nogmaals probeert. Zoals je misschien al weer probeer ik zo veel mogelijk in me achtertuin te kweken :D

  Reageer...
 • Miranda

  Ik ben erg benieuwd hoe je plantjes gaan groeien! Op mijn blog heb ik ook regelmatig updates gegeven over mijn moestuintje (ook op het balkon). Maar ik heb de meeste plantjes weg gedaan omdat ik de zomer bij mijn ouders door breng en niet alles mee kon. Ik zal binnenkort weer eens een update schrijven.
  Veel succes met je moestuintje!

  Reageer...
 • Citlali

  Aaaw die plantjes, tweede keer gaat het vast beter ;) Ik heb super enthousiast plantjes geplant en ze groeien best goed! Alleen heb ik gebrek aan een balkom dus nu nemen ze de halve woonkamer in beslag, haha.

  Reageer...
 • Bettie

  Awh, jammer dat je moestuinplantjes dood zijn gegaan. Hier is het niet eens gelukt om ze überhaupt te laten groeien of het waren slechte zaadjes. Radijsjes zijn bij mij ook heel snel gegaan en mijn aardbeien die ik altijd heb, doen het altijd wel goed. Die kunnen ook wel tegen een stootje.

  Reageer...
 • Sabine

  Super leuk, ik hoop dat het dit keer wel lukt! Ik ben zelf niet zo ambitieus begonnen met een hele moestuin, maar wel met een losse basilicumplant. En die doet het nu al zo lang goed, dat ik het wel aandurf om er meer plantjes bij te zetten. Vanochtend kregen we een potje bieslook bij de HelloFresh box, dus dat is een goed begin, haha!

  Reageer...
 • Moniek

  Bij mijn ging het ook goed met de radijsjes, maar de rest is helaas bijna allemaal dood gegaan. Alleen nog een poging aan het doen op de cherrytomaten!

  Reageer...
 • Nicky

  Twee keer per dag zou ik ze geen water geven. Het is nl. belangrijk dat je plantjes ook een goed wortelgestel kweken. En als je ze in pot gaat houden, is het belangrijk dat je voldoende grote potten voorziet (radijsjes en wortelen liefst niet voorzaaien, maar meteen in grote potten zetten!), en dat je op tijd en stond bijmest. :) Veel succes!

  Reageer...
 • Manon

  Mijn plantjes zijn ook allemaal veranderd in dorre blaadjes, goed dat je opnieuw begint, hopelijk gaat het nu beter!

  Reageer...
 • Claudia

  Awh, wat een treurig gezicht die verdorde plantjes. Ik moest wel grinniken toen ik las dat je basilicumplant nog leefde, daar was ik al benieuwd naar! ;-) Van de mini-moestuintjes heeft bij mij de cherrytomaat het goed overleefd en voor de rest heb ik zelf zaadjes geplant die ik bij ons uit de winkel heb gehaald. Die doen het ook goed! Met een beetje aandacht komt ook jouw rek weer mooi vol :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?