Prijsverschil; Markt vs. Biologische Markt

Normaal gesproken ga ik als ik naar de markt ga, naar de zogenaamde Binnenrotte Centrummarkt. Daar vertelde ik vorige week dinsdag over. Groente en fruit is daar echt spotgoedkoop! Laatst regende het enorm hard en had ik even niet de behoefte om een stuk te gaan fietsen. Bij ons om de hoek, op Eendrachtsplein, staat een biologische markt en omdat dat een stuk dichterbij was, besloot ik daar eens een kijkje te nemen. Het is dan wel biologisch, maar nog steeds een markt en vast net zoals de Binnenrotte markt goedkoper dan de Albert Heijn.

Nou, dat was dus niet zo. Zien jullie de wortel en de komkommer op bovenstaande foto? Die zijn biologisch. Ik zie zelf geen verschil maar een biologische komkommer is vast beter dan een normale komkommer. Omdat ik er vanuit ging (stom!!) dat het wel mee zou vallen met de prijs, vroeg ik om anderhalve kilo wortels en vier komkommers, voor een vers groentesapje. “Dat is dan €12.50!” – WAT?! Echt? Op de Binnenrotte markt heb ik daar hetzelfde voor + vijf paprika’s, twee preien, twee mango’s, drie avocado’s, twee doosjes champignons enzovoorts. Niet normaal!

Hoewel ik het super duur vond was het eigenlijk al iets te laat en durfde ik er niks meer aan te doen. Ik heb €12.50 betaald voor vier komkommers en anderhalve kilo wortels en ik kan het nog steeds niet geloven. Hoe doen mensen die alleen maar biologisch willen eten dat? Waar halen die het geld vandaan? Ik ben echt zo geschrokken van de prijzen! Ik begrijp dat biologisch beter is, hoewel ik de waarde met betrekking tot vlees iets beter begrijp dan met groente, maar dit was wel gelijk de eerste en laatste keer dat ik groente heb gekocht op een biologische markt.

Kopen jullie wel eens biologische groente?