Mijn quarterlife crisis; Een jaar later

Vandaag precies een jaar en twee dagen geleden stuurde ik een mailtje naar mijn toendertijd leidinggevende dat ik die dag niet op werk zou komen. Ik was helemaal op en had tijd nodig om weer even tot rust te komen. Al snel werd duidelijk dat het niet zomaar een paar dagen zou duren en duurde het uiteindelijk een halfjaar. Als ik er nu zo aan terugdenk kan ik me daar geen voorstelling meer van maken.

Natuurlijk heb ik nog steeds mijn mindere momenten, maar ik kan mezelf dan redelijk goed herpakken, dankzij methodes die ik heb geleerd bij Vitaalpunt, maar ook dankzij de lieve mensen om me heen die me soms met een paar bemoedigende woorden of een knuffel weer laten realiseren dat het wel weer over zal waaien. Ik denk ook regelmatig terug aan de quote die ik deelde in het artikel waarin ik vertelde dat het allemaal niet zo goed ging; Don’t forget that you’re human. It’s okay to have a melt down. Just don’t unpack and live there. Cry it out and then refocus on where you are headed.

Zo is het maar net. Soms is het niet erg om even de weg kwijt te zijn. Het is jammer dat het toen zolang geduurd heeft, maar het is wel een manier om te realiseren dat je soms even een klote dag mag hebben. Zolang je de volgende dag maar weer met goede moed begint en verder gaat waar je gebleven was. Don’t give up. Overigens heb ik ‘mijn periode’ altijd een mix van quarterlife crisis, depressie, perfectionisme en identiteitscrisis genoemd, maar inmiddels ben ik erachter dat het een quarterlife crisis was, met een depressie als gevolg. Omdat ik toendertijd aardig wat artikelen heb geschreven over hoe het met me ging, leek het me wel leuk om weer eens een update te schrijven!

De artikelen die ik schreef over mijn quarterlife crisis:

Het gaat goed met me. Ik kan dingen makkelijker loslaten en discussies beter naast me neerleggen zonder een enorm fiasco te creëren. Door continu alles te over-analyseren en overdenken was ik niet altijd een even leuk persoon, soms nog steeds niet hoor haha, niemand is perfect. Maar nu ik beter in mijn vel zit merk ik ook dat ik me zelfverzekerder voel en minder bang ben voor wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Zo had ik vorig jaar nooit kunnen bedenken dat ik een week naar het buitenland zou gaan zonder mijn vriend en nu, een jaar later ga ik volgende week voor werk vijf dagen naar Kreta. Natuurlijk vind ik het enorm spannend, maar het gaat hartstikke leuk worden!

Op werk gaat ook alles goed, hartstikke goed zelfs. Vorig jaar begon ik spontaan een uur te huilen op het moment dat ik dacht aan de tientallen jaren dat ik nog moest werken. Want hoe ging ik dat volhouden? Werk is stom en het verpest alles. Inmiddels een jaar later vliegen de weken voorbij, voel ik me nuttig en werk ik soms ’s avonds nog een paar uurtjes thuis. Niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind!

Vorig jaar had ik geen hobby’s en voelde ik me hartstikke waardeloos. Nu kan ik me met de meest simpele dingen vermaken, zonder het gevoel te hebben dat het niet efficiënt of nuttig is. Niet alles hoeft nuttig te zijn! Die moestuintjes waar ik zo druk mee bezig ben, ja die gaan een keer dood, nou en. Nu is het leuk. De schilderijtjes die ik soms maak zijn niet perfect, maar het hoeft ook niet perfect te zijn. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden!

Het gaat dus goed en daar ben ik heel erg blij mee! Hoe gaat het met jullie?

De kaart op de foto kocht ik in de Etsy winkel van Nina!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Rosanne

  Wat een fijn bericht! Zo knap, hoe je je hebt herpakt. En een dip is niet iets om je voor te schamen hoor, zoveel mensen hebben het. Ik hoop voor je dat je nu kracht haalt uit het verleden en positief verder kunt :)

  Reageer...
 • Bente

  Super goed om te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je het zo naar je zin hebt op je werk! super vet, naar Kreta voor je werk! Heel veel plezier alvast :)

  Reageer...
 • Anne

  Ik vind het echt heel fijn om te lezen dat het zoveel beter met je gaat, dat moet echt een hele heftige periode geweest zijn. Alvast veel plezier in Kreta!

  Reageer...
 • Saskia | Former Parades

  Heel goed om te lezen dit, wat fijn dat het zo goed met je gaat! Ik ben het ook wel met Cindy eens, volgens mij is dit zo onwijs groot onder onze generatie / leeftijd… Heel heftig eigenlijk. Maar heel fijn om te lezen dat je er zo open over bent!

