Mijn BMI streven komt weer in zicht!

Het is alweer een tijdje geleden (zeg maar gerust anderhalf jaar…) dat ik mijn avonturen rondom het aankomen heb gedeeld en aangezien er toch een aantal ontwikkelingen zijn geweest in deze periode leek het me wel weer eens tijd voor een update!

Hoe zat het ook alweer?

Begin 2010 kreeg ik pfeiffer en viel ik acht kilo af. Dat klinkt niet heel erg drastisch, maar als je al niet zoveel weegt is dat aardig wat. Soms kwamen er een paar kilo’s bij, maar die waren er ook zo weer vanaf. Begin 2014 besloot ik om er alles aan te doen om weer aan te komen en richting een gezond BMI te gaan. Dankzij mijn plan de campagne ging ik in drie maanden tijd van 17.8 naar een BMI van 18.8, super fijn! Daarna heeft het allemaal op een laag pitje gestaan en stond ik nog maar één keer per twee maanden op de weegschaal.

Mijn BMI streven komt weer in zicht

Maar toen…

Begin 2015 viel ik opeens twee kilo af, maar dacht ik daar niet echt bij na, totdat ik gediagnostiseerd werd met diabetes en zag dat mijn BMI in een paar maanden tijd weer van 18.6 naar 16.9 was gegaan. Gelukkig herstelde mijn lichaam vrij snel toen ik insuline begon te gebruiken en zit ik inmiddels weer netjes op een BMI van 18.4, hoera! Ongeveer een maand voor de diagnose waren we nog speciaal een dagje naar Amsterdam geweest om nieuwe broeken te kopen. Inmiddels zitten die toch wel ietsjes te strak. Als ik op dat moment had geweten had dat ik een paar kilo kwijt was geraakt had ik dat natuurlijk nooit gedaan!

Mijn BMI streven

Hoewel een BMI van 18.4 al een stuk fijner is dan 16.9, ben ik er nog niet helemaal. Mijn BMI streven is 19 en dat betekent dat ik nog ongeveer twee kilo moet aankomen voordat ik dat bereikt heb! Nu ik diabetes heb zijn mijn eetgewoontes de afgelopen maanden erg veranderd. Omdat ik niet meer onbeperkt tussendoortjes kan eten en kan snoepen had ik verwacht dat ik weer helemaal opnieuw moest beginnen, maar gek genoeg kom ik juist aan!

Mijn BMI streven komt weer in zicht

Mijn dagelijkse ontbijt met vruchtenyoghurt, banaan, cruesli en whey isolaat crispy.

Normaal gesproken rende ik na het avondeten direct naar de keuken voor zoute stokjes, een zak chips, milka koekjes, drie raketjes en ga zo nog maar even door! ;) Doordat ik dat niet meer doe, is mijn eetlust voor de drie maaltijden op een dag enorm vergroot en eet ik meer dan ooit. Wat ook wel grappig is; Toen ik begon met mijn hele aankomen project was ik vastbesloten om nooit te gaan hardlopen, want dan zou ik waarschijnlijk nog meer afvallen. Nu ga ik zo’n 2 a 3 keer per week hardlopen en kom ik nog steeds aan!

Om een lang verhaal kort te maken; Het gaat goed, mijn BMI streven ligt weer in zicht en ik doe nog steeds mijn best om die extra kilootjes erbij te krijgen! :)

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Mijndert Stuij

  Hoe vaak ik al geen discussies heb gehad met mensen omdat ik te licht zou zijn voor mijn lengte. Mijn BMI is 17. Volgens vele organisaties ben ik veel te licht en zou ik naar de huisarts moeten gaan om “gezond aan te komen”. Maar laten we eerlijk zijn, het is toch maar hoe je je voelt? Waarom zou ik aan moeten komen als je je kerngezond voelt?

  Tot zover mijn rant over BMI. :-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het allerbelangrijkste is inderdaad hoe je je voelt! Als jij je goed voelt met een BMI van 17 moet je het lekker zo laten! ;) Het gaat bij mij ook niet persee om het gezonde BMI, het is meer dat ik graag iets meer zou willen wegen en het BMI als mooie maatstaf kan gebruiken :)

   Reageer...
 • Anne

  Woah, ik vind het echt ontzettend knap dat je na de diagnose nog steeds die discipline kunt vinden! Vooral omdat je hele manier waarop dan veranderd moest worden. Respect :)!

  Reageer...
 • Lauren

  Fijn dat het nu zo goed gaat! Een andere reden dat je nu aankomt is dat je nu ook weer insuline krijgt, dat is ook een ‘dikmaker’ namelijk.

  Reageer...
 • Linda

  Hoera, wat een goed nieuws! Heel fijn dat je nu toch steeds meer op een gewicht zit waar je je goed bij voelt :-)

  Reageer...
 • Marion

  Wat ontzettend fijn voor je! Ik heb dat wel eens gedacht ja, dat jij misschien beter niet zou kunnen hardlopen,maar dat is natuurlijk onzin. Je moet gewoon lekker kunnen sporten en in jouw geval met diabetes schijnt dat helemaal goed te zijn. Ik vind het echt fijn voor je. Ik weet dat het best een pittig onderwerp voor je is. X

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Wij mensen zitten toch eigenlijk wel raar in elkaar he, de ene moet echt moeite doen om aan te komen en zo op een gezond gewicht te blijven. De ander moet elk hapje eten afwegen om zo niet overgewicht te krijgen.

