Metrofrustraties; Asociale mensen

Dat er op deze wereld een groot aantal asociale mensen rondwandelen wisten we al, ik schreef eerder al eens over mijn ervaring met asociale mensen op marktplaats. Maar inmiddels kan ik daar een hoofdstukje aan toevoegen, namelijk asociale mensen in de metro. Sinds oktober ga ik elke dag met de metro naar mijn werk en in de afgelopen paar maanden heb ik aardig wat metrofrustraties opgebouwd.

Naast dat het in de meeste gevallen onwijs frusterend is, vind ik het vooral erg interessant en observeer ik de situaties waarin ik mijn uiterste best doe om het te begrijpen. Maar ik begrijp het gewoon niet! Ik begrijp niet dat mensen geen rekening houden met andere mensen en de meest asociale acties uithalen!

Vijf metrofrustraties:

  • Mensen die op de buitenste stoel zitten of hun tas daar pontificaal neerzetten en niet begrijpen dat er meer mensen zijn die misschien willen zitten. Als je dan vraagt of je misschien op die stoel mag zitten, kijken ze je nog vreemd aan ook.
  • Mensen die de metro instappen terwijl er nog mensen moeten uitstappen. Laatst was dit het geval en toen een vriendelijke mevrouw het volgende zei: “Pardon! Mag ik alsjeblieft nog even uitstappen?”, kreeg ze te horen dat ZIJ asociaal was!
  • Mensen die hartstikke jong en fit zijn die de roltrap naar beneden nemen precies op het moment dat er zo’n 50 mensen de metro uitkomen en naar boven willen.
  • Mensen die een spelletje op hun telefoon spelen met hun geluid keihard aan of mensen met hun muziek zo hard aan dat je het een paar meter verderop nog hoort en soms zelfs mee gaan zingen met hun muziek. Laatst had ik ook zoiets bizars! Iemand had gewoon een boombox achtig apparaat in zijn tas met het geluid heel erg hard, waardoor heel de metro gratis voorzien werd van muziek.
  • Luidruchtige mensen die om acht uur ’s ochtends naast je zitten te tetteren alsof ze boven de muziek in een nachtclub moeten uitkomen of een verhit telefoongesprek voeren. Terwijl je net een halfuur wakker bent.

Wat vinden jullie frustrerend in de metro?