Mijn nieuwe kapsel; Het spannende verhaal

Het was een drama, heel veel beter kan ik het niet omschrijven denk ik. Twee a drie weken geleden deelde ik met jullie mijn idee om mijn haartjes te laten kortwieken. Lang haar is leuk, maar ik was het een beetje zat. Ik twijfelde heel erg of ik het nu wel of niet moest doen, maar na jullie reacties was het duidelijk, ik ga het gewoon laten knippen! Uiteindelijk duurde het nog even voordat ik daadwerkelijk de kapsalon binnen stapte, maar dat had ik misschien beter niet kunnen doen.

Haartjes laten knippen bij Brainwash? Never again!
Omdat ik slim probeer te zijn wat betreft centjes, besloot ik om naar Brainwash te gaan. Daar kost het slechts €16,50 om je haartjes te laten knippen. Misschien in eerste instantie een slimme gedachte, maar dit bleek een grote fout te zijn. Soms overdrijf ik, maar in dit geval niet. Het ging echt letterlijk zo; Ik kwam binnen, zei dat ik mijn haartjes wilde laten knippen en ging in de kappersstoel zitten. Nadat ik wat inspiratie liet zien aan de kapster van hoe ik het wilde hebben nam ze de kappersschaar in haar hand. Vervolgens (nu komt het hoor) kamde ze mijn haar langs mijn hoofd (het zat nog coupe a la windhoos, mijn scheiding was ook nergens meer te bekennen), pakte ze de schaar en knipte ze het recht af, mijn hele hoofdje rond. “Is dit een goede lengte?” vroeg ze. “Euh ja, denk het wel” antwoorde ik verward. “Nou! Dit is het dan! Ja is misschien een beetje snel maar dit is zoals het is op de foto’s” zei ze vol trots. SERIEUS? Oke. Nou. Ja. Dankjewel?

Ik was flabbergasted. Vijf minuten duurde het. Niet gewassen. Niks aan gedaan. Zonder verdelingen te maken, puntjes uit te dunnen, helemaal niks. Gewoon met een schaar, zoals kinderen barbie haar knippen, mijn lieve haartjes, verpest. Maar ik had niet het lef om er iets over te zeggen, madame heeft waarschijnlijk een kappersopleiding gedaan en misschien hoort het wel zo.

Mijn nieuwe kapsel het spannende verhaalMijn nieuwe kapsel het spannende verhaalLinks: Het resultaat van de kapper. Heel veel rechter dan dit kan het niet. Volgens mij is dit ongeveer hetzelfde resultaat als je een paardenstaart afknipt. Rechts: Elke keer als ik mijn haar in een staart deed viel het weer uit elkaar, ik had wel een mooi matje (argh!)

Mama to the rescue!
De dagen daarna heb ik zo min mogelijk in de spiegel gekeken en heb ik mijn haar in een staart, voor zover dat nog kon, gehad. Toen mijn mama terug was van vakantie (ook kapster, maar dan goed) werd hetgeen wat ik eigenlijk al wist bevestigd. Compleet verpest, hartstikke scheef, geen model te bekennen. Gelukkig heeft mijn lieve mama mijn haartjes kunnen redden. Daardoor is het wel een stuk korter dan wat in eerste instantie de bedoeling was, maar zit het wel zoals het hoort te zitten! Jaaay voor mama’s die haartjes kunnen knippen! :D

Al met al ben ik alsnog, na dit hele avontuur, erg blij met het resultaat!

Mijn nieuwe kapsel het spannende verhaal

Is jullie nieuwe kapsel ook wel eens verpest bij de kapper?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tessa

  Jaaa je hebt heb gedaan! Het staat je zo mooi! Gelukkig ben je er heel blij mee ondanks je avontuur hahah..
  liefs, Tessa

  Reageer...
 • Ans

  ❤️

  Reageer...
 • Marloes

  Oh wat erg van de Brainwash. Dat is toch altijd mijn grootste angst! Maar nu zit het mooi, en de lengte staat je goed meid! Ik ben gisteren bij Toni&Guy geweest. Een stuk korter dan ik had gewild. Maar het model is wel goed geknipt. Hihi, achja kappers……;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Leuk! Ook zo kort? Toni&Guy is volgens mij ook wel echt een goede kapsalon!

   Reageer...
 • Mademoiselle Sophistiqué

  ik vind je haar echt prachtig, dat heeft je mama goed gedaan! jezus dat ze dat maar durven bij die kapper, daar ga ik dus ook echt nooit, wat afschuwelijk en vooral grof zeg dat ze je zo behandelen

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! :D Haha jay voor mijn mama :P Erg he! Never again!

   Reageer...
 • Fleur

  Jaa, je hebt het toch gedaan! Ik moest eerlijk gezegd wel een beetje lachen tijdens het lezen van je verhaal, maar als ik jou was zou ik toch nog wel eventjes terug gaan naar dat brainwash. Wat een flut tent zeg! Toch vind ik het je ontzettend mooi staan!

  Reageer...
 • Karlijn

  Oh nee, dat is echt een nachtmerrie! Dat ze zo met je omgegaan zijn vind ik echt niet kunnen hoor! Dat is toch niet normaal?! Eigenlijk zou je gewoon moeten teruggaan en tegen ze moeten zeggen dat je dit abnormaal vindt. En wat ontzettend fijn dat je moeder je haar zo goed heeft kunnen bijknippen, dat lijkt me een hele opluchting. X

  Reageer...
 • Sanne

  Ik ben wel vaker bij Brainwash geweest, nooit problemen!
  Ga nu wel bij een ander omdat die dichterbij zit.

