Onze sluierstaarten; Meet the fishies!

In het kader van persoonlijker bloggen en babystapjes wil ik graag twee huisgenootjes aan jullie voorstellen! Meet the fishies! Ik wil al zolang ik me kan herinneren een hamster, maar mijn vriend en ouders vinden dat niet zo’n goed idee, mweh, hamsters zijn zo lief en pluizig! Anyways, ergens begin 2011 had een studiegenootje een oorlogsvoorraad guppies over en besloot ik een elftal guppies van haar over te nemen. Sinds dat moment ben ik een vissenmama!

Maar dit zijn toch geen guppies? Nee, dat klopt! Het elftal guppies had het iets te gezellig met elkaar waardoor het er steeds meer werden. Vervolgens zat er een overgrootmoeder, grootmoeder, mama en baby in! Gevalletje incest, ze begonnen er ook steeds vreemder uit te zien. Voor de geïnteresseerde: meet the guppies! Het schoonmaken van het aquarium was ook echt niet meer te doen, binnen een dag was het allemaal alweer vies. Op een gegeven moment werden het er zoveel dat ik besloot om de guppies weg te doen. Niet door de wc of iets dergelijks, gewoon netjes op marktplaats. Binnen een paar minuten had ik aardig wat mailtjes en kwam een super schattig jongetje de guppies diezelfde middag nog ophalen.

We hadden een tijdje daarvoor een mooi aquarium van biOrb gekocht en het leek ons wel een leuk idee om daar twee mooie, iets grotere, vissen in te doen. Dan zou het aquarium ook iets langer schoon blijven. Dus wij naar de dierenwinkel waar we vervolgens twee sluierstaarten hebben gekocht! We hebben ze inmiddels alweer bijna een halfjaar maar ze hebben nog geen namen! Nu zijn ze ook wel een beetje moeilijk uit elkaar te houden, maar ik denk toch dat het tijd word om ze een naam te geven! Nu ben ik zelf niet zo’n held in het verzinnen van namen, maar misschien hebben jullie leuke ideeën! Typerend voor de visjes; Ze zitten altijd achter elkaar aan; De ene pikt altijd het eten in zodat er weinig voor de andere overblijft; Ze kunnen best een tijdje zonder eten, ze zijn getraind; Ze vinden het niet leuk om verwisseld te worden van kom naar kom als het aquarium verschoond moet worden.

Meet the fishiesMeet the fishiesMeet the fishies

Hebben jullie leuke ideeën voor de naamgeving van deze fishies?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tessa

  Aaah leuk!

  Reageer...
 • Judith

  Aawh wat een schatjes :3

  Vernoemen naar een bekend duo is trouwens altijd leuk! Tom en Jerry, Peppie en Kokkie, Bonnie en Clyde en ga zo nog maar even door!

  Reageer...
 • Kim

  Wat leuk! Mijn vriend wil graag vissen, maar ik vind een vissenkom niet zo mooi. Maar die van biOrb zijn echt tof. Wel prijzig.. Heb je ‘m online gekocht? Succes met de namen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat probleem hadden wij ook! Plus dat een normale vissenkom nog veel sneller vies wordt! We kwamen deze tegen bij een dierenwinkel ergens maar daar hadden ze hem alleen in het zwart. We hebben hem uiteindelijk online besteld ja, uiteraard bij de goedkoopste webwinkel die we toen konden vinden!

   Reageer...
 • Anna

  Wat een leuke vissen! Ik stem voor Ben en Jerry (:
  xxxx

  Reageer...
 • Cindy

  Toen ik 2 visjes had, toen ik op mezelf woonde, noemde ik ze Black & Berry (want ik had toen een Blackberry smartphone). Nu hebben we weer 2 vissen en ze heten Jut & Jul. Wie wie is weten we eigenlijk niet haha.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha dat zijn ook wel grappige namen! Vissen zijn ook altijd zo moeilijk uit elkaar te houden haha, heb we eens geprobeerd een verschil te vinden maar dat is zo lastig!

   Reageer...
 • Lianne

  Wat een mooi aquarium! Helaas ben ik zelf ook enorm slecht in het verzinnen van namen, Jut en Jul (zoals hierboven wordt gesuggereerd) vind ik eigenlijk wel heel leuk!

  Reageer...
 • Irma

  Hello fishies!

  Reageer...
 • Kimberley

  Wat een mooi aquariumpje! Echt leuk. En namen; Bert en Ernie! Haha.

  Reageer...
 • Eva

  Oeeh wat een leuke! Wij hadden er drie, toen nog maar een en toen een en een slak en nu is de slak dood. Lijkt wel killing maar wat wil je ook met een hoofdvis die de naam Jack Bauer draagt?

  Reageer...
 • Dina

  Dat aquariumpje is mooi. Ik had vroeger twee goudvisjes. Volgens mij heetten ze allebei Goudje. Ik was als kind al erg origineel.

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oh, wat schattig!

  Reageer...
 • Claudia

  Vet cute. Wij hadden vroeger ook guppies in die grote vazen. Ik vond dat altijd super tof, maar waarschijnlijk waren die ook erg snel vies.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat had ik in het begin ook! Zeker omdat er dan geen circulatie is wordt het echt super snel vies!

   Reageer...
 • Maurits

  Ik zou ze fish en stick noemen ;)

  Reageer...
 • Lauriëtte - Product owner, schrijver en diabetes type 1 ambassadeur

  […] zoals mijn ouders, niet erg enthousiast. Hij zag die bui natuurlijk ook al helemaal hangen. Het schoonmaken van de vissenkom vond ik een verschrikkelijke klus. Waarom zou ik dan nu opeens met veel plezier wekelijks een […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?