Mayrhofen; Mijn vakantie photo diary!

Daar ben ik weer! Afgelopen week was ik in het prachtige Mayrhofen samen met mijn vriend en ouders. Ik heb er al een klein stukje over geschreven maar er valt nog veel meer te vertellen, vandaar deze vakantie diary. Ondanks dat ik het grootste gedeelte van de vakantie een klein griepje had, heb ik er erg van genoten en hebben we weer leuke dingen meegemaakt! Gelukkig voelde ik me bovenop de berg dankzij de frisse berglucht een stuk beter dan beneden, dus viel het uiteindelijk allemaal wel mee met dat griepje. De vakantie bestond uit veel skiën en lekker eten, daar zijn dus ook de meeste foto’s van! ;)

Zaterdag

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging de wekker rond half 1 en hadden we zo’n twee uurtjes slaap gehad. Mweh. Zaterdagmiddag kwamen we aan in Mayrhofen. Bizar hoe vies een auto kan worden tijdens zo’n rit! Die middag hadden we nog genoeg tijd om een skipas te kopen en onze skispulletjes te huren bij Hanzmann. ’s Avonds aten we bij Hotel Jägerhof en doken we lekker vroeg ons bedje in.

Mayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie Diary

Zondag

Net zoals de voorgaande jaren verbleven we weer in de Ferienwohnungen van de familie Kröll. Mocht je eens op vakantie willen naar Mayrhofen, is dat een hele fijne accommodatie! Op onze eerste skidag gingen we naar het skigebied van de Ahorn. Het was prachtig weer! Hartstikke fijn, want vorig jaar hadden we niet veel zon gezien. Ik ging weer van mijn vertrouwde pistes af en deed ook een keer de dalafdaling, waar je een prachtig uitzicht hebt over Mayrhofen. Aan het einde van de dag besloot ik nieuwe handschoenen te kopen, want het was kouder dan normaal en mijn handschoenen konden de kou niet aan. Ik besloot om warme wanten te kopen en kwam een schattige tijgermuts tegen. Niet gekocht overigens, maar wel leuk om even mee op de foto te gaan. ’s Avonds aten we in restaurant a la mama en deden we nog een potje hartenjagen.

Mayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie Diary

Maandag

De tweede dag gingen we skiën op de Penken! Er stond een kleine rij voor de skilift, maar deze rij is niks vergeleken met de rij die er normaal gesproken in het hoogseizoen is. Heerlijk om zelf te bepalen wanneer je op vakantie gaat! Het was weer erg koud op de berg en soms voelde het als een kleine overlevingstocht. Muts op, sjaal op, alles dichtristen en als extra nog mijn capuchon op. Op die manier werd het toch aangenaam. We hadden weer een stralend blauwe lucht en soms is het net alsof je naar een ansichtkaart kijkt zo mooi. Mijn hardlooprugzak is trouwens ook ideaal voor tijdens het skiën, na deze vakantie ben ik extra blij dat ik die rugzak heb gekocht. Aan het einde van de dag hebben we nog even in een grote sneeuwhoop gezeten om uit te rusten en te genieten van het uitzicht. Die avond at ik spareribs bij Hotel Gasthof Brücke.

Mayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie Diary

Dinsdag

Op dinsdag verbeterde ik mijn record op de rode 4, waar ik in het vorige artikel over schreef. De eerste foto maakte ik toen ik na deze rit van 1 minuut 50 weer in de lift zat. Wat was ik blij! Mijn ouders kwamen die dag ook een dagje de berg op om gezellig te lunchen en wat te wandelen!

Mayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie Diary

Woensdag

De Harakiri is de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk met een hellingspercentage van 78%. Sommige van jullie kennen het woord Harakiri misschien als zelfmoord, dat zegt al genoeg over de piste. Hoewel ik al jaren ski in Mayrhofen, twijfelde ik of ik ooit van de Harakiri af was geweest en aangezien we volgend jaar niet naar Mayrhofen gaan, was dit mijn laatste kans (voor nu dan). Met knikkende knietjes zat ik in de lift. Ik had mijn vriend gezegd dat ik een smsje zou sturen als ik weer beneden was en dat hij hulp moest inschakelen als ik te lang weg zou blijven. Al snel werd duidelijk dat ik deze piste nooit eerder had gedaan. Wat een verschrikking! Uiteindelijk is het allemaal goed gegaan en is het me gelukt, maar het was wel doodeng! Die middag zagen we nog een aantal paragliders vertrekken, wat erg mooi is om te zien.

Mayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie Diary

Donderdag

Donderdag hadden we een rustdag ingelast. In de ochtend maakte mijn vriend en ik een kleine wandeling en daarna zijn we gezellig met zijn vieren gaan lunchen bij Konditorei Kostner. We kwamen weer een schattige tijgermuts tegen, deze was zo gaaf! Maar wel een beetje prijzig. Die middag ging ik samen met mijn vader en vriend een stukje wandelen, wat uiteindelijk een groot avontuur bleek te zijn! Over dit avontuur ga ik nog een los artikel schrijven, omdat daar een hele hoop mooie foto’s van zijn en het echt een aanrader is als je houdt van mooie wandelingen.

Mayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie Diary

Vrijdag

De laatste dag van de vakantie alweer! Het was verdrietig weer met veel mist. De kou was ook niet al te prettig en daarom besloten we even binnen te gaan zitten met een kop warme chocomelk in de hoop dat het wat op zou klaren, maar helaas. Het bleef erg mistig. Nu is dat opzich niet zo’n probleem, maar daardoor zie je geen hoogteverschil meer en is skiën een stuk minder prettig. We gingen naar beneden en hielden het voor gezien. Dan maar door het dorpje wandelen en lekker lunchen bij Kostner! Die avond gingen we uit eten bij Restaurant Edelweiß en hadden we een heerlijke smoothie als toetje!

Mayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie Diary

Zaterdag

Zaterdagochtend ging we wekker om vier uur (!!) en gingen we weer richting Rotterdam. Onderweg hadden we een lekker ontbijtje en doordat ik aardig wat stukjes heb kunnen slapen in de auto ging de reis uiteindelijk toch best snel.

Mayrhofen; Vakantie DiaryMayrhofen; Vakantie Diary

Bedankt Mayrhofen!

Na dertien vakantie’s in Mayrhofen houden we (ik) het weer even voor gezien. Hoe prachtig en mooi het elke keer ook is, het is weer even tijd voor iets nieuws. Inmiddels kan ik het hele dorp inclusief de winkeltjes, restaurantjes en alle pistes dromen en zorgt dat ervoor dat het allemaal een beetje ‘normaal’ gaat voelen. Maar we komen ongetwijfeld nog een keer terug, niet komend jaar, maar misschien over vijf jaar wel weer! Bedankt Mayrhofen (en mijn ouders!) voor alle prachtige vakanties!

Zouden jullie wel eens een bezoekje willen brengen aan Mayrhofen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Rosanne

  Ohhh, het ziet er echt heerlijk uit! Je straalt :)

  Reageer...
 • Marion

  Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar wauw, die natuur en die sneeuw. Heerlijk! Ik kan niet skiën, maar wandelen daar lijkt me ook een genot. Ik klink als een bejaarde. I know..

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Neejoh gekkie! Je klinkt helemaal niet als een bejaarde! Wandelen is ook heerlijk in Mayrhofen! :)

   Reageer...
 • Dina

  Woaah prachtige foto’s! Ik ben zo ongelooflijk gek op sneeuw (en dan die prachtige omgeving er nog bij… wauw!). Gaaf dat je al zo vaak op dezelfde plek bent geweest, maar volgende keer wordt het wat anders als ik je goed begrijp.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Klopt! Na dertien jaar ben ik wel weer toe aan iets nieuws! :)

   Reageer...
 • Anneleen

  Wauw wat een prachtige foto’s! Die tijgermutsen staan je erg leuk! ;) leuk dat je hardlooprugzak hier ook goed van pas kwam!

  Reageer...
 • Bianca

  Jammer van de laatste dag! Ik kan ook echt niet skiën als ik niks zie. Voor de rest heerlijk weertje en prachtige plaatjes! Over een maandje mag ik eindelijk!

  Reageer...
 • Manon

  Het ziet er zo heerlijk (en ontzettend koud) uit! Je rugzak is bijna gecamoufleerd bij je ski-jas! Volgend jaar misschien lekker genieten van een ander wintersportplekje ;)

  Reageer...
 • Rianne

  Ziet er echt heeeerlijk uit! Wat is wintersport toch mooi he! En zo eng dat je van die piste af bent geweest!

  Reageer...
 • Moniek

  Het ziet er fantastisch uit! Ik ben vorig jaar voor de alle eerste keer wezen skiën en vond toen de beginners piste al spanennd! Wat knap zeg dat je van die steile piste af bent gegaan!

  Reageer...
 • Suuz

  Wauw wat een mooie foto’s! ik krijg zoveeeeel zin in wintersport!

  Reageer...
 • Karlijn

  O man je maakt me helemaal gek met deze foto’s! Nog maar tien dagen, 11 uur en 50 minuten :)

  Reageer...
 • Maaike

  Ziet er uit als een heerlijke vakantie! En, petje af voor de Harakiri!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Prachtige foto’s! Ik heb dus nog nooit geskied, het lijkt me zo fijn!

  Reageer...
 • Bente

  Wat een prachtige foto’s!
  En oh my, de Harakiri! Ik heb zelf nog nooit gewintersport, maar was een tijdje terug bij vrienden thuis filmpjes aan het kijken van mensen die met de go pro een piste afgingen. Waaronder een paar van de Harakiri. Belachelijk schuin en ik zou het zelf never nooit durven ;)

  Reageer...
 • Mama van Vesper

  lijkt me daar super mooi!

  Reageer...
 • Deborah

  Ohhh ik heb nog meer zin in onze wintersport na het lezen van je blog!!
  Heerlijk!! Zelf kan ik niet skiën maar doe aan snowboarden.
  Wij gaan tot nu toe altijd naar St. Johann in Tirol..
  Het is geen groot skigebied maar er is voldoende te doen en voor ieder wat wils. Het leuke aan dit gebied is dat je elkaar niet echt kwijt kunt raken. We komen elkaar op de piste iedere keer weer tegen. Ieder setje van ons is uitgerust met een porto en zelfs de dames die in het dal blijven (durven niet te skiën) zijn met de porto nog goed te verstaan. Dus zo staan we heel de dag in verbinding met elkaar…

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ooh dat ken ik! Wat leuk! :D En wat gaaf dat jullie met elkaar in verbinding blijven door een porto, handig! Ga je dit jaar weer?

   Reageer...
 • Cindy

  Het ziet er prachtig uit daar, wow! Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar dat zou ik best wel eens willen doen.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?