Onze sluierstaarten; Meet the fishies!

In het kader van persoonlijker bloggen en babystapjes wil ik graag twee huisgenootjes aan jullie voorstellen! Meet the fishies! Ik wil al zolang ik me kan herinneren een hamster, maar mijn vriend en ouders vinden dat niet zo’n goed idee, mweh, hamsters zijn zo lief en pluizig! Anyways, ergens begin 2011 had een studiegenootje een oorlogsvoorraad guppies over en besloot ik een elftal guppies van haar over te nemen. Sinds dat moment ben ik een vissenmama!

Maar dit zijn toch geen guppies? Nee, dat klopt! Het elftal guppies had het iets te gezellig met elkaar waardoor het er steeds meer werden. Vervolgens zat er een overgrootmoeder, grootmoeder, mama en baby in! Gevalletje incest, ze begonnen er ook steeds vreemder uit te zien. Voor de geïnteresseerde: meet the guppies! Het schoonmaken van het aquarium was ook echt niet meer te doen, binnen een dag was het allemaal alweer vies. Op een gegeven moment werden het er zoveel dat ik besloot om de guppies weg te doen. Niet door de wc of iets dergelijks, gewoon netjes op marktplaats. Binnen een paar minuten had ik aardig wat mailtjes en kwam een super schattig jongetje de guppies diezelfde middag nog ophalen.

We hadden een tijdje daarvoor een mooi aquarium van biOrb gekocht en het leek ons wel een leuk idee om daar twee mooie, iets grotere, vissen in te doen. Dan zou het aquarium ook iets langer schoon blijven. Dus wij naar de dierenwinkel waar we vervolgens twee sluierstaarten hebben gekocht! We hebben ze inmiddels alweer bijna een halfjaar maar ze hebben nog geen namen! Nu zijn ze ook wel een beetje moeilijk uit elkaar te houden, maar ik denk toch dat het tijd word om ze een naam te geven! Nu ben ik zelf niet zo’n held in het verzinnen van namen, maar misschien hebben jullie leuke ideeën! Typerend voor de visjes; Ze zitten altijd achter elkaar aan; De ene pikt altijd het eten in zodat er weinig voor de andere overblijft; Ze kunnen best een tijdje zonder eten, ze zijn getraind; Ze vinden het niet leuk om verwisseld te worden van kom naar kom als het aquarium verschoond moet worden.

Meet the fishiesMeet the fishiesMeet the fishies

Hebben jullie leuke ideeën voor de naamgeving van deze fishies?