Mijn Kerst in vierentwintig foto’s

Dit jaar viel Kerst qua dagen een beetje raar en de warme temperaturen hielpen ook niet echt mee. Maar ondanks dat de kerstsfeer niet echt aanwezig was, waren het net zoals vorig jaar weer drie gezellige dagen! Mijn vriend en ik waren allebei de dag voor Kerst ook al vrij, wat voor ons ook altijd al een beetje als Kerst voelt. Op Kerstavond gingen we bij mijn ouders eten, op Eerste Kerstdag hebben we lekker op de bank gehangen en op Tweede Kerstdag zijn we gezellig uit eten geweest met de familie!

Kerstavond

Donderdagmiddag had ik kerstschuimpjes gemaakt die ik graag mee wilde nemen naar mijn ouders. Lekker voor bij een kopje thee! Mijn moeder had weer een heerlijk avondmaal bereid. Als voorgerecht hadden we onze favoriete tomatensoep en als hoofdgerecht rollade, aardappeltjes, gratin, doperwtjes en stoofpeertjes. Nomnom, ik ben dol op stoofpeertjes!! En natuurlijk hadden we ook nog een heerlijk desert!

mijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosNa het avondeten was het tijd voor de cadeautjes die onder de kerstboom lagen. Van mijn ouders kreeg ik, als aanvulling op het cadeautje dat ik in Londen al had gekregen, mooie kaarten die ik voor mijn project life album kan gebruiken. Leuk! Volgende week ben ik ook nog een aantal dagen vrij, dan ga ik maar weer eens verder met mijn album!

mijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotos

Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag sliepen we lekker uit en stond ik op met een simpel ontbijtje en een paar nieuwe YouTube video’s. Lekker rustig wakker worden, het is tenslotte vakantie! Na het ontbijt en een douche was het al bijna twee uur, oeps! Tijd om te lunchen met broodjes en een paar chocolaatjes als toetje. We keken twee afleveringen van de Heel Holland Bakt kerstspecial, zo leuk hoe ze dat dit jaar hebben gedaan!

mijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotos’s Middags deed ik nog een poging om voor een tweede keer kerstkransjes te maken. In de supermarkt was ik een kant en klare mix tegengekomen en hoewel het super simpel én lekker was, vond ik het toch jammer dat de mooi gedraaide vorm van de schuimpjes in de oven verloren was gegaan. Helaas was dit ook met mijn tweede poging het geval, maar ze waren wel weer lekker! ;) ’s Avonds aten we een lekker groentesoepje en keken we naar de All You Need Is Love kerstspecial. Dat waren weer tranen met tuiten!

mijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotos

Tweede Kerstdag

Op Tweede Kerstdag gingen we uit eten met de familie in het oosten van het land. We hadden in de ochtend boodschappen gedaan en reden daarna naar mijn ouders om vervolgens samen naar mijn oma te rijden. Toch handig om zo’n stuk met één auto te rijden. Eenmaal onderweg bedachten we ons dat we vergeten waren om te lunchen. Dan maar even een saucijzenbroodje onderweg! Omdat het toch zo’n anderhalf uur rijden is had ik de nieuwe Flow Magazine meegenomen en kon ik de 366 dagen kalender in elkaar zetten. Vorig jaar deed ik dat op precies dezelfde dag, grappig!

mijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosBij oma dronken we wat en maakten we een kleine wandeling. Even op bezoek bij de lieve Skippy, het paardje dat ik van van jongs af aan brood voer, en het graf van opa. Dat was alweer even geleden. Rond vijf uur gingen we richting restaurant de Slimmerick in Epe. Onderweg was de lucht roze gekleurd, prachtig!

mijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosIn het restaurant bestelde ik Crystal Clear, terwijl ik weet dat ze dat nergens hebben, maar hier hadden ze het zomaar! Happy kiddo! :D Ik at een heerlijke carpaccio als voorgerecht, ossenhaaspuntjes als hoofdgerecht en een choco duo met een onwijs machtige brownie als toetje. Super lekker! Na het gezellige familie-etentje reden we weer richting Rotterdam en zaten alle drie de kerstdagen er alweer op!

mijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotosmijn kerst in vierentwintig fotos

Wat hebben jullie allemaal gedaan met Kerst?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Crystal clear is fijn voor ons he. Kun je een keer iets anders drinken haha.
  Kerstavond kwamen m’n ouders bij mij eten, 1e kerstdag naar m’n opa en oma geweest en gegeten bij m’n oom met nog een vriendin van hem en 2e kerstdag in huis lopen rommelen en bij m’n ouders gegeten. Best relaxed.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha ik drink thuis altijd crystal clear! :) Leuk! Klink ook lekker ontspannen maar toch ook gezellig met familie. Nu lekker uitbuiken! ;)

   Reageer...
 • geertje

  lieve Lauriette,
  Ik hoop dat we elke kerst, samen zo gezellig kunnen gaan eten…
  ik blijf je volgen ..
  Liefs Tante

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?