Lichttherapie; Weg met de winterdip! (+Winactie!)

Terwijl je nog half in dromenland bent, word je langzaam wakker van de zon die voorzichtig door het raam naar binnen schijnt. Je bent vrolijk, voelt je energiek en begint de dag met een dansje. Verlang jij er ook zo naar? Waren de ochtenden in de winter ook maar zo! Gelukkig worden de dagen alweer langer; maar dagen met vijf uur daglicht zijn natuurlijk nog steeds niks vergeleken met de soms wel zestien uur daglicht die je op de langste zomerdag hebt. Door het gebrek aan daglicht merk ik dat ik minder energie heb en sneller somber ben. Noem het een winterdip, of een winterdepressie; fijn is het in ieder geval niet.

Winterdip: een tekort aan daglicht

Door een tekort aan daglicht tijdens de donkere wintermaanden krijgen veel mensen last van een gebrek aan energie, een sombere stemming en lusteloosheid. Als je het hebt over dit seizoensgerelateerde verschijnsel wordt er veel gesproken over de bekende herfstdip, winterdip of winterdepressie. Ze komen allemaal op hetzelfde neer: een tekort aan daglicht.

Zodra de herfst begint worden de dagen merkbaar korter en neemt de hoeveelheid daglicht geleidelijk af; terwijl je daglicht juist nodig hebt voor je welzijn. De verschillen in intensiteit van daglicht wordt aangegeven in Lux. Om je een idee te geven: de lichtintensiteit op een mooie zomerdag is bijvoorbeeld 50.000 Lux, terwijl dit slechts 2.500 Lux kan zijn op een bewolkte winterse dag. Stel je voor dat je in de ochtend in het donker naar werk gaat en ’s avonds in het donker pas weer naar huis. Heb je enig idee wat de lichtintensiteit van een gemiddeld kantoor is? Rond de 300-500 Lux. Vrijwel niets!

Als er sprake is van een winterdip of winterdepressie ben je vaak overmatig somber, neerslachtig en lusteloos; maar het kan ook een hele andere kant opgaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook rusteloos en gejaagd zijn. In mijn geval is het een combinatie van beide. In de ochtend ben ik niet vooruit te branden. Overdag ben ik gejaagd en heb ik last van concentratieproblemen en halverwege de avond stort ik in en ben ik écht heel moe. De termen winterdepressie en winterdip worden nog wel eens door elkaar gehaald en dat is opzich niet vreemd. Ze zijn namelijk goed vergelijkbaar, alleen is een winterdepressie net een iets heftiger.

Lichttherapie; Weg met de winterdip! (+Winactie!)

Lichttherapie met een daglichtlamp

Anderhalf jaar geleden ontdekte ik lichttherapie in mijn zoektocht naar oplossingen voor stemmingswisselingen. Lichttherapie is een effectief bewezen behandeling waarbij een daglichtlamp het natuurlijke energiegevende effect van daglicht op een zonnige dag nabootst. Door het gebruik van een daglichtlamp kun je je tijdens de wintermaanden net zo energiek, vrolijk en actief voelen als tijdens de zomermaanden.

Dankzij de donkere ochtenden wordt je biologische klok verstoord. Als gevolg daarvan raakt het slaap-waakpatroon van slag waardoor je lichaam niet meer zo goed weet wanneer hij wakker moet worden. Je lichaam heeft daglicht nodig om alle dagelijkse processen op te starten en je kunt je voorstellen dat als je lichaam geen seintje krijgt, de processen niet of op een later tijdstip pas gestart worden. Door de daglichtlamp in de ochtend te gebruiken, heb je een goede start en begin je de dag met net zoveel energie als in de zomer.

Door de daglichtlamp van Philips dagelijks zo’n 20 tot 30 minuten te gebruiken, zul je je al binnen één à twee weken energieker en vrolijker voelen. De lamp die 10.000 Lux produceert, zet je op armlengte afstand en ondertussen kun je gewoon verder met waar je mee bezig was. Zo zit ik in de ochtend regelmatig met mijn ontbijtje aan tafel, terwijl mijn lichaam langzaam gewekt wordt door de daglichtlamp. Weg met de winterdip!

Lichttherapie; Weg met de winterdip! (+Winactie!)

Ook proberen? Maak kans op een daglichtlamp!

In samenwerking met fonQ mag ik het kleinere en nieuwere broertje van mijn daglichtlamp weggeven! De daglichtlamp die je op de foto’s ziet is mijn twee jaar oude Philips HF3419/02 Up Energy Light en de versie die ik weg mag geven is de Philips HF3420/01 up Energy Light: nieuw in de doos! Wat betreft functionaliteiten zijn de lampen bijna hetzelfde en is degene die ik weg mag geven zelfs ietsjes beter. Zo heeft de daglichtlamp een kleiner formaat waardoor hij makkelijker mee te nemen is en maakt de lamp in tegenstelling tot het witte licht van mijn daglichtlamp, gebruik van blauw licht: de lichtkleur met de meeste energie!

Laat in de reacties achter waarom jij graag kans wilt maken op de daglichtlamp en misschien komt die dan deze maand nog jouw kant op! Zondag 29 januari om 15:00 kies ik een winnaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dionne

  Wat een vrolijke winactie, hier doe ik graag aan mij.
  In de winter ben ik niet op mijn best en ik ervaar de ochtenden en de avonden echt als een ramp. Dan praat ik nog niet eens over de concentratie die ontbreekt maar wel nodig heb voor school.
  In de zomer kan ik gerust een hele avond leren zonder er een depressie aan over te houden, maar in de winter kost dat toch aardig wat moeite. Met als gevolg dat ik erg moe ben.
  Mocht ik dit niet winnen, dan mag je ook proberen om de winter af te schaffen?

  Reageer...
 • Tarinda

  Ik heb al jaren moeite met de winter en weinig dag/zonlicht, maar nooit zo’n lamp geprobeerd omdat ik toch een beetje het idee hebt dat het voornamelijk placebo is. Maar je verhaal en je andere artikelen erover klinken wel goed, dus misschien moet ik het toch maar eens proberen. Nu natuurlijk eerst hopen dat ik deze win haha en anders zelf maar gauw eentje aanschaffen!

  Reageer...
 • Elyse

  Wat interessant. Door chronische insomnia (met name erger in de winter) en jaarlijks winter depressie is m’n winterperiode altijd erg zwaar. Het zou een hele winst zijn als ik me energieker voel. Met wat extra energie zet je toch sneller je schouders onder de simpele dagelijks klusjes zoals boodschappen doen (dit kan een hele dagtaak lijken). Op dit moment gebruik ik zo nodig zware medicatie maar zou toch veel beter zijn als t op een wat natuurlijkere manier kan. Ik waag een kansje mee.

  Reageer...
 • Ayla

  Argh, herkenbaar! Wat ik al niet heb geprobeerd in de winter, van slaapmiddelen tot anti-depressiva (waar ik helemaal raar van