Lissabon diary & travelguide (+Video)

Hoewel het pas anderhalve week geleden is dat we nog in Lissabon waren, voelt het alsof het al veel langer geleden is! Gelukkig hebben we de foto’s en herinneringen nog om op terug te kijken! Bij reisorganisatie Eliza was here boekten we de mooiste accommodatie waar ik ooit heb mogen verblijven en met de huurauto hebben we niet alleen Lissabon verkend, maar vooral de omgeving van Lissabon! In dit artikel vertel ik jullie meer over ons verblijf in Lissabon, de bezienswaardigheden en leuke adresjes voor onder andere bloemenijsjes en de beste sushi van Lissabon!

Video van de vakantie

Naast de vele foto’s die ik tijdens de vakantie in Lissabon heb gemaakt heb ik ook een aantal video’s gemaakt die ik heb samengevoegd in een compilatie! :)

Ons verblijf in Lissabon: Quinta do Tagus Village

Quinta do Tagus Village is een prachtig kleinschalig hotel op een heuvel aan de rand van rivier de Taag. Vanaf het hotel heb je uitzicht op Lissabon. Op de eerste dag kwamen we ’s avonds laat aan. Andre, de broer van eigenaar Tiago, liet ons het verblijf zien en bracht ons naar onze kamer. De volgende ochtend begon de vakantie écht met een vorstelijk ontbijt in het restaurant. Pannenkoekjes, broodjes, fruit, kaas, eieren, zoveel eten heb ik nog nooit op een ontbijttafel zien staan!

Lissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideVan de zeven dagen dat we in Lissabon waren hebben we drie dagen doorgebracht bij het zwembad en het was er heerlijk! De omgeving, al het groen, de bloemetjes en natuurlijk ons Portugese vriendje die soms even kwam knuffelen!

Lissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguide

Bezienswaardigheden in Lissabon

Naast de bezienswaardigheden in Lissabon Stad zijn er in de omgeving ook enorm veel dingen te ontdekken. In een eerder artikel schreef ik al over een aantal bezienswaardigheden die ik wilde bezoeken. Uiteindelijk hebben we afgezien van Parque Eduardo VII en de paleizen van Sintra alles gezien! Als je langer dan een aantal dagen naar Lissabon gaat kan ik aanraden om een auto te huren, aangezien je niet alle bezienswaardigheden met het openbaar vervoer kan bereiken.

 • Castelo de São Jorge
  Iets buiten het centrum van Lissabon Stad ligt Castelo de São Jorge, een kasteel op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht hebt over Lissabon. Het was er behoorlijk toeristisch, maar het uitzicht was adembenemend. Daarnaast was het ook een mooie wandeling door Lissabon zelf, de heuvel op. Handig om schoenen aan te doen waarop je goed kan wandelen!

Lissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguide

 • Toren van Belém
  Iets ten westen van Lissabon staat de Toren van Belém. Toen we daar aankwamen was deze helaas al gesloten. Gelukkig vonden we de toren aan de buitenkant bijzonder genoeg en waren er in de buurt nog een aantal andere bezienswaardigheden zoals het Padrão dos Descobrimentos, een enorm monument aan de oever van de rivier. Met een lift kan je naar het dak en heb je op 52 meter hoogte uitzicht over Lissabon.

Lissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguide

 • Paleis van Queluz
  We besloten een dagje naar Sintra te gaan en op de heenweg langs het Paleis van Queluz te rijden. Hoewel het paleis er van de buitenkant mooi uitzag moet ik eerlijk bekennen dat ik de tuinen een klein beetje tegen vond vallen. De tuin voor het paleis zag er goed uit, maar veel van de andere tuinen waren gesloten in verband met achterstallig onderhoud en werkzaamheden, zonde!

Lissabon diary & travelguide

 • Sintra
  Van Sintra werden we erg verdrietig. Mocht er een wedstrijd zijn voor het meest drukke en toeristische plekje op aarde, ontvangt Sintra zeker weten een nominatie. Er waren zoveel mensen, bussen en auto’s dat het praktisch onmogelijk was om zonder frustratie één van Sintra’s paleizen te bereiken.

