Mandala Kleurboek; Kleuren voor Volwassenen

Kleuren voor volwassenen is tegenwoordig helemaal hip! Er zijn op dit moment veel verschillende kleurboeken voor volwassenen te koop. Zo kan je mooie bloementuinen, tropische paradijzen en dieren tekenen, maar ook mandala’s! Toen ik laatst weer eens een bezoekje bracht aan de Flying Tiger, waar ik gek genoeg altijd wel iets koop, zag ik daar een prachtig mandala kleurboek, voor slechts een paar euro!

Mandala Kleurboek; Kleuren voor Volwassenen-1Omdat ik er nog niet helemaal van overtuigd was dat kleuren voor volwassenen iets voor mij was, kon ik het op deze manier op een laagdrempelige manier eens proberen. Je koopt toch makkelijker een kleurboek van een paar euro dan een kleurboek van twee tientjes.

Mandala Kleurboek; Kleuren voor Volwassenen-4

Waarom een mandala kleurboek?

Mandala betekent letterlijk cirkel en is afkomstig uit het Sanskriet. De cirkel staat symbool voor de oneindigheid van het leven. Mandala’s worden vaak gebruikt als hulpmiddel tijdens therapieën en medidaties. Het tekenen of inkleuren van mandala’s wordt daarom ook wel eens beschreven als helend en rustgevend. Je kan ze natuurlijk zelf tekenen, maar je kan ze ook inkleuren door gebruik te maken van een mandala kleurboek.

Tijd om eens te proberen op zo’n mandala kleurboek ook rustgevend voor mij werkt! In het begin vond ik het niet zo bijzonder en voelde ik me eerlijk gezegd vrij nutteloos. Nu is ontspannen ook niet mijn sterkste kant, maar het duurde even voordat ik me erbij neer kon leggen dat ik aan het kleuren was, als volwassene. Na verloop van tijd, toen de mandala steeds meer een geheel werd begon ik het toch een stuk leuker te vinden. Of het echt rustgevend werkte? Nee, volgens mij niet, maar zoals ik eerder al zei vind ik dat gewoon heel erg lastig. Het is leuk om af en toe tussendoor even te doen! Rustig muziekje op de achtergrond en lekker kleuren maar!

Mandala Kleurboek; Kleuren voor Volwassenen-5

Lijkt zo’n mandala kleurboek jullie leuk?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Laura

  Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik snap wel dat het iets kan hebben. Je tekening ziet er in ieder geval erg mooi uit!

  Reageer...
 • Michelle

  Leuk! Ik heb echt tijden kleur fases gehad waarin ik bijvoorbeeld Wreck this journal helemaal vol kliederde. Erg leuk lijkt dit me voor lekker in de zon met een wijntje :)

  Reageer...
 • Kimberley

  Ik vind het leuk om te doen. Als ik in verwachting ben doe ik het vaak, geeft rust denk ik.

  Reageer...
 • Suzanne

  Misschien is dit toch wel iets voor mij, een beetje rust en bezigheidstherapie.

  Reageer...
 • Anna Naomi

  Oeeh ik krijg meteen zin om te kleuren! Die hype vind ik helemaal niet verkeerd. Denk dat ik ook maar even langs de flying tiger ga… haha bedenk me nu (na het lezen van je fitspiration blog) dat dit soort dingen mij nog meer motiveren om van die lekkere bank af te komen dan smoothie en -sport foto’s. Snel een kleurboek halen en lekker kleuren, heerlijk!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Doenn! Lekker shoppen bij Flying Tiger, ze hebben daar zulke leuke spulletjes! :D Have fun!

   Reageer...
 • jouvence

  wat een leuk kleurboek, binnenkort maar eens langs bij de flying tiger.! xx

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?