Mijn plannen voor de feestdagen

De kerstbomen zijn opgetuigd, de eerste kerstpakketten in ontvangst genomen en de winkelwagentjes worden weer volgeladen met boodschappen. Het lijkt wel alsof Kerstmis ieder jaar eerder begint. Maar mij hoor je niet klagen. Verre van zelfs! Ik ben groot liefhebber van de gezellige decemberdagen; hoe eerder, hoe beter! Het enige wat nog mist is een flinke laag sneeuw. Het zou leuk zijn om weer eens een witte Kerst mee te maken, maar ook dit jaar lijkt dat er niet in te zitten. De laatste witte Kerst was in 2010, het wordt wel weer eens tijd, toch?

Vorig jaar had ik tijdens de feestdagen niet echt een kerstgevoel. Misschien dat het kwam door het gebrek aan sneeuw of doordat ik de dagen voor Kerst nog aan het werk was. Dit jaar ben ik de hele week voor Kerst vrij, waardoor ik alle tijd heb om in de kerststemming te komen!

Naar een Duitse kerstmarkt

Deze week staat in het teken van kerstcadeautjes kopen, lekker rommelen in huis en een bezoek aan een Duitse kerstmarkt! Mijn vriend en ik zijn twee jaar geleden in december een weekendje naar Maastricht en naar de kerstmarkt in Dordrecht geweest. Daardoor kwam ik helemaal in de kerststemming; dat gaan we dit jaar ook maar op die manier doen! ;) We hebben een hotelletje geboekt in Keulen en gaan daar een paar dagen over de kerstmarkten struinen. We zijn allebei nog nooit op een Duitse kerstmarkt geweest, dus ik ben benieuwd!

Kerst vieren met familie

Eerste en Tweede Kerstdag staan in het teken van familie. Op Eerste Kerstdag vieren we Kerst bij mijn ouders met een lekker avondmaaltje en cadeautjes onder de kerstboom. Op Tweede Kerstdag reizen we weer af naar het oosten van het land, waar we met een klein deel van de familie gezellig uit eten gaan. Dat wordt daarna weer een paar dagen uitbuiken.

Oud en Nieuw

De sterretjes zijn weer gekocht! Ik maak niet nog eens de fout om op oudejaarsdag zonder sterretjes te zitten en stad en land af te moeten zoeken. Het is dit jaar de eerste keer dat we Oud en Nieuw vieren in een ander huis en dat zal wel even wennen worden. Normaal gesproken gaan we uit eten bij ons favoriete restaurant en kijken we klokslag twaalf uur vanaf het balkon (en op de televisie) naar het vuurwerk van de Erasmusbrug. Dit jaar zal het iets soortgelijks worden, alleen dan met een ander restaurant en uitzicht.

Wat ga jij doen met de feestdagen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Inge

  Ik ben dan thuis bij mijn ouders en mijn zusjes (die in het buitenland wonen) zijn er dan ook. :-)

  Reageer...
 • Laura

  Leuk dat je naar een kerstmarkt in Duitsland gaat! Ik vier kerst ook met (schoon)familie en Oud&Nieuw met vrienden.

  Reageer...
 • Stella

  Dat klinkt alsof jij fijne dagen gaat hebben – joepie! Alvast veel plezier, geniet van alle lieve mensen om je heen, het lekkere eten (hoop dat je lichaam een beetje mee wil werken <3) en doe voorzichtig met Oud en Nieuw! En laten we elkaar in 2017 maar weer eens zien, toch? Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja! <3 Is alweer veel te lang geleden! Jij ook alvast fijne feestdagen lieve Stel, dikke knuffel!

   Reageer...
 • annouska

  Hmm ik stond even stil bij je stukje over de kerstmarkt. Fijn om te weten dat jij niet in Berlijn was, maar ik krijg wel een kriebels ervan. Terwijl we helemaal niet bang moeten zijn.

  Fijne feestdagen alvast, zo te horen ga je het zeker leuk hebben!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   We hebben getwijfeld over Keulen, maar zijn toch geweest. We moeten niet bang zijn, maar dat is op deze manier erg lastig.. :(

   Jij ook alvast fijne feestdagen Annouska!

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?