Bolletjeskleed uit Nepal; Met liefde gemaakt

Eerlijke producten met een verhaal; Daar hou ik van! Je hebt ongetwijfeld bij bepaalde items in je interieur zelf een verhaal. Het is een erfstuk van je opa, een item dat je tegen bent gekomen tijdens de mooiste reis van je leven of misschien heb je jaren moeten sparen om dat specifieke item te kunnen kopen dat al zo lang op je verlanglijst stond. Maar producten kunnen ook een verhaal bij zich dragen van eerdere oorsprong. Over het maakproces, of nog verder terug, over de maakster. Ons nieuwe bolletjeskleed van Sukhi is precies zo’n product met een verhaal!

Met liefde gemaakt; Bolletjeskleed uit Nepal

Sukhi; Een sociale ondernemening

In Nepal betekent Sukhi ‘happy’, de perfecte naam voor een sociale onderneming die zich focust op maatschappelijke winst en het blij maken van zowel de kopers als de makers. Naast de bolletjeskleden uit Nepal heeft Sukhi ook nog een aantal andere kleden in de collectie, waaronder wollen en vilten kleden uit India, Beni Ourain kleden uit Marokko en patchwork kleden uit Turkije. Zo is er dus voor ieder wat wils!

Nepal is één van de armste landen ter wereld, met veel ongeschoolde en werkloze vrouwen. Doordat Sukhi rechtstreeks met de maaksters in contact staat, zijn er geen onnodige tussenpersonen. Hierdoor is het mogelijk om de prijzen laag te houden. Dankzij Sukhi verdienen de vrouwen in Nepal twee tot drie keer meer dan het gemiddelde. Zo maak je met de aanschaf van een bolletjeskleed niet alleen je interieur een stukje rijker, maar draag je ook je steentje bij aan de gemeenschap in Nepal.

Met liefde gemaakt; Bolletjeskleed uit Nepal

Ons bolletjeskleed uit Nepal

We zijn op dit moment druk bezig met de verhuizing en het bolletjeskleed kwam dan ook precies op het juiste moment! Kunnen we daar gelijk het huis mooi mee aankleden! Ons interieur bestaat voornamelijk uit hout gecombineerd met wit, aangevuld met rode accenten. De kleur was dan ook snel gekozen. Doordat de bolletjes allemaal net iets anders zijn qua kleur is het bolletjeskleed eenvoudig te combineren met de andere rode items in huis.

Het komt niet vaak voor dat ik een verzendbevestiging ontvang uit Kathmandu! Toen het kleed bezorgd werd was ik vooral erg blij met de kleur en de kwaliteit. Het bolletjeskleed is perfect voor bij onze salontafel en zal in het nieuwe huis ook leuk staan bij het leeshoekje dat ik voor ogen heb. Het gepersonaliseerde kaartje viel direct op; Handgeschreven door Sonu Gurung! Het is fijn om een gezicht te hebben bij de naam en om te weten dat de vrouwen in Nepal het dankzij Sukhi een beetje beter hebben. Dat maakt een product niet alleen mooi, maar ook nog eens waardevol.

Met liefde gemaakt; Bolletjeskleed uit Nepal

Hecht jij ook zoveel waarde aan producten met een verhaal??Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dionne

  Wat een super schattig kleedje! Hier hou ik wel van!

  Reageer...
 • Anne

  Dat is inderdaad een mooi kleed! En toffe kleuren, ook. :)

  Reageer...
 • Tiffany

  wat een prachtig kleed! Ik had deze laatst ook al gezien op een andere blog. Altijd fijn als je ook anderen kan helpen door een beter product te kopen.

  Reageer...
 • Stella

  Oh ik vind dit er ZO leuk uit zien! Ik ken dit merk, en ze hebben geloof ik ook onderzetters voor bijv. pannen. Ik vind dat er ZO leuk uit zien. Weet nu al dat als ik ooit echt op mezelf ga wonen enzo, ik heel graag dat soort onderzetters wil hebben. Dit kleedje is ook echt mega cute, heel leuk! Liefs!

  Reageer...
 • Laurine

  Wat een mooi kleed! Ik krijg altijd een warm gevoel van mensen die anderen helpen. :)

  Reageer...
 • Nikki -Sukhi.nl

  Super leuk geschreven! En geweldige foto’s :)
  Groetjes, Nikki

  Reageer...
 • Rianne

  Oh wat leuk dat je er ook echt een kaartje bij krijgt! Schattig, met die bolletjes! Liever zo inderdaad, dan iets heel goedkoops van de Primark ofzo.. :-)

  Reageer...
 • anneleen

  Wat een mooi kleed, met prachtige kleuren :)

  Reageer...
 • De mooiste plekjes in ons nieuwe huis - Wish Flower

  […] Onze oude televisiekast die eigenlijk helemaal geen televisiekast was, moest en zou vervangen worden. Omdat er op mijn oude studentenkamertje van een aantal jaar geleden geen ruimte was voor een staande kledingkast kocht ik een mooie witte ladekast. Toen ik introk bij mijn vriend en er een televisie gekocht werd veranderde mijn ladekast opeens in een televisiekast. Kon opzich prima, alleen vond ik dat de televisie veel te hoog stond. De verhuizing en het gebrek aan ruimte was een goed excuus om de ladekast naar de slaapkamer te verplaatsen en om een nieuwe televisiekast te kopen! We kochten bij Ikea een aantal elementen van de BESTÅ serie en voilà! Onze minimalistische televisiekast was geboren. Om een beetje kleur toe te voegen ligt voor de kast ons mooie bolletjeskleed uit Nepal! […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?