Prijsverschil; Markt vs. Biologische Markt

Normaal gesproken ga ik als ik naar de markt ga, naar de zogenaamde Binnenrotte Centrummarkt. Daar vertelde ik vorige week dinsdag over. Groente en fruit is daar echt spotgoedkoop! Laatst regende het enorm hard en had ik even niet de behoefte om een stuk te gaan fietsen. Bij ons om de hoek, op Eendrachtsplein, staat een biologische markt en omdat dat een stuk dichterbij was, besloot ik daar eens een kijkje te nemen. Het is dan wel biologisch, maar nog steeds een markt en vast net zoals de Binnenrotte markt goedkoper dan de Albert Heijn.

Nou, dat was dus niet zo. Zien jullie de wortel en de komkommer op bovenstaande foto? Die zijn biologisch. Ik zie zelf geen verschil maar een biologische komkommer is vast beter dan een normale komkommer. Omdat ik er vanuit ging (stom!!) dat het wel mee zou vallen met de prijs, vroeg ik om anderhalve kilo wortels en vier komkommers, voor een vers groentesapje. “Dat is dan €12.50!” – WAT?! Echt? Op de Binnenrotte markt heb ik daar hetzelfde voor + vijf paprika’s, twee preien, twee mango’s, drie avocado’s, twee doosjes champignons enzovoorts. Niet normaal!

Hoewel ik het super duur vond was het eigenlijk al iets te laat en durfde ik er niks meer aan te doen. Ik heb €12.50 betaald voor vier komkommers en anderhalve kilo wortels en ik kan het nog steeds niet geloven. Hoe doen mensen die alleen maar biologisch willen eten dat? Waar halen die het geld vandaan? Ik ben echt zo geschrokken van de prijzen! Ik begrijp dat biologisch beter is, hoewel ik de waarde met betrekking tot vlees iets beter begrijp dan met groente, maar dit was wel gelijk de eerste en laatste keer dat ik groente heb gekocht op een biologische markt.

Kopen jullie wel eens biologische groente?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Wij kopen vaak biologisch (groente, want wij zijn vegetariërs). En dat is nu eenmaal iets duurder dan niet biologische producten. Ik ga af en toe naar zo’n biologische tuin en daar is de bio (seizoens)groente goedkoper dan in de winkel of in de markt. Ik denk dat als je biologische groente niet zo nodig vindt, dat het dan altijd te duur is, omdat je het blijft vergelijken met de regulier verbouwde groenten.

  Reageer...
  • Dina

   Maar goed, € 12,50 voor wat komkommer en wortel is ook wel een beetje ERG veel geld hoor!

   Reageer...
   • Lauriëtte

    Ik wil best iets (met nadruk op iets) meer betalen voor biologische groente, maar dit is wel een erg groot verschil. Wel fijn dat jullie het ergens kunnen halen waar het niet zo extreem duur is!

    Reageer...
 • Anneleen

  Wat veel geld! Ik heb geen ervaring met biologische groenten.

  Reageer...
 • Nienke

  Nou ben ik wel benieuwd of de smaak exact hetzelfde is. Ik vind sommige bio producten bijv meer smaak hebben. En verder denk ik dat iedereen hier hetzelfde dacht; WAT?! 12.50?! Eens en nooit meer inderdaad haha!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Inderdaad, echt eens en nooit meer! :P De smaak van de komkommer was hetzelfde, alleen de worteltjes smaakte iets puurder, geen super groot verschil in ieder geval!

   Reageer...
 • Mirne

  Ik ga altijd naar de Afrikaandermarkt, die is ook spot goedkoop. Ik ben zelf ook niet zo van het biologisch. Ik vind het idee erachter goed, maar voor die prijzen gaat het mij gewoon te ver. Ik proef het verschil niet.

  Groenten eten is gezond. Veel groenten eten is gezond. Kunnen ze nog zo hard roepen dat niet-biologisch niet goed voor je is. Maar als ik alles biologisch zou moeten kopen zou ik bijna geen groenten kunnen eten. Dat lijkt me niet gezond.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Goed gezegd, helemaal mee eens! En zeker als je het verschil niet echt proeft en er niet heel veel waarde aan hecht is het prijsverschil gewoon te groot.

   Reageer...
 • Elisa

  Ja biologisch, ik zou graag volledig bio willen eten maar de prijs is zo hoog dat ik dan meer dan het dubbelen per maand kwijt ben. Dat is niet te doen voor mij nu.

  Reageer...
 • Rianne

  Jeetje, dat is wel heel veel geld! Wij kopen eigenlijk gewoon alles bij de supermarkt, groente is bij ons gewoon groente haha. Maar ja, ik heb het thuis ook niet voor het zeggen :)

  Reageer...
 • overthuis.nl

  Wauw, dat is wel heel veel ja! Ik koop groente niet perse biologisch. Soms als ik het in de supermarkt zie liggen, dan doe ik het wel eens. Meestal koop ik het op de ‘gewone’ markt. Vlees heb ik veel liever bio en daar betaal ik ook graag wat meer voor.

  Reageer...
 • Mama van Vesper

  wij kopen af en toe biologische groeten… maar meestal dus niet!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Erg interessant!

  Reageer...
 • Marcella

  Ik koop groente en fruit meestal bij de supermarkt en af en toe op de markt. Biologische groente vind ik vaak minder aantrekkelijk eruit zien en best duur. Ik heb het er (nog) niet voor over.

  Reageer...
 • Manon

  Van zo’n prijs schrik ik ook, dan is de supermarkt qua prijs nog een stuk beter! Bio koop ik alleen in de aanbieding in de supermarkt zowel vlees als groente

  Reageer...
 • Tessa

  woow jeetje wat een geld! ik ga eigenlijk nooit naar de markt of biologische markt.. maar een normale markt scheelt wel ontzettend veel geld! :)
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Jennifer

  Jee wat een geld! Een beetje meer betalen voor biologisch vind ik niet erg maar zoveel ?! dan zou ik denk ik spontaan zelf een groente tuin aanleggen.

  Wat ik wel altijd vreemd vind is dat biologisch duurder is terwijl dit niet bespoten oid is. Terwijl groente van de groenteboer oid wel bespoten is (groente bespuiten kost toch ook geld) Waarom is onbespoten groente dan duurder dan bespoten groente…

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hele goede vraag, zo heb ik er nog nooit over nagedacht..

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?