Mijn goede voornemens voor 2015

Schrijven over je goede voornemens voor 2015 en dan in de eerste foto 2014 schrijven… Dat is inderdaad een beetje vreemd, maar dat heeft een goede reden. Vorig jaar maakte ik een lijstje met goede voornemens en in mijn hoofdje zou dit een geweldig jaar worden, vol positiviteit en vrolijkheid. Nou. Dat is het dus niet helemaal geworden zoals jullie hebben kunnen lezen. Daarom wil ik dit jaar geen nieuw lijstje maken met goede voornemens, maar mezelf een zogenaamde ‘tweede kans’ geven, op een positieve manier.

Hoewel ik geen volledig nieuw lijstje wil maken en die van vorig jaar ga aanhouden, wil ik wel wat kleine aanpassingen doen, omdat sommige voornemens behaald zijn of dat ze er eigenlijk helemaal niet toe doen.

 • Twee keer per week sporten – Het is voor mij belangrijker om lekker in mijn vel te zitten, dan dat ik verplicht twee keer per week moet sporten.
 • Een bepaald bedrag als buffer sparen– Gelukt!
 • Suzuki afbetalen – Dat gaat natuurlijk makkelijk als je je auto verkoopt.
 • Badkamer opknappen – Check!
 • Meer lezen – Lezen is leuk! Hier wil ik geen verplichting van maken.
 • Positive Thinking
 • Proberen om met de dag te leven en minder te focussen op toekomstverwachtingen – Gelukkig zijn met het hier en nu.
 • Niet alles zo perfect willen doen, ik hoef niet perfect te zijn – Lief zijn voor mezelf en beseffen dat niemand perfect is.
 • Proberen om een rustig ritme te krijgen en niet meer te haasten
 • Een gelukkig leven leiden met mijn ouders, vriend en iedereen die onderdeel wilt zijn van mijn leven – Focussen op energiegevers en proberen om energienemers los te laten.
 • Train your mind to see the good in every situation – Dagelijks mijn positiviteitsdagboekje bijhouden.

Vanavond ga ik samen met mijn vriend lekker uit eten, filmpje op de bank, verder geen poespas, heerlijk! Wat gaan jullie doen vanavond? Fijne jaarwisseling alvast!

Wat zijn jullie goede voornemens voor 2015?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Heerlijk dat jullie gewoon lekker normaal doen vanavond (dat wil ik eigenlijk ook heel graag). Wij gaan eten bij M.’s familie en daarna hebben we nog een feestje op de planning. Ik hoop echt dat 2015 gewoon een beter/makkelijker jaar wordt voor jou! <3

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hoop dat je het vanavond, ondanks dat je liever gezellig thuis bent, toch een leuke avond hebt meis. Dankjewel, ik hoop hetzelfde voor jou, komt goed! Fijne jaarwisseling, x!

   Reageer...
 • Mijndert Stuij

  Lijken mij hele goede doelen. Maar hoe ga je ze precies behalen? Welke acties kan je concreet ondernemen om al je doelen werkelijkheid te laten worden? Dat mis ik een beetje aan je lijstje. Wellicht heb je dat voor jezelf wel helder hoor. ;-)

  Een fijne jaarwisseling en 2015 wordt fantastisch!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Goed punt! Zoals het dagelijks bijhouden van mijn geluksmomentjes is het redelijk concreet, maar met de overige doelen probeer ik meer mijn mindset te behouden en dat is iets minder concreet te meten. Als ik goed in mijn vel zit en dit jaar geen hulp nodig heb, zijn de doelen wat mij betreft behaald :) Jij ook een hele fijne jaarwisseling gewenst!

   Reageer...
 • Rosanne

  Herkenbaar! Eigenlijk moet je niets willen forceren en gewoon doen waar je je goed bij voelt, je hart achterna :) Fijne jaarwisseling, hopende op een mooier 2015!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Inderdaad! Jij ook een hele fijne jaarwisseling en een mooi 2015 gewenst! :)

   Reageer...
 • monique

  Hele goede voornemens voor 2015, en je hebt gelijk; lezen moet leuk blijven! Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling!

  Reageer...
 • Hesteranne

  Dat zijn een paar mooie en realistische doelen voor 2015. Hopelijk brengt het nieuwe jaar je veel goeds en veel plezier vanavond!

  Reageer...
 • Fleur

  Wat een fijne en positieve doelen! Jij ook een hele fijne jaarwisseling toegewenst! Liefs!

  Reageer...
 • TypischKim

  Goede voornemens had je opgeschreven!

  Reageer...
 • CatieMcCartney

  Goede voornemens! Gelukkig zijn in het hier en nu is voor mij ook belangrijk!

  Reageer...
 • Cindy

  Mooi lijstje! Geniet van vandaag! Wij gaan morgen lekker uit eten, om te vieren dat mijn vriend en ik 6 jaar samen zijn.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heerlijk! Alvast van harte gefeliciteerd en een hele fijne jaarwisseling gewenst! x

   Reageer...
 • Marion

  Dat is een mooi en wijs lijstje! Staan een paar dingen die voor mij ook heel goed zijn. Ik heb niet echt goede voornemens. Ik wil werken aan mezelf, therapie volgen en me niet door de ”buitenwereld” onder druk laten zetten. Ik wens jou een hele fijne jaarwisseling en alvast een heel mooi 2015!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat zijn hele mooie doelen Marion! Fijne jaarwisseling Marion en een gelukkig 2015!

