Metrofrustraties; Asociale mensen

Dat er op deze wereld een groot aantal asociale mensen rondwandelen wisten we al, ik schreef eerder al eens over mijn ervaring met asociale mensen op marktplaats. Maar inmiddels kan ik daar een hoofdstukje aan toevoegen, namelijk asociale mensen in de metro. Sinds oktober ga ik elke dag met de metro naar mijn werk en in de afgelopen paar maanden heb ik aardig wat metrofrustraties opgebouwd.

Naast dat het in de meeste gevallen onwijs frusterend is, vind ik het vooral erg interessant en observeer ik de situaties waarin ik mijn uiterste best doe om het te begrijpen. Maar ik begrijp het gewoon niet! Ik begrijp niet dat mensen geen rekening houden met andere mensen en de meest asociale acties uithalen!

Vijf metrofrustraties:

 • Mensen die op de buitenste stoel zitten of hun tas daar pontificaal neerzetten en niet begrijpen dat er meer mensen zijn die misschien willen zitten. Als je dan vraagt of je misschien op die stoel mag zitten, kijken ze je nog vreemd aan ook.
 • Mensen die de metro instappen terwijl er nog mensen moeten uitstappen. Laatst was dit het geval en toen een vriendelijke mevrouw het volgende zei: “Pardon! Mag ik alsjeblieft nog even uitstappen?”, kreeg ze te horen dat ZIJ asociaal was!
 • Mensen die hartstikke jong en fit zijn die de roltrap naar beneden nemen precies op het moment dat er zo’n 50 mensen de metro uitkomen en naar boven willen.
 • Mensen die een spelletje op hun telefoon spelen met hun geluid keihard aan of mensen met hun muziek zo hard aan dat je het een paar meter verderop nog hoort en soms zelfs mee gaan zingen met hun muziek. Laatst had ik ook zoiets bizars! Iemand had gewoon een boombox achtig apparaat in zijn tas met het geluid heel erg hard, waardoor heel de metro gratis voorzien werd van muziek.
 • Luidruchtige mensen die om acht uur ’s ochtends naast je zitten te tetteren alsof ze boven de muziek in een nachtclub moeten uitkomen of een verhit telefoongesprek voeren. Terwijl je net een halfuur wakker bent.

Wat vinden jullie frustrerend in de metro?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marjolein

  Haha dit is zoooo herkenbaar! x

  Reageer...
 • Bente

  Ik heb hetzelfde maar dan in de trein. Ik kan me mateloos irriteren aan die mensen die dus inderdaad al gaan instappen als de helft nog moet uitstappen…

  Reageer...
 • Ysanne

  Haha dit is zooo herkenbaar. Ik kan me hier ook echt dood om ergeren. Vooral de mensen die, wanneer de deuren nog geen 10 seconden open zijn, al naar binnen spurren alsof er nog maar 1 plek vrij is.

  Reageer...
 • Elisa

  Het enige wat ik vervelend vind is dat mensen geen rekening met elkaar houden. Je bent samen in een trein, je moet met elkaar reizen en zo zou je rekening moeten houden.

  Althans dat dacht ik, owja toch een beetje de chagrijnige mensen. Die met een mega ochtend humeur in een trein zitten :)

  Reageer...
 • Jasmijn

  Heel herkenbaar dit! Vooral de laatste. Laatst zat ik in de tram en de man die naast mij zat begon in het Japans keihard naar zijn telefoon te tetteren. De hele rit. Tof artikel!

  Reageer...
 • Laura

  Ik snap je derde punt niet? Die mensen lopen elkaar toch niet in de weg als ze ieder op een andere trap staan?

