Mistresses, Sense8 en nog 3 favoriete TV Series!

Het kijken van tv series zit standaard in mijn dagelijkse ritme. Elke avond kijk ik tijdens het avondeten een aflevering van een serie en afhankelijk van de andere plannen die ik nog heb voor de avond kijk ik soms wel meer. Als je minstens zo’n veertien afleveringen per week kijkt en in de weekenden soms nog wel meer, ben je al snel door alle series heen en ga je weer op zoek naar de volgende! Op dit moment zijn er drie series waar ik elke week met veel plezier naar uitkijk; Mistresses, Suits en Humans. Twee andere series, Sense8 en Sherlock, zijn op dit moment even afgelopen, maar heb ik recent pas ontdekt!

Mistresses, Sense8 en nog 3 favoriete tv series

Mistresses

Tot nu toe zijn er 32 afleveringen uitgezonden. Mistresses krijgt een 7.0 op IMDb.
Mijn all time favoriete serie is Sex and the City! Toen ik alle seizoenen had gezien kwam ik tot de conclusie dat er weinig dramaseries zijn die zo uniek en goed zijn. Je hebt een aantal andere series zoals Gossip Girl, 90210 en Lipstick Jungle die in de buurt proberen te komen, maar Sex and the City is gewoon en serie die ze niet na kunnen maken. Mistresses is een serie die perfect in het eerder genoemde rijtje past, maar één van de weinige is die me écht boeit! Normaal gesproken zeg ik tijdens het kijken van een serie niet zoveel, maar tijdens het kijken van Mistresses gebeurt er zoveel, dat ik de hele tijd commentaar geef tegen de televisie, vooral in het laatste seizoen dat echt enorm goed is.

Mistresses gaat over het leven en de avonturen van vier vrouwen in Los Angeles. Het heeft een hoog Sex and the City gehalte, maar op een hele prettige manier. Ze proberen geen rip off te maken, wat bij Lipstick Jungle wel een beetje het geval was. De verhaallijn is spannend, grappig en herkenbaar. Ik kan niet wachten op de nieuwe aflevering vrijdag!

Mistresses, Sense8 en nog 3 favoriete tv series

Suits

Tot nu toe zijn er 65 afleveringen uitgezonden. Suits krijgt een 8.8 op IMDb.
Toen ik begon met het kijken van Suits heb ik altijd gezegd dat het de moderne variant is van de serie Mad Men. Dat neem ik bij deze terug. Man Men is leuk en was in het begin vooral erg goed, maar Suits is duizend keer zo goed. De dialogen zijn sterk, het verhaal zit goed in elkaar en deze serie staat misschien wel samen met Sex and the City bovenaan mijn lijstje. Suits speelt zich af op een advocatenkantoor in New York met topadvocaat Harvey Spector in de hoofdrol. Vaak heb je bij series dat de seizoenen steeds zwakker worden, maar Suits is nu met het vijfde seizoen nog net zo sterk!

Mistresses, Sense8 en nog 3 favoriete tv series

Humans

Tot nu toe zijn er 5 afleveringen uitgezonden. Humans krijgt een 8.2 op IMDb.
De serie Humans gaat over een tijdperk dat bijna gelijk is aan het heden, maar met één groot verschil Ze hebben zogenaamde ‘Synths’, robots die zo goed ontwikkeld en echt zijn dat ze vergelijkbaar zijn met echt mensen. Het verhaal gaat over Joe en Laura die samen drie kinderen hebben. Als Laura een langere tijd van huis is besluit Joe om een Synth aan te schaffen als hulp in de huishouding. Ze noemen de Synth Anita en zij doet de was, kookt en kan eigenlijk alles doen wat je wilt. Maar dan slaat de twijfel doe of ze wel echt een robot is, Synths lijken namelijk wel héél erg op normale mensen. Het is een uniek verhaal met een tikkeltje humor en een beetje spanning, leuk om te kijken!

Mistresses, Sense8 en nog 3 favoriete tv series

Sense8

Tot nu toe zijn er 12 afleveringen uitgezonden. Sense8 krijgt een 8.5 op IMDb.
Sense8 gaat over een groep van acht mensen verspreid over de wereld die opeens mentaal met elkaar verbonden zijn. Na het zien van de eerste aflevering was ik niet erg enthousiast. Het was allemaal een beetje goedkoop en ik begreep niet zo goed waar het verhaal naartoe moest gaan. In de loop der jaren heb ik geleerd om altijd de eerste drie afleveringen te kijken voordat ik oordeel (tenzij het écht heel slecht is) en dat is maar goed ook. De eerste aflevering is misschien niet al te goed, maar de andere afleveringen zijn dat wel. Het verhaal wordt goed opgebouwd en wordt steeds spannender!

Mistresses, Sense8 en nog 3 favoriete tv series

Sherlock

Tot nu toe zijn er 9 afleveringen uitgezonden. Sherlock krijgt een 9.3 op IMDb.
Wat een geweldige serie is dit! Vorig jaar heb ik geprobeerd om Elementary te kijken, de Amerikaanse variant van Sherlock, maar dat vond ik echt een verschrikking en heb ik niet langer dan 15 minuten volgehouden. Afgelopen week ben ik begonnen aan de Britse versie van Sherlock, met onder andere Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, de beste acteurs op aarde. Er zijn drie seizoenen met elke drie aflevering van anderhalf uur. Daar ben je dus redelijk snel doorheen, maar de kwaliteit van de serie maakt dat allemaal goed. Elke aflevering wordt er een case behandeld, waar ik normaal gesproken geen grote fan van ben, maar bij Sherlock maakt dat niet uit. De serie is serieus, maar tegelijkertijd onwijs grappig. Deze serie staat zeker in mijn top vijf favoriete series aller tijden!

Kennen jullie Mistresses, Suits, Humans, Sense8 en Sherlock al?
Wat zijn jullie favoriete tv series op dit moment?