  Fijn dat jij weer bijna op je bmi zit!!! Het lukt je zeker wel!

  Reageer...
 • Desiree

  Wat goed dat je hierover schrijft. Iedereen schrijft maar over afvallen, aankomen verdiend ook aandacht. Succes met de laatste kilos!

  Reageer...
 • Britt • Annebrittures

  Ik heb ook altijd al een erg laag BMI gehad (iedereen doet het soms wel eens, op van die BMI bereken sites kijken hoe het zit, altijd moest ik dringend naar de huisdokter, want ik zou zwaar ondergewicht hebben) Maar steeds als het medisch onderzoek was op school, was er niks aan de hand en is het voor mij normaal om zo’n laag BMI te hebben. Best wel tof om het ‘streven naar BMI’ te noemen ipv aankomen. Ik ga het ook eens proberen, op een gezonde manier! Je doet het super goed! <3 Ik duim dat die laatste kilootjes er gauw aankomen! (:

  Reageer...
 • Dina

  Wat fijn dat het weer de goede kant opgaat en je nog steeds blijft aankomen! Ik weet hoe moeilijk het kan zijn, want ik had er vroeger ook altijd problemen mee om aan te komen (nu niet meer ha-ha).

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Veel succes! Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje, want moet ook aankomen, maar dan om andere redenen ;)

  Reageer...
 • Cindy

  Het lijkt me best lastig om om te gaan met zoiets als waar jij mee te maken hebt. Ik heb het omgekeerde, ben van een hele hoge BMI naar een normale BMI gegaan, dat is al lastig, maar andersom.. Dat lijkt me ook verdomd lastig. Wel fijn dat je hier over schrijft, het is toch een soort “taboe” volgens mij en dat probeer jij te doorbreken, super goed!

  Reageer...
 • Mylou

  Wat ben je goed bezig! Hou vol en je zult er sneller zijn dan je denkt :)

  Reageer...
 • Livia

  Fijn om te horen dat alles goed gaat! Ik weet zeker dat jij je doel gaat bereiken!

  Reageer...
 • Nicky

  Weet je wat misschien het belangrijkste is? Dat je nu gezonder leeft, door gezonder te eten en te sporten, dan het getalletje op de weegschaal! Ook al ben je niet op-en-top-gezond met je diabetes, maar je geeft zelf aan dat je anders eet, en ook sport.. En dat is in mijn ogen belangrijker dan je BMI of je gewicht. :) Al is een doel opstellen nooit slecht natuurlijk! ;-) Je doet het goed!

  Reageer...
 • Lonneke

  Wat fijn dat je wat aankomt en dat je zo je doel langzaam aan bereikt. Wat is de reden dat je specifiek deze bmi-grens aanhoudt? Zit je dan op gezond gewicht of heb je er last van dat je lichter bent?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dan zit ik op een gezond gewicht :) Het is meer een principe kwestie, ik heb er een beetje de pest in dat ik toen zoveel ben afgevallen en zou op een verjaardag wel eens de vraag willen krijgen of ik aangekomen ben inplaats de vraag of ik wel goed eet :P

   Reageer...
   • Lonneke

    Mensen stellen altijd zulke irritante vragen ;-)
    Hopelijk bereik je snel je doel én ben je daar content mee, want dat is natuurlijk het belangrijkste. Dat je lekker in je vel zit!

    Reageer...
 • Angelique

  Hey Lauriette!

  Wat goed dat je blijft hardlopen! Zeker nu je de diagnose diabetis hebt gekregen. Belangrijk voor jou om inderdaad whey protein te gebruiken en (geode) vetten te blijven eten!

  Succes!

  Reageer...
 • Mariet

  Ik vind het superknap hoe je met ‘alles’ omgaat! Met alles bedoel ik diabetes, bmi, eten, hardlopen… Topper! Ik zou het je niet nadoen geloof ik, heb als het op eten en sporten aan komt 0,0 discipline.
  Ik hoop dat je soon je streef bmi/gewicht bereikt!

  Reageer...
 • maybetomorrow

  Kun je de yoghurt niet vervagen door turkse yoghurt? Het vult heel erg, en er zit meer vet in.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat zou kunnen, maar ik vind het niet heel erg lekker en vet is niet perse iets waardoor je aankomt.

   Reageer...
 • Anniek

  Wat fijn dat het nu weer de goede kant op gaat! Fijn ook dat je je lekker voelt bij deze leefstijl, én ook wat aankomt. Mijn BMI is eigenlijk ook te laag, maar al een stuk hoger dan een jaar of 2 geleden, wat ik al heel fijn vind. Ik voel me lekker met hoe ik er nu uitzie en voel! :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?