Mijn plannen voor de feestdagen

De kerstbomen zijn opgetuigd, de eerste kerstpakketten in ontvangst genomen en de winkelwagentjes worden weer volgeladen met boodschappen. Het lijkt wel alsof Kerstmis ieder jaar eerder begint. Maar mij hoor je niet klagen. Verre van zelfs! Ik ben groot liefhebber van de gezellige decemberdagen; hoe eerder, hoe beter! Het enige wat nog mist is een flinke laag sneeuw. Het zou leuk zijn om weer eens een witte Kerst mee te maken, maar ook dit jaar lijkt dat er niet in te zitten. De laatste witte Kerst was in 2010, het wordt wel weer eens tijd, toch?

Vorig jaar had ik tijdens de feestdagen niet echt een kerstgevoel. Misschien dat het kwam door het gebrek aan sneeuw of doordat ik de dagen voor Kerst nog aan het werk was. Dit jaar ben ik de hele week voor Kerst vrij, waardoor ik alle tijd heb om in de kerststemming te komen!

Naar een Duitse kerstmarkt

Deze week staat in het teken van kerstcadeautjes kopen, lekker rommelen in huis en een bezoek aan een Duitse kerstmarkt! Mijn vriend en ik zijn twee jaar geleden in december een weekendje naar Maastricht en naar de kerstmarkt in Dordrecht geweest. Daardoor kwam ik helemaal in de kerststemming; dat gaan we dit jaar ook maar op die manier doen! ;) We hebben een hotelletje geboekt in Keulen en gaan daar een paar dagen over de kerstmarkten struinen. We zijn allebei nog nooit op een Duitse kerstmarkt geweest, dus ik ben benieuwd!

Kerst vieren met familie

Eerste en Tweede Kerstdag staan in het teken van familie. Op Eerste Kerstdag vieren we Kerst bij mijn ouders met een lekker avondmaaltje en cadeautjes onder de kerstboom. Op Tweede Kerstdag reizen we weer af naar het oosten van het land, waar we met een klein deel van de familie gezellig uit eten gaan. Dat wordt daarna weer een paar dagen uitbuiken.

Oud en Nieuw

De sterretjes zijn weer gekocht! Ik maak niet nog eens de fout om op oudejaarsdag zonder sterretjes te zitten en stad en land af te moeten zoeken. Het is dit jaar de eerste keer dat we Oud en Nieuw vieren in een ander huis en dat zal wel even wennen worden. Normaal gesproken gaan we uit eten bij ons favoriete restaurant en kijken we klokslag twaalf uur vanaf het balkon (en op de televisie) naar het vuurwerk van de Erasmusbrug. Dit jaar zal het iets soortgelijks worden, alleen dan met een ander restaurant en uitzicht.

Wat ga jij doen met de feestdagen?