Mening; Niemand is ‘Always Flawless’

Afgelopen week maakte ik op mijn parttime vrije vrijdag een wandeling door Rotterdam en zag ik in alle etalages een prachtige zomercollectie. Bestaande uit mooie bloemenprints, vrolijke pastelkleurtjes en vooral heel veel teksten. Aan de ene kant heel erg leuk, want het trekt de aandacht, maar aan de andere kant begrijp ik de teksten negen van de tien keer niet. Of wacht, laat ik het anders zeggen, ik begrijp de teksten wel, maar ik begrijp niet waarom je met zulke teksten op je kleding zou rondlopen.

Neem nou bijvoorbeeld de mooie zomerse trui van de eerste foto. Toen ik de trui in de verte zag had ik hem bij wijze van spreke in mijn hoofdje al gekocht. De kleurtjes, de bloemetjes, een echte must have! Totdat ik voor de etalage stond en zag dat met grote letters ‘Cool people smile‘ op de trui stond. Ook als je even niet lacht, kan je hartstikke cool zijn. Los van het feit dat je zo’n tekst misschien niet al te serieus moet nemen, zet het me toch aan het denken en trigger je dat misschien ook bij de mensen om je heen. Als er een iets minder provocatievere tekst, of zelfs helemaal geen tekst op de trui had gestaan, had ik hem zeker weten gekocht. Zo zonde!

Mening; Niemand is always flawlessMening; Niemand is always flawlessDezelfde gedachten kwamen op bij bovenstaande twee shirts. Het tijger shirt vind ik heel erg gaaf (want tijger!) maar ik ga bijvoorbeeld niet naar werk in een shirt waar met grote letters ‘ATTITUDE‘ op staat, want wat zegt dat nu over je? Dat je stoer bent? Dat je heel veel zelfvertrouwen hebt? Hetzelfde geldt voor de mooie bloementrui met ‘Always Flawless‘. Niemand, echt niemand, is altijd perfect en zonder gebreken. Waarom zou je dan rondlopen met zo’n statement?

Mening; Niemand is always flawlessMening; Niemand is always flawlessMening; Niemand is always flawlessOver het algemeen heb ik niks tegen teksten op kleding, maar wél als het een achterlijk statement is dat eigenlijk nergens op slaat. Er zijn bijvoorbeeld ook truien en shirts met leuke en neutrale teksten, zoals de shirts van Sissy Boy en de truien van Anita de Groot en die vind ik super leuk! Het trekt de aandacht, maar daar blijft het dan ook bij! Ik vind het oprecht zonde dat de helft van de kleding tegenwoordig provocatieve teksten bevat. Zonder die teksten had ik afgelopen vrijdag drie mooie items gekocht! ;)

Zouden jullie de kleding gekocht hebben of vinden jullie het ook iets te ver gaan?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anneleen

  Ik snap dat je deze kledingstukken liet liggen, ik zou ze ook niet meenemen als er zo’n tekst op staat. Wat inderdaad best jammer is… Ik heb even nagedacht en ik heb (bijna) geen kledingstukken met een tekst op in mijn kast.

  Reageer...
 • Stella

  Ik heb er eigenlijk nog nooit zo bij stil gestaan. Ook al iemand anders een trui aan zou hebben met “Always flawless” zou ik er denk ik niet eens echt bij nadenken, maar ik snap wel wat je bedoelt. Waarom dan niet “Let the sun shine” of eh, “Let’s pick some flowers” ofzo. Ik denk niet dat die tekst op kleding wordt gezet met de bedoeling dat iedereen ook maar “Always flawless” moet zijn; en gelukkig hoeft dat inderdaad ook helemaal niet. Goed dat je er wel bij stil staan, en een fijn artikeltje, as always <3 Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Juist! Dat soort teksten zijn een stuk leuker! :) Dankjewel meis, Liefs! x

   Reageer...
 • Mylène

  Ik snap je helemaal. Het houdt mij ook zo vaak tegen! En als je het zelf al denkt, dan zijn er zeker ook andere mensen die het denken als ze jou met zo’n tekst zien lopen. Zonde inderdaad, want daardoor laat ik ook vaak dingen hangen. Maar misschien voor mijn portemonnee alleen maar goed! Haha.