Lissabon diary & travelguide

 • Paleis van Monserrate
  We vluchtten naar het Paleis van Monserrate, één van de mooiste en rustigste plekjes op aarde, te zien op de eerste foto van dit artikel. Het paleis is eigenlijk meer een grote exotische villa met prachtige patronen en koepels, omringt door verschillende tuinen en wilde natuur. Het is net alsof je in de Jungle Book bent! Toevallig was er een Amerikaanse filmcrew aanwezig en droeg één van de mannen een shirt met daarop “Jungle Book Crew”. Misschien zien we het prachtige Paleis van Monserrate binnenkort in een film! :D

Lissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguide

 • Cascais
  Op de terugweg stopten we in Cascais. Het uitzicht bij de zee was erg mooi met de hoge rotswanden evenals de wandelroute langs de kust terug naar het stadje. In Cascais waren een aantal restaurantjes. We aten een lekkere pizza en zijn daarna terug gereden naar Lissabon.

Lissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguide

 • Parque das Nações
  Op één van de laatste dagen zijn we naar Parque das Nações gereden, het moderne Lissabon. We maakten een ritje in de kabelbaan waarin we uitzicht hadden over de rivier. Daarna hebben we burgers gegeten en hebben we een bezoekje gebracht aan het casino! Parque das Nações is leuk om eens geweest te zijn, maar stiekem niet zo enorm bijzonder.

Lissabon diary & travelguide

Eten in Lissabon

 • Bloemenijsjes van Amorino
  Tijdens onze wandeling door Lissabon was ik al een aantal mensen tegengekomen met ijsjes in bloemvorm, dat wilde ik ook! Niet veel later zagen we een ijszaak met een enorme rij voor de deur en jawel, de ijsjes in bloemvorm! Amorino, een bekend ijsmerk waar ik nog nooit van had gehoord, maakt misschien wel de lekkerste ijsjes van Europa.

Lissabon diary & travelguide

 • Typisch Portugees
  Op aanraden van Andre (de broer van de accommodatie eigenaar) gingen we een hapje eten bij ‘Taberna do ze da Lidia’, een typische Portugees restaurantje in het dorpje Trafaria, gelegen ten westen van de accommodatie. De menukaart was eenvoudig: “Fish or meat?” – Nou, doe maar vlees! Vervolgens kwam de eigenaar van het restaurantje langs met een bord vlees: “Which piece do you want?”. Hij maakte een stukje vlees klaar met ei, een heerlijk kruidenmengsel en zelf gemaakte patatjes. Als toetje had hij een citroentaart die hij zelf gemaakt had. Heerlijk! Naast dat het eten bijzonder lekker was, was het ook nog hartstikke goedkoop. De rekening was €21,80!

Lissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguide

 • Sushi van Sushic
  Bij ons hotel zat een sushi restaurant, Sushic. Hoewel wij absoluut geen grote sushi fans zijn wilden we het toch weer eens proberen. Toen de serveerster zag dat we niks van de kaart begrepen stelde ze voor om ons te helpen. We kregen allemaal verschillende soorten sushi waarover ze vervolgens iets vertelde en we er achter kwamen wat we wel en niet lekker vonden. Sushi fans zullen we nooit worden, maar dit was wel echt de moeite waard!

Lissabon diary & travelguideLissabon diary & travelguide

Zijn jullie wel eens in Lissabon geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Iris

  Wauw, het ziet er allemaal prachtig en heerlijk uit! Super dat jullie een fijne week hebben gehad :D

  Reageer...
 • Hariette van Meer

  Misschien is het geen slecht idee om in het kader van openheid en transparantie te vermelden dat de organisatie waar je je reis geboekt hebt, ook je werkgever is?

  Reageer...
  • Marion

   Waarom zou dat moeten? Het is geen persreisje en ze plaatst toch ook geen link naar het bedrijf?

   Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Hariette, precies wat Marion zegt. Waarom zou ik dat doen? Het is niet alsof vakanties gratis zijn als je voor een reisorganisatie werkt ;) Overigens wilde ik wel een linkje plaatsen maar ben ik dat vergeten. Maar dan nog? Het is mijn vakantie, mijn mening en ik krijg misschien wel betaald voor mijn werk, maar niet voor mijn vakantie hoor! :(

   Reageer...
 • Linda

  Lissabon ziet er mooi uit! Leuk filmpje heb je er van gemaakt ook! :-)

  Reageer...
 • Marion

  Ik moet het filmpje nog even bekijken, maar wat een prachtige foto’s! Die strakblauwe lucht! Heerlijk. Fijn dat je zo genoten hebt. Ik ben zelf nog nooit in Lissabon geweest overigens.

  Reageer...
 • Dionne

  Wat een fijn verslag! En wat een heerlijke foto’s! Prachtig!

  Reageer...
 • Fleur Sophia

  Wauw, wat een fijn en uitgebreid artikel! Ik ga zelf waarschijnlijk in het voorjaar van 2016 naar Lissabon, dus kan deze tips wel goed gebruiken! Ik vond je filmpje ook erg leuk om te zien!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wat is Lissabon een prachtige stad! ik hoop er zelf ook eens heen te gaan!

  Reageer...
 • Elisa van Propvol

  Wouw wat is het daar mooi en wat een leuk filmpje!!!

  Reageer...
 • Marlissa

  Mooi! Prachtig hotel! Het uitzicht vanaf Castelo de São Jorge vond ik ook adembenemend.

  Reageer...
 • Romy Morgan

  Jammer dat het zo druk was in Sintra! Ik heb het ervaren als een van de mooiste plekken waar ik ben geweest, maar ben wel naar hele andere plekken geweest dan jij. En het was in maart, wat natuurlijk ook niet echt toeristen seizoen is.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat scheelt inderdaad veel denk ik! Naar welke andere plekken ben je nog meer geweest? Ben benieuwd!

   Reageer...
 • Marcella

  Moooie foto’s en tof filmpje! Heel sfeervol! Leuk om te lezen over Lissabon, de stad staat al een tijdje erg hoog op mijn wishlist. Goed om te weten dat ik dan ook een auto moet huren, om de omgeving goed te kunnen bekijken. Wil natuurlijk wel veeeel zien! Jullie accommodatie ziet er echt te gek uit, en het eten superlekker. Wat leuk dat je je stuk vlees kunt kiezen, en dat bloemenijs is echt te tof!

  Reageer...
 • Een vakantieherinnering in een lijstje - Wish Flower

  […] beetje zand van het strand. Gewoon iets om weer even die herinnering te herleven. Tijdens deze vakantie naar Lissabon was de accommodatie omgeven met roze en witte bloemen die je veel ziet in landen rondom de […]

  Reageer...
 • Leuke boeken en schrijvers voor jongvolwassenen - Lauriëtte

  […] eerste boek van Graeme, het Rosie Project, liggen bij de boekhandel. Ik besloot het boek te kopen. In Lissabon begon ik met lezen en een paar dagen later in Nederland had ik het boek alweer uit. Hoewel ik de […]

  Reageer...
 • Leuke boeken & schrijvers voor jongvolwassenen - Wish Flower

  […] eerste boek van Graeme, het Rosie Project, liggen bij de boekhandel. Ik besloot het boek te kopen. In Lissabon begon ik met lezen en een paar dagen later in Nederland had ik het boek alweer uit. Hoewel ik de […]

  Reageer...
 • Ontdek Luxemburg in 48 uur tijdens een weekendje weg - Lauriëtte

  […] dat we hier eigenlijk helemaal niet zo’n zin in hadden. Het deed ons een beetje denken aan de mensenmassa in Sintra, Portugal. Hop, terug naar de […]

  Reageer...
 • Acceptatie van diabetes; vijf maanden na de diagnose - Lauriëtte

  […] de vakantie in Lissabon was het natuurlijk 3 keer per dag koolhydraten inschatten en dat is een kwaliteit die ik (nog) […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?