Mijn goede voornemens voor het jaar 2020

We zijn pas op de zesde dag van het nieuwe jaar, terwijl het voelt alsof er al zeker een maand voorbij is. Voor mijn gevoel heb ik de afgelopen dagen geen seconde stil gezeten. Wat ik op zich fijn vind, want hoera voor het zijn van een bezig bijtje. Maar ik kijk ook uit naar het moment dat ik een aantal grote todo’s / projecten van mijn lijstje kan afstrepen en weer iets meer rust in mijn koppie heb. Maar goed, genoeg over de afgelopen vijf dagen! Laten we het hebben over de driehonderdnegenenvijftig dagen die er nog aan zitten te komen dit jaar! ;)

Mijn haat-liefdeverhouding met goede voornemens

Zoals ik in mijn vorige artikel over oud en nieuw al vertelde, heb ik niet per se ‘iets’ met oud en nieuw zelf. Toch vind ik het idee van een nieuw jaar en een ‘nieuwe start’ wel iets hebben. Het geeft net die extra boost! In het verleden vond ik zo’n nieuwe start een mooi moment om te beginnen aan een hele waslijst aan goede voornemens. Dit jaar moet ik dit, en dat, en ik moet ook vijf keer per week dit; en ook dat moet ik vooral niet vergeten. Voor sommige mensen werkt dat. In mijn geval creëert het vooral een hele hoop onrealistische verwachtingen waarmee ik mezelf veel druk opleg. Wat vervolgens alleen maar resulteert in teleurstelling en het verlies van de motivatie. 

Goede voornemens, of een personal policy?

En daarom heb ik mijn goede voornemens voor het jaar 2020 iets anders geformuleerd. Je kunt het zien als een personal policy. In dit ‘persoonlijke beleid’ stel ik mezelf een aantal doelen en geef ik mezelf een bepaalde richting. Met dank aan mijn goede vriendinnetje Stella voor deze andere kijk op goede voornemens! Je stelt jezelf dus wel doelen, maar zonder het té specifiek te maken. Dit kan een valkuil zijn, maar geeft ook net een beetje de extra ruimte die je soms nodig hebt. #Self-love #Self-care, etc. Je kent het wel! ;)

In 2020 wil en ga ik…

 • …beter voor mezelf zorgen, in de breedste zin van het woord. Meer sporten, langer slapen, gezonder eten en niet meer terugvallen in mijn slechte gewoontes van het verleden.
 • …mij voor de volle 200% inzetten voor alles waar ik in geloof en de projecten die daarbij komen kijken.
 • …nóg positiever en ‘opener’ in het leven staan. Als ik mezelf vergelijk met vorig jaar, dan zie ik nu een veel positiever, meer open-minded persoon, die steeds minder vaak nee zegt en een oordeel heeft. Super fijn!
 • …leren, en blijven leren. Inmiddels zit ik op een 129 dagen streak met het leren van Spaans en ben ik begonnen aan een cursus in een heel ander vakgebied dan waar ik mij normaal gesproken mee bezig houd!
 • …doen waar ik in 2019 mee ben begonnen: mijn hart en mijn gevoel volgen. Doen wat goed voelt. Stoppen met wat niet goed voelt. Positiviteit opzoeken. Negativiteit vermijden. Veranderen wat ik kan veranderen, en mij niet druk maken om de dingen die ik niet kan veranderen.

2020, bring it on! ;)

Wat zijn jouw goede voornemens?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Beter voor mezelf zorgen staat ook hoog op mijn lijstje! Vind dat ook wel een fijn doel, het is niet zo prestratiegericht en draait vooral ook echt om zelfliefde in mijn optiek :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Precies! Doen wat goed voelt, en gewoon iets liever voor jezelf zijn! :)

   Reageer...
 • Mijn zoektocht naar een emotionele balans - Wish Flower

  […] gezonder eten en niet meer terugvallen in mijn slechte gewoontes van het verleden.” – Het klonk zo mooi, maar jeetje wat is dat lastig… Nu we een paar dagen geleden aanbeland zijn in de maand […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?