  Reageer...
 • Dina

  Mmmh een trui met ‘always flawless’ er op zou ik ook niet zo snel dragen. Hoewel ik toch wel echt altijd flawless ben (nee grapje, je zou me hier nu eens moeten zien zitten in mijn pyjama en afro-haar ahhaha).

  Reageer...
 • Denna

  Heel erg leuk geschreven, het geeft wel stof tot nadenken

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Ja, ik snap je helemaal! Vaak staan er zo’n stomme dingen op, ik heb dan ook eigenlijk niets met een tekst op!

  Reageer...
 • Jasmijn

  Ik snap je helemaal! Ik kom ook vaak van dit soort teksten tegen. Laatst zag ik een hele leuke trui, maar de tekst erop was vergelijkbaar met dit. Zo stom! Ik heb de trui daarom niet gekocht. Ik vind de teksten niet te ver gaan, maar stoor me er wel erg aan. Tof dat je hierover schrijft!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Je hebt gelijk, ze gaan inderdaad niet te ver maar zijn wel storend! :)

   Reageer...
 • Fleur

  Hier ben ik het dus helemaal mee eens! Inderdaad zo, zo zonde!

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik deel je mening volkomen. En het is zo jammer dat op zoveel leuke kledingstukken teksten staan. Wat dacht je van een (jogging) broek met op de achterkant ‘my ass’ geschreven?! Ik bedoel daar ga je toch niet in rond lopen? Maar ik ben het ook met je eens dat er merken zijn die dat erg goed doen, de truien van Anita zou ik wel willen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Daar zou ik inderdaad niet mee rondlopen haha. Ja ze zijn leuk he? :D

   Reageer...
 • Michelle

  Eens! Ik hou wel van quotes op kleding, soms, maar dan wel op een bepaalde manier. Dat kan zijn: een mooie quote waar je zelf echt achter staat, een leuk geintje of verwijzing naar film/boek/serie, een tekst die zo bizar slecht of ontoepasselijk is dat het juist weer leuk is. Dan mag het!

  Reageer...
 • Elze

  Haha ik ben het zó met je eens! Ik zag een super leuk shirt, las vervolgens de tekst “This is a fashion statement” en was er meteen klaar mee. In de volgende winkel idem dito “selfie queen” op een shirtje wat verder echt heel leuk was.. balen! Shirts met een leuke verwijzing of een (leuke!) quote kan ik af en toe wel waarderen, maar het loopt nu wel de spuigaten uit ja ;)

  Reageer...
 • Citlali

  Ik heb het zelf niet zo op teksten op shirtjes. Vooral als er een tekst opstaat waar ik me niet fijn bij voel. Ik zag laatst wel een simpel shirtje met Be happy, die trok mijn aandacht dan weer wel :)

  Reageer...
 • Cindy

  Ik koop nooit kleding met teksten, het trekt me niet zo. Omdat het niet altijd op iedereen kan slaan, ik zou niet weten waarom je een “statement” zou maken met zo’n trui..

  Reageer...
 • Lonneke

  Ik koop om die reden eigenlijk nooit kleding met teksten. Ik vind ze vaak zo stompzinnig!

  Reageer...
 • Luna

  Ik ben het met je eens! Sommige teksten zijn zo stom, alsof je met een trui met ‘always flawless’ gaat rondlopen.. ehhh nee. Niemand is perfect. Sommige shirts met teksten zijn dan weer wel leuk! Je kunt er een statement mee maken, maar het moet wel een goed statement zijn :)

  Reageer...
 • Marion

  Klopt ja. Ik heb regelmatig iets laten hangen omdat er een tekst opstond die me niet aanstond. De ergste tekst die ik ooit gezien heb op een shirt was ”Eat Less”. Hou toch op….

  Reageer...
 • Daphne

  Ik draag echt nooit truien met tekst, hoewel ik ze soms best tof vind – minus de tekst dus. Vind dat zo jammer! Al zag ik laatst wel een leuk T-shirt bij de H&M met een paar parfumflesjes en een leuk, swierig tekstje erbij. Weet alleen niet meer wat er stond haha, maar die had ik bijna naar huis geklikt!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Leuke zwierige teksten zijn wel okey! Klinkt als een leuk shirt! :)

   Reageer...
 • Radianto

  Ik heb die gedachte ook wel vaker gehad bij het zien van truien of shirtjes, ik vind het ook zo zonde! Anders was mijn kledingkast ook alweer een aantal kledingstukken rijker geweest, helaas.

  Reageer...
 • Larissa

  Echt leuke shirts!!!
  Mooie blog heb je ook :-)
  xo.

  Reageer...
 • Maaike

  Goed stukje! Ik ben het echt helemaal met je eens. Ik kan me nog heel goed herinneren dat H&M afgelopen zomer een T-shirt had met de tekst ‘j’aime le garçons mauvais’ erop, en werkelijk ie-de-reen liep erin. Dus iedereen houdt van bad boys. Is dat iets om trots op te zijn of zo? Ik vind teksten met mooie quotes erop wel tof, maar meestal is het gewoon stom, haha. (Overigens draag ik nu een trui met ‘ENDLESS’ erop. Ook een beetje vreemd, maar hij zat veel te lekker om ‘m niet te kopen.)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Met zo’n shirt zou ik ook niet rondlopen nee! Endless is geen stompzinnige quote en als die lekker zit, maakt dat ook al veel goed haha! ;)

   Reageer...
 • Deisy

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik kan ook echt afknappen op een een slechte opdruk. Ik zou dat ook niet zo snel dragen, wat eigenlijk heel raar is want als ik mensen zie rondlopen denk ik altijd: o oke.. en voor de rest eigenlijk niets. Dus best wel tegenstrijdig ;-) Liefs, Deisy

  Reageer...
  • Lauriëtte

   True, ik heb dat ook niet zo snel, maar het is ook meer dat ik me er zelf niet relaxed bij voel :) Het zorgt al snel voor een bepaalde soort arrogantie (vind ik dan!)

   Reageer...
 • Miranda

  Ik vind zulke teksten vaak niet mooi.
  Mijn moeder koopt wel eens shirts met teksten, maar meestal laat ze deze shirts eerst aan mij lezen (haar Engels is niet zo goed) om te checken of het geen rare tekst is.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Naww dat is lief! Slim, anders loopt ze straks met een hele vreemde tekst rond! :P

   Reageer...
 • Nathalie

  Helemaal gelijk! Soms is het zo zonde!! Is het trouwens kleding van de Pull & Bear? Aan die stijl doet het me denken.. Daar heb ik trouwens niets op tegen, want dit is absoluut mijn favoriete winkel!!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   De bloementrui is van Esprit, tijger shirt van Pull & Bear en de bloemetjestrui met Always Flawless is van H&M! :)

   Reageer...
 • Irenka

  Cool people smile… Wat jammer dat ik een resting bitchface heb 8D

  Helemaal eens wel met je artikel, trouwens. Ik snap er ook niks van. Ik heb liever van die teksten als “Parfum huppeldepup lalala”, dan “I’m amazeballs” op mijn trui staan…

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hahahaha resting bitchface! :’) Join the club! Dat was ook een beetje dacht bij die trui, dan koop ik hem en dan krijg ik elke keer als ik mijn neutrale hoofd heb de opmerking “Je bent niet cool” oid :’)

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?