  Mooi je haar zo! Lekker pittig, dankzij mama to the rescue! LIKE!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Sanne! Wat typisch! Een aantal jaar kwam ik er ook wel eens om mijn haar te verven, dat was geen probleem! Denk dat het heel erg verschilt per kapster!

   Reageer...
 • Suzanne

  Gelukkig heb je een supermama! Ziet er goed uit, staat je prachtig!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Het staat j absoluut prachtig!!!!

  Reageer...
 • Cindy

  Ik ga ook nooit meer bij BrainWash, ik dacht ook geld te besparen, maar het is daar zo’n ramp. Scheef, verkeerde kleur, verf over mijn gehele hoofd. Nu ga ik bij een duurdere kapper en het was laatst wel iets korter geknipt dan dat ik wilde, maar de kapster was echt heel lang bezig om het perfect recht te krijgen, zelfs tot na sluitingstijd. Erg nette service! Je haar zit wel ontzettend leuk zo, geweldig dat je mama dit heeft gedaan!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! Je kan beter iets meer betalen voor een goede kapper dan voor bv een Brainwash! Dan weet je ook bijna zeker dat het resultaat mooi zal zijn!

   Reageer...
 • Petra

  Oh wat erg als je haar is verknipt. Dan kan je je echt even doodongelukkig voelen. Gelukkig was je moeder om er om eerste hulp te verrichten. Je nieuwe coupe staat je super.

  Reageer...
 • Madebyuna

  Het staat je erg goed! Toen ik twee jaar geleden ook besloot om een bob te nemen, heb ik juist gekozen voor een dure kapper. Ik wilde niet dat het verpest zou worden, dan maar wat meer betalen. Gelukkig ging het goed! Als het om een beetje puntjes gaat of iets dergelijks dan vind ik het niet zo erg, maar een drastische verandering moet wel goed gebeuren!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Helemaal mee eens, ga ik de volgende keer ook gewoon doen haha. Wijze les geweest!

   Reageer...
 • Marjolein

  Wat fijn dat je mama het kon oplossen! Het staat je super!!

  En JA! Mijn haar is een tijd terug dus ook bij Brain Wash verkloot! Te kort en super bot em recht afgeknipt! Nooit meer bij hun!!

  Reageer...
 • Marjolein

  Oh en weet je wat jet rare is? Hun zijn de kapper van het programma Modepolitie! HOE DAN?!

  Reageer...
 • Kim

  Dit staat je heel mooi!

  Reageer...
 • Kimberley

  Oh, wat erg! Ze heeft het dus gewoon recht af geknipt. Schaamteloos ook. Gelukkig was je moeder er om het te redden. Nu zit het super!

  Reageer...
 • Janneke | Beautyroad

  Wauw! Best wel rot van de kapper. Je moeder heeft er iets veel beters van gemaakt, staat je echt goed!

  Reageer...
 • Rianne

  Jeetje, dat kan echt niet van die kapster?! Ze zou je haar op z’n minst toch wel moeten wassen van te voren? Ik ga zelf altijd bij een dure kapper, maar ze kent me inmiddels goed en weet precies wat ik wil. Maakt me niet uit dat het geld kost haha, maar ik zou niet snel bij Brainwash ofzo binnen stappen.

  Maaaar ik moet wel zeggen dat ik je kapsel erg leuk vind hoor! Ik vind het wel een mooie lengte :)

  Reageer...
 • Irenka

  Ja, dat is wel iets wat ik in de loop der jaren heb geleerd, niet besparen op de kapper… Wat een drama zeg :’) nu snap ik wel wat je bedoelt. Maar ik vind de lengte echt prachtig bij je.

  Reageer...
 • Judith

  Wat achterlijk dat ze je haar zo knipte! Echt niet normaal!

  Het korte haar staat je wel leuk! Ik ben het aan het groeien tot die lengte!

  Reageer...
 • Lobke

  Wauw, het is echt ontzettend mooi geworden! Toen ik een paar jaar geleden de puntjes wou laten knippen, ging ik naar huis met haar tot aan mijn oren.. Daar kon ik helaas niets aan doen buiten heel goed uithuilen en wachten tot het terug groeide. Ben blij dat het bij jou nog goed gekomen is! Liefs,

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel voor je compliment! Jeetje, dat kan ook echt niet! Snap dat je daar even flink om hebt gehuild! :(

   Reageer...
 • Laura

  Oww noo! Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen :)

  Reageer...
 • Manon

  Vind het er echt super uit zien! Wel balen dat ze het bij de brainwash zo verpest hebben, heb daar ook niet al te beste ervaringen met verven. En wat fijn dat je moeder het letterlijk recht kon trekken ziet er lekker fris uit zo :)

  Reageer...
 • Eva Realitijd

  Het resultaat is erg mooi uiteindelijk, je hebt geluk! Ik heb ook al trauma’s opgelopen bij kappers, ik doe het sindsdien gewoon lekker zelf, maar ik heb lang haar en dan zie je niet stel foutjes natuurlijk :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?