Help; mijn muntplantjes gaan dood!

Bijna alle bloemen en planten in huis gaan dood, zo ook mijn nieuwe muntplantjes. Zelfs een orchidee houdt het niet lang vol bij mij. De enige uitzondering zijn cactussen, maar zelfs die gaan soms dood. Moraal van dit verhaal? Ik ben niet zo goed met bloemen en planten. Daarom hebben we een prachtig mooi nep boeket in huis, dat gaat tenminste niet dood.

Rond de Paasdagen kocht ik een kruidenmelange van de Albert Heijn met citroenmelisse, Marokkaanse munt en normale munt. De Marokkaanse munt was al vrij snel dood, maar de citroenmelisse en normale munt houden het aardig vol. Aangezien het best lekker is om zelf muntthee te maken besloot ik om een extra muntplantje te kopen.

Mijn muntplantjes gaan dood

Blijkbaar doe ik iets verkeerd, want mijn muntplantjes gaan dood. Het muntplantje staat in een Rosti Mepal kruidenpotje, zo’n potje dat alles voor je doet en de verzorging uit handen neemt. In ieder geval, dat is de bedoeling. Maar gek genoeg gaat mijn muntplantje langzaam dood, ondanks het speciale hydrosysteem van het potje, wat het muntplantje juist in leven zou moeten houden!

De muntplantjes, en dan vooral het muntplantje in het Rosti Mepal kruidenpotje, zien er enorm futloos uit. De blaadjes worden bruin, maar er groeien ook juist nieuwe stukjes! Het is een beetje tegenstrijdig dus. Ook zitten er kleine witte dingetjes in de aarde en ik kan niet achterhalen wat het is. Samenvatting; Mijn muntplantjes gaan dood! :( Zijn er misschien mensen die ervaring hebben met muntplantjes en de juiste manier waarop je ze moet verzorgen? Wat doe ik fout? Hoe kan het dat mijn muntplantje in een potje staat waar ik eigenlijk niks meer aan hoef te doen en toch dood gaat?

Update: zó houd je je muntplantjes in leven!

Dankzij de waardevolle reacties onderaan dit artikel zijn de tijden van dode muntplantjes voorbij! Inmiddels heb ik zelfs een klein muntkwekerijtje gemaakt. Het is namelijk heel erg eenvoudig om zelf een muntplant te stekken.

Mijn muntplantjes gaan doodMijn muntplantjes gaan doodMijn muntplantjes gaan dood

Heb jij ervaring met het verzorgen van muntplantjes?