Help; mijn muntplantjes gaan dood!

Bijna alle bloemen en planten in huis gaan dood, zo ook mijn nieuwe muntplantjes. Zelfs een orchidee houdt het niet lang vol bij mij. De enige uitzondering zijn cactussen, maar zelfs die gaan soms dood. Moraal van dit verhaal? Ik ben niet zo goed met bloemen en planten. Daarom hebben we een prachtig mooi nep boeket in huis, dat gaat tenminste niet dood.

Rond de Paasdagen kocht ik een kruidenmelange van de Albert Heijn met citroenmelisse, Marokkaanse munt en normale munt. De Marokkaanse munt was al vrij snel dood, maar de citroenmelisse en normale munt houden het aardig vol. Aangezien het best lekker is om zelf muntthee te maken besloot ik om een extra muntplantje te kopen.

Mijn muntplantjes gaan dood

Blijkbaar doe ik iets verkeerd, want mijn muntplantjes gaan dood. Het muntplantje staat in een Rosti Mepal kruidenpotje, zo’n potje dat alles voor je doet en de verzorging uit handen neemt. In ieder geval, dat is de bedoeling. Maar gek genoeg gaat mijn muntplantje langzaam dood, ondanks het speciale hydrosysteem van het potje, wat het muntplantje juist in leven zou moeten houden!

De muntplantjes, en dan vooral het muntplantje in het Rosti Mepal kruidenpotje, zien er enorm futloos uit. De blaadjes worden bruin, maar er groeien ook juist nieuwe stukjes! Het is een beetje tegenstrijdig dus. Ook zitten er kleine witte dingetjes in de aarde en ik kan niet achterhalen wat het is. Samenvatting; Mijn muntplantjes gaan dood! :( Zijn er misschien mensen die ervaring hebben met muntplantjes en de juiste manier waarop je ze moet verzorgen? Wat doe ik fout? Hoe kan het dat mijn muntplantje in een potje staat waar ik eigenlijk niks meer aan hoef te doen en toch dood gaat?

Update: zó houd je je muntplantjes in leven!

Dankzij de waardevolle reacties onderaan dit artikel zijn de tijden van dode muntplantjes voorbij! Inmiddels heb ik zelfs een klein muntkwekerijtje gemaakt. Het is namelijk heel erg eenvoudig om zelf een muntplant te stekken.

Mijn muntplantjes gaan doodMijn muntplantjes gaan doodMijn muntplantjes gaan dood

Heb jij ervaring met het verzorgen van muntplantjes?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Karin

  Ik heb ook geen groene vingers, maar vriendlief heeft laatst ook een muntplantje aangeschaft (voor mojito’s haha!) en die doet het best goed. Die krijgt om de dag water (hij moet dus veeeeel water), en ik knip altijd de bruine/dode stukjes er uit (want dan gaat hij water sturen naar de dode takjes waar toch niets meer aan zit, het kan beter naar de levende blaadjes gaan). Een keer ging het niet zo goed en is ie helemaal kortgeknipt, maar na een dag ofzo kwam ie al weer, ze groeien supersnel!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat goed! :D Staat je plantje binnen/buiten? In de zon?

   Reageer...
   • Karin

    Sorry, late reactie ^^”. Hij staat binnen, in de keuken. Daar staat hij alleen ’s ochtends in de zon, de rest van de dag is er dan schaduw aan die kant.

    Reageer...
    • Lauriëtte

     Aah super! Hij staat nu bij het raam, waar hij wel in het licht staat maar geen direct zonlicht krijgt. Hij groeit nu al een stuk beter! :D

     Reageer...
 • Karlijn

  Oh dat is balen. Ik heb wel ervaring met muntplantjes, en heb ook wel eens bruine blaadjes gehad, maar die gooide ik dan gewoon weg. Geen idee wat die witte dingen zijn, geef je ze niet teveel water?

  Reageer...
 • Dina

  Lauriëtte, praat je wel met ze? :O

  Reageer...
 • blauwesokken

  Oooh zonde! :-( Ik heb, helaas, ook geen fantastisch groene vingers. Mijn cactussen leven nog, maar that’s it.
  Ik kan je helaas niet helpen… succes!

  Reageer...
 • Tessa

  Neer je plantje! Ik kan ook echt geen plantjes verzorgen dus ik heb maar cactusjes genomen haha!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Claudia

  Nawh, zonde zeg! Hoe staat het met de plek van je muntplantjes? Ze prefereren namelijk zon en een gedeelte van de dag wat schaduw. Bij mij staat hij voor het keukenraam en hij groeit als kool! (Toevallig staat er nog een foto op mijn blog, daar kun je zien dat het linkse plantje het super goed doet. Hij staat bij mij dus op de goeie plek, wellicht gaat het hier bij jou fout?)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ohja ik zie het! Die doet het inderdaad goed zeg! Denk dat ik hem eens op een ander plekje ga zetten! Hij staat nu in de keuken en krijgt dus niet heel veel zonlicht. Ben bang dat als ik hem voor het raam zet of buiten dat het dan too much is aangezien we een huis op het zuiden hebben. Maar het is het proberen waard!

   Reageer...
   • Claudia

    Hoop dat het helpt! Snap je gedachte wel over too much zon. Maar aan de andere kant, nu is hij ook langzaam aan het doodgaan :( dus idd het proberen waard!

    Reageer...
    • Lauriëtte

     Het helpt! Super bedankt voor de tip!!

     Reageer...
    • Claudia

     Oh ik zie nu je reactie pas, haha! Was benieuwd of het geholpen had. Top dat het werkt, hoop dat ie nog steeds leeft :)

     Reageer...
 • Dini evers

  Je moet hem buiten in een grote pot zetten .Als hij doorschiet moet je hem tot 5 cm in het geheel afknippen daarna krijg je al met 2 dagen een mooie bos .Gebruiken voor de thee ,en heb je te veel wassen ,drogen en invriezen ,voor het ijs salades puddingen.ook een bosje op je nachtkastje zetten om muggen tegen te houden. succes .
  Dini.

  Reageer...
 • ArCo

  Ik heb vorige week 2 Muntplantjes gekocht bij de AH maar lijkt of ze verbranden ( dood ) zijn.
  Staan binnen in een plantenrek snap er niks van, ik had ze vorig jaar zomer in de tuin en toen groeide ze als Kool ( munt )
  Wat doe ik verkeerd ?

  Reageer...
 • Hoe kun je zelf een muntplant stekken? - Wish Flower

  […] ene moment vertel je nog dat je muntplantjes doodgaan en het volgende moment heb je een muntkwekerij! Dankzij de waardevolle tips die ik kreeg op mijn […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?