  ♥♥♥ Saskia

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief! Vind het wel vreemd dat ik zovaak te horen krijg dat ik er zo ‘open’ over ben. Dat geeft eigenlijk aan (wat ook zo is) dat heel veel mensen het voor zich houden, wat eigenlijk helemaal niet zou hoeven!

   Reageer...
 • Cindy

  Wat een fijn positief bericht! En zó top dat je zo open bent, dit is iets waar echt heel veel mensen mee zitten, heb ik het idee, van onze leeftijdsgeneratie. Wat een mooie stap die je gaat maken: voor je werk 5 dagen naar Kreta. Geniet er van!

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Ik vind dit echt zo knap he!!! super tof!! Met mij gaat het goed :) al is dat goed ook wel een standaard antwoord van mensen volgens mij ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Is zeker vaak een standaard antwoord ;) Als het maar waar is! Niks mis mee om te zeggen dat het misschien niet zo goed gaat :)

   Reageer...
 • Renske

  Wat een eerlijk en open bericht. Fijn om te horen dat je jezelf weer hebt gevonden! Hopelijk blijft het goed met je gaan.

  Reageer...
 • Stella

  Aai em ee verrie proud blogfriend. Hihi. Oke, nee, even serieus. Ik ben echt blij om dit te lezen. Je hebt het allemaal echt super goed opgepakt, en ik ben zo blij voor je dat je nu lekker op je plek zit bij je werk en dat je zo blij bent met het bloggen, je project life dingetjes en de moestuintjes etc. Keep it up (: Knuf!

  Reageer...
 • Hesteranne

  Wat fijn dat het nu zo veel beter gaat. Veel plezier in Kreta!

  Reageer...
 • Ysanne

  Wat fijn dat het weer een stuk beter gaat en wat een leuke kaart heb je gekocht! Past hier perfect bij :)

  Reageer...
 • Laura

  Wat fijn dat het weer beter gaat met je! Heerlijk zo’n reisje naar Kreta in de planning :)

  Reageer...
 • Marion

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat het nu, na een jaar, weer zo goed met je gaat. Dat geeft de burger moed ;-)

  Reageer...
 • nina || happy acorn

  Ah, ik sluit me aan bij alle mensen hierboven! Echt fijn dat je weer zoveel lekkerder in je vel zit. Hoewel het bij mij niet precies hetzelfde is gegaan, herken ik wel veel van je verhaal (al blijf ik met sommige dingen nog steeds wel worstelen). Aan de ene kant is zo’n dal heel diep en naar en ellendig, aan de andere kant kan je achteraf weer zoveel kracht halen uit zo’n proces, dat vind ik eigenlijk heel bijzonder. O, en ik wens je heel veel plezier in Kreta! (:

  Reageer...
 • Deisy

  Wat prachtig om te zien dat je door je diepe dalen ongelooflijk bent gegroeid en jezelf ook veel sterker voelt. Ik merk het ook bij mijzelf: situaties die een impact op mijn leven hebben gehad, hebben mij wel beter gemaakt. Heb ik daar iets voor in moeten leveren? Zeker weten, maar ik ben er ook zo ongelooflijk door gegroeid, daar ben ik altijd nog dankbaar voor. Dank je wel voor je prachtige stuk hierover in ieder geval. X

  Reageer...
 • Dina

  Aaah meid, ik ben ZO blij om te lezen dat je je goed voelt. Eerlijk waar, dat doet me goed.

  Reageer...
 • Linda

  Ah wat fijn dat alles nu zo veel beter gaat! Veel plezier in Kreta alvast! :-)

  Reageer...
 • Andrea

  Fijn om zo’n positief bericht te lezen!

  Reageer...
 • Suuz

  Wat een prachtig artikel, goed geschreven!!! Fijn dat het nu goed met je gaat :-) en heeeeel veel plezier op Kreta!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Ontzettend fijn, positief nieuws!

  Reageer...
 • Anneleen

  Jaaa ik herkende het kaartje van Nina direct ;) fijn te lezen dat het beter met je gaat en dat je goed in je vel!

  Reageer...
 • Zonnewolk

  Mooi geschreven. Wat ontzettend fijn dat het weer zoveel beter met je gaat. Het is altijd apart om terug te kijken op zo’n situatie en je je het helemaal niet meer kunnen voorstellen dat je je zo hebt gevoeld. Goed dat je geniet van dingen die je nu doet, blijf dat vooral doen!

  Reageer...
 • Roos

  Mooi! En de grote vraag is natuurlijk.. hoe ben je daar (weer) gekomen?

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?