  Ik reis niet met de metro, die hebben we hier niet. Ik trein behoorlijk veel. Mijn grootste ergernis zijn luidruchtige mensen in de stiltecoupé . Als er al eens iemand zit te bellen of naar muziek luistert, dan is het altijd juist in die coupé! En pasgeleden uren in de trein naar Brussel … Zat er een setje tegenover me en werd er non-stop gepraat, gegiebeld, etc.!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Als er heel erg veel mensen uit de metro komen en met de trap omhoog moeten duurt dat een stuk langer. Die roltrappen zijn er natuurlijk niet voor niks. Als je dan de metro uitkomt en je zien een jong meisje lopend zelfs nog de roltrap afkomen, vind ik dat gewoon een beetje vreemd. Als het aan mij ligt gaan alle roltrappen alleen maar omhoog :P Mensen die praten in de stiltecoupe zijn inderdaad naar, ga dan gewoon even ergens anders zitten als je zo graag wilt praten :)

   Reageer...
 • Linda

  Haha, herkenbaar maar dan voor mijn busritjes. Ik zet m’n tas wel ook regelmatig naast me weg maar vind het niet meer dan logisch om hem op te tillen als er mensen naast willen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik doe het ook hoor! Maar niet als het druk is en ook niet zo pontificaal als sommige mensen het doen haha.

   Reageer...
 • Daphne

  Herkenbaaaaaar! Van de trein dan, want de metro neem ik nooit. Maar echt hè, die mensen die hoppa, gewoon de trein instappen terwijl er nog mensen uit moeten. Of mensen die je, terwijl je met drie zware tassen staat te wachten, je enorm hard gaan duwen – want stelllllll je toch eens voor dat je niet kan zitten! Jeetje..

  Reageer...
 • angelaa

  Ik kan me mateloos irriteren aan mensen die aanstaren. En niet op een flatterende manier, maar met een dode blik je recht aankijken. Ze gaan ook gewoon door als ik ze aankijk met een blik alsof ze gek zijn. Metro-reizers zijn raar.

  Reageer...
 • Anne Solveig

  Ooooh, zoooo herkenbaar!!!! Ook met de trein!!

  Reageer...
 • Radianto

  Ik maak elke ochtend ongeveer hetzelfde mee maar dan op de bus. Oh, je hebt trouwens ook nog die typetjes die het respect niet hebben hun stoel af te geven aan zwangeren of ouderen. Of als je in aan het raam zit en je moet uitstappen en de persoon naast je blijft zitten, zodat je je op een onnatuurlijke manier moet wurmelen om buiten te komen. Weet niet of dat in de Metro ook zo is. (: Ik kan er nog wel even over door gaan, haha.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha ja dat is in de metro ook zo! Dat begrijp ik ook echt niet, als iemand naast me uit moet stappen dan sta ik ook gewoon altijd even op, maar blijkbaar denken de meeste mensen daar anders over!

   Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Omg, yesss! x

  Reageer...
 • Tamara

  Oooh dit is zo herkenbaar! Ik kan me vooral ook zo ergeren aan mensen die instappen terwijl anderen nog moeten uitstappen.

  Reageer...
 • Jael

  Haha die roltrap frustratie, zó herkenbaar! Gotta love Rotterdam. Of dat je bij Kralingse Zoom je bus moet halen en dat dan iedereen breed op de roltrap gaat staan en je geen kant op kunt. Story of my life.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha ja Kralingse Zoom is precies de halte waar ik het over heb! ;)

   Reageer...
 • Paul

  Dit gaat eveens helemaal op voor de trein! Laatst zat een groepje meisjes keihard te praten in de stiltecoupe. Toen ik daarvan wat zei, kreeg ik doodleuk te horen dat de andere coupé’s vol waren en ik dus niet moest zeuren…. Ik had immers ook hardop tegen hen gepraat.

  Reageer...
 • Anneleen

  Erg herkenbaar! Ik kan me in bovenstaand lijstje ook erg druk maken… Ik kan er ook niet tegen wanneer mensen al opstappen wanneer jij nog niet uitgestapt bent. Dat is in mijn ogen een vorm van beleefdheid? Maar toen ik er ook eens een opmerking over gaf, keek de meeste me maar lelijk aan…

  Reageer...
 • Roos

  Zoo herkenbaar, waar gaat de wereld heen….

  Reageer...
 • Ruby

  Oooh ik heb echt een hekel aan de metro! Ik heb nog iets toe te voegen: Mensen die vlak VOOR de deuren gaan staan omdat ze denken dat dat ze dan sneller naar binnen kunnen. En dan moet je je ertussen wringen om uit de metro te komen. Bluuh!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?