   Reageer...
 • Eva

  Heel mooi lijstje. Bijzondere punten die volgens mij, als je die eenmaal in je systeem hebt, alles zoveel luchtiger, positiever en optimistischer kunnen maken. Die stappen als meer lezen, meer sporten etc etc zijn leuk maar jouw punten dat zijn échte punten die van een nieuw jaar een volledig nieuw moment kunnen maken. Go for it! Geniet ook van de tussenstappen, ook als het even niet lukt, en schrijf er veel over – ik ben erg benieuwd naar hoe het gaat en hoe je het aan pakt. Veel liefde en moois voor 2015. Happy early new year!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat een geweldige reactie Eva! Dankjewel! Ik ben er achter gekomen dat doelen zoals hardlopen en meer lezen etc, alleen maar meer druk geven en je daar uiteindelijk niet gelukkiger van wordt. Ik zal er zeker over blijven schrijven Eva! Een geweldig 2015 gewenst en geniet van vanavond! x

   Reageer...
 • Stella

  Mijn voornemens komen heel erg overeen met de jouwe, hihi. Mooi lijstje zo. En wat goed dat sommige dingen al lekker doorgestreept zijn, of dat je er nu een andere kijk op hebt. Het komt helemaal goed met jou -niet dat er wat fout aan jou is, maar je snapt me hoop ik, hihi- <3 Liefs, en doe voorzichtig vanavond met al dat vuurwerk, hihi. Hele fijne jaarwisseling!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik blijf lekker binnen of op het balkon met mn vuurwerk sterretjes haha. Goed dat je ongeveer dezelfde doelen hebt voor volgend jaar, gaan we er samen een topjaar van maken! Fijne jaarwisseling Stella! x

   Reageer...
 • blauwesokken

  Wat een fijn lijstje Lauriëtte! Ben blij dat het inmiddels weer steeds beter met je gaat, en met dit fijne lijstje en alles wat je al ‘geleerd’ en ontdekt hebt over jezelf moet dat helemaal goed komen :-)
  Fijne jaarwisseling!
  Ik vier het ook thuis met vriendlief op de bank, heerlijk.

  Reageer...
 • Aline

  Fijn lijstje! Ik ben blij voor je dat het steeds een beetje beter met je gaat. Dat 2015 maar een awesome jaar voor je mag worden :) Veel plezier vanavond met het vriendje! Wij vieren het ook lekker op de bank en ik vind dat vooruitzicht HEERLIJK. Fijne jaarwisseling Lauriëtte!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hetzelfde geldt voor jou Alina! Heel erg veel plezier vanavond op de bank, heeeerlijk! :D Fijne jaarwisseling en een prachtig 2015 gewenst!

   Reageer...
 • Leonie

  Ik word altijd heel erg rustig van mensen die zelf ook zien dat soms niet moet rennen, maar juist moet stilstaan. Zo iemand ben jij voor mij (op het moment tenminste) en het doet mij er ook weer even aan denken dat ik aankomend jaar best wat minder mag streven en wat meer mag relaxen. Ik vind je energienemers en energiegevers artikel ook zo’n goede, want mijn lijst bleek totaal uit balans. Ik doe niet aan voornemens (wel aan doelen, 1 januari online), maar er staan hele mooi dingen tussen die ook goed voor mij zouden zijn.

  Een héél mooi positief jaar voor jou gewenst, Lauriëtte!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bedankt voor je lieve reactie Leonie en bedankt voor je mooie complimenten, ben er helemaal stil van :) Fijne jaarwisseling en een prachtig 2015 gewenst!

   Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Erg inspirerend!

  Reageer...
 • Elisa

  Goeie voornemens… Hier maken wij geen lijstje. De enige wens is om meer zelf te gaan maken :) Verder ach, we zullen zien wat het word.

  Reageer...
 • Anneleen

  Wat een mooi lijstje! Ik hoop dat je een mooi jaar tegemoet gaat waarin positief denken, niet té perfectionistisch zijn en vooral genieten centraal staat!

  Reageer...
 • Stephanie

  Wat mooi :) succes ermee! Ik moet ook echt meer gaan focussen op energiegevers.. want sommige mensen en dingen slurpen mij compleet leeg.. vandaar ook mijn burn-out en nu ook angststoornissen. Ik ga zo hard werken in 2015 aan mijzelf, dat dit eindelijk een mooi jaar gaat worden voor mij (hopelijk). Ik ga genieten, sommige mensen links laten liggen, andere mensen dichterbij me laten staan, leuke dingen doen, dingen afronden en genieten van mijn geplande reis.

  Ik gun je een mooi en gezond 2015, zet ‘m op <3

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat een prachtige voornemens Stephanie! Je kan het, dat geloof ik <3

   Reageer...
 • Linda

  Leuke lijst! Ik vond je verhaal over je depressie heel heftig. Mooi om te zien dat je er nu weer zo positief in staat! Gelukkig nieuwjaar nog!

  Reageer...
 • Reminders voor 2018; Happy New Year! - Wish Flower

  […] gediagnostiseerd werd met diabetes type 1 was voor mij het jaar waarin ik stopte met het maken van goede voornemens. Het is goed om doelen voor jezelf te stellen, maar eigenlijk zou je daar geen jaarwisseling voor […]

  Reageer...
 • Waarom het belangrijk is om lief te zijn voor jezelf - Wish Flower

  […] daar veel van geleerd heb, was het geen top jaar. Vervolgens begon ik 2015 met een tweede poging om mijn goede voornemens van 2014 waar te maken. Dat jaar kreeg ik diabetes type 1 en ondanks dat, was het eigenlijk een prima jaar! […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?