Mandala Kleurboek; Kleuren voor Volwassenen

Kleuren voor volwassenen is tegenwoordig helemaal hip! Er zijn op dit moment veel verschillende kleurboeken voor volwassenen te koop. Zo kan je mooie bloementuinen, tropische paradijzen en dieren tekenen, maar ook mandala’s! Toen ik laatst weer eens een bezoekje bracht aan de Flying Tiger, waar ik gek genoeg altijd wel iets koop, zag ik daar een prachtig mandala kleurboek, voor slechts een paar euro!

Mandala Kleurboek; Kleuren voor Volwassenen-1Omdat ik er nog niet helemaal van overtuigd was dat kleuren voor volwassenen iets voor mij was, kon ik het op deze manier op een laagdrempelige manier eens proberen. Je koopt toch makkelijker een kleurboek van een paar euro dan een kleurboek van twee tientjes.

Mandala Kleurboek; Kleuren voor Volwassenen-4

Waarom een mandala kleurboek?

Mandala betekent letterlijk cirkel en is afkomstig uit het Sanskriet. De cirkel staat symbool voor de oneindigheid van het leven. Mandala’s worden vaak gebruikt als hulpmiddel tijdens therapieën en medidaties. Het tekenen of inkleuren van mandala’s wordt daarom ook wel eens beschreven als helend en rustgevend. Je kan ze natuurlijk zelf tekenen, maar je kan ze ook inkleuren door gebruik te maken van een mandala kleurboek.

Tijd om eens te proberen op zo’n mandala kleurboek ook rustgevend voor mij werkt! In het begin vond ik het niet zo bijzonder en voelde ik me eerlijk gezegd vrij nutteloos. Nu is ontspannen ook niet mijn sterkste kant, maar het duurde even voordat ik me erbij neer kon leggen dat ik aan het kleuren was, als volwassene. Na verloop van tijd, toen de mandala steeds meer een geheel werd begon ik het toch een stuk leuker te vinden. Of het echt rustgevend werkte? Nee, volgens mij niet, maar zoals ik eerder al zei vind ik dat gewoon heel erg lastig. Het is leuk om af en toe tussendoor even te doen! Rustig muziekje op de achtergrond en lekker kleuren maar!

Mandala Kleurboek; Kleuren voor Volwassenen-5

Lijkt zo’n mandala kleurboek jullie leuk?