Mijn altijd maar groeiende boekenverlanglijstje

Weet je nog dat ik aan het begin van dit jaar zei dat ik niet aan goede voornemens doe? Als ik ergens niet van houd, zijn het voornemens zoals: “ik wil dit jaar 25 boeken lezen” of “ik wil dit jaar 5 kilo aankomen”. Natuurlijk is het goed om doelen te hebben, maar door een specifiek aantal te benoemen gaat het vaak alleen nog maar om het getalletje en vooral bij het lezen van boeken vind ik dat vervelend. Voor mij is lezen ontspanning, maar als er een cijfertje aanhangt wordt het al snel weer een moetje. Maar goed, per ongeluk stelde ik mijzelf dus wel het doel tijdens het aanmaken van een account op Goodreads: een sociaal platform waar je bij kunt houden welke boeken je wil lezen, aan het lezen bent of al hebt gelezen. Of ik mee wilde doen aan de reading challenge en zo ja, hoeveel boeken ik dit jaar dan zou gaan lezen. Twaalf boeken moest wel lukken dacht ik. Dat is elke maand één boek en aangezien ik toentertijd net weer in de lees-flow zat, had ik daar alle vertrouwen in!

Inmiddels is het eind februari en zijn er twee opmerkelijke dingen. Ik heb nog géén boek uitgelezen, maar ben al wel drie-vier weken halverwege een boek. Dat gaat qua planning dus niet helemaal goed. En, ik heb een boeken verlanglijstje ontwikkeld waar inmiddels 58 (!!) boeken opstaan. Alleen heb ik de ‘pech’ dat ik van mezelf pas weer nieuwe boeken mag kopen als er ruimte is ontstaan in mijn to-read sectie van de boekenkast. Dat betekent dat ik eerst nog zo’n zes boeken moet lezen voordat ik weer een nieuwe mag bestellen. Geld sparen, ik heb het helemaal onder de knie hoor! ;)

Maar voordat je het weet zijn we verhuisd naar ons nieuwe huisje en komt daar misschien wel een nieuwe boekenkast met veeeeel meer ruimte! En dus ook ruimte voor nieuwe boeken. Dan bestel ik in ieder geval de zes boeken die bovenaan mijn boekenverlanglijstje staan.

Boeken over generatie Y

Doordat ik zelf in de periode na mijn afstuderen in een zwart gat terecht kwam en even niet meer wist wat ik met het leven aanmoest, voel ik mij aangesproken als we het hebben over generatie Y. Ook wel bekend als millennials. Zo zijn ‘we’ lui, kunnen we niet omgaan met tegenslagen en zijn we heel erg gevoelig voor de welbekende quarterlife crisis. Hoewel ik mij niet in alles kan herkennen, zijn er zeker momenten dat ik het gevoel heb dat over mij gaat als er over generatie Y wordt gesproken. De boeken over generatie Y, de quarterlife crisis en aanverwante onderwerpen, poppen inmiddels overal uit de grond, maar naar onderstaande twee boeken ben ik extra benieuwd! Het boek van Rosa Surachno schijnt meer een handboek te zijn, terwijl het boek van Anouk (’86), Suzette (’87) en Lianne Marije (’88) vertelt over hun eigen ervaringen als millennial.

Generatie EI van Rosa Surachno – €18,99
Zeik niet zo van Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders – €17,50

Mijn altijd maar groeiende boekenverlanglijstje

Boeken over mindstyle

Een lang, gezond en gelukkig leven; wie wil dat nu niet? Volgens Japanse traditie is het grote geheim het hebben van een bestaan: het hebben van een Ikigai. Hoe, wat en waarom wordt in het boek uitgelegd en is gebaseerd op de verhalen van honderden inwoners van Okinawa. Op dit eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar dan ooit ter wereld.
Ikigai van Héctor Garcia en Francesc Miralles – €15,99

Met de verhuizing in zicht heb ik heel erg de behoefte om alles op te ruimen. Het is dat de verhuisdozen nog niet bezorgd zijn, anders was ik nu al druk bezig geweest met inpakken. In de aanloop naar een verhuizing is het een goed moment om te bedenken of je alle spullen die je mee wil nemen wel echt nodig hebt. Het bezitten van veel spullen maakt je niet per se gelukkiger. In het boek van Fumio Sasaki vertelt hij over minimalisme en geeft hij een aantal richtlijnen die kunnen helpen bij het leiden van een simpeler, gelukkiger en waardevoller leven; zonder al te veel spullen.
Vaarwel spullen van Fumio Sasaki – €20,-

Mijn altijd maar groeiende boekenverlanglijstje

Romans

Het heeft even geduurd, maar na een aantal jaar ‘stilte’ is er eindelijk weer een nieuw boek van de humoristische Lisette Jonkman: één van mijn favoriete auteurs! De feelgoodroman gaat over zangeres Roxy die noodgedwongen haar seks, drugs & rock-‘n-roll-leven in moet ruilen voor de boerderij van haar ouders waar ze is opgegroeid. Als dit boek net zo goed is als de vorige boeken, dan weet ik nu al dat ik het boek niet snel zal wegleggen! ;)
Helemaal het einde van Lisette Jonkman – €18,99

Van het verhaal over Louisa Clark kan ik maar geen genoeg krijgen. De boeken Voor jou (inmiddels ook verfilmd) en Een leven na jou heb ik in een razendsnel tempo uitgelezen; het verhaal, en dan het eerste boek in het bijzonder, is zo meeslepend dat je gewoon verder moet lezen. Daarom ben ik vanzelfsprekend erg benieuwd naar het vervolg waarin Louisa afreist naar New York.
Voor jou van Jojo Moyes – €18,99

Mijn altijd maar groeiende boekenverlanglijstje

Welke boeken staan er op dit moment op jouw boekenverlanglijstje?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

  • Karlijn

    Mijn verlanglijstje is oneindig. Er blijven er maar meer bij komen! Maar dat vind ik enigszins ook best fijn, want er wordt zo veel goed geschreven en ik wil het allemaal ontdekken! X

    Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?