Mening; Niemand is ‘Always Flawless’

Afgelopen week maakte ik op mijn parttime vrije vrijdag een wandeling door Rotterdam en zag ik in alle etalages een prachtige zomercollectie. Bestaande uit mooie bloemenprints, vrolijke pastelkleurtjes en vooral heel veel teksten. Aan de ene kant heel erg leuk, want het trekt de aandacht, maar aan de andere kant begrijp ik de teksten negen van de tien keer niet. Of wacht, laat ik het anders zeggen, ik begrijp de teksten wel, maar ik begrijp niet waarom je met zulke teksten op je kleding zou rondlopen.

Neem nou bijvoorbeeld de mooie zomerse trui van de eerste foto. Toen ik de trui in de verte zag had ik hem bij wijze van spreke in mijn hoofdje al gekocht. De kleurtjes, de bloemetjes, een echte must have! Totdat ik voor de etalage stond en zag dat met grote letters ‘Cool people smile‘ op de trui stond. Ook als je even niet lacht, kan je hartstikke cool zijn. Los van het feit dat je zo’n tekst misschien niet al te serieus moet nemen, zet het me toch aan het denken en trigger je dat misschien ook bij de mensen om je heen. Als er een iets minder provocatievere tekst, of zelfs helemaal geen tekst op de trui had gestaan, had ik hem zeker weten gekocht. Zo zonde!

Mening; Niemand is always flawlessMening; Niemand is always flawlessDezelfde gedachten kwamen op bij bovenstaande twee shirts. Het tijger shirt vind ik heel erg gaaf (want tijger!) maar ik ga bijvoorbeeld niet naar werk in een shirt waar met grote letters ‘ATTITUDE‘ op staat, want wat zegt dat nu over je? Dat je stoer bent? Dat je heel veel zelfvertrouwen hebt? Hetzelfde geldt voor de mooie bloementrui met ‘Always Flawless‘. Niemand, echt niemand, is altijd perfect en zonder gebreken. Waarom zou je dan rondlopen met zo’n statement?

Mening; Niemand is always flawlessMening; Niemand is always flawlessMening; Niemand is always flawlessOver het algemeen heb ik niks tegen teksten op kleding, maar wél als het een achterlijk statement is dat eigenlijk nergens op slaat. Er zijn bijvoorbeeld ook truien en shirts met leuke en neutrale teksten, zoals de shirts van Sissy Boy en de truien van Anita de Groot en die vind ik super leuk! Het trekt de aandacht, maar daar blijft het dan ook bij! Ik vind het oprecht zonde dat de helft van de kleding tegenwoordig provocatieve teksten bevat. Zonder die teksten had ik afgelopen vrijdag drie mooie items gekocht! ;)

Zouden jullie de kleding gekocht hebben of vinden jullie het ook iets te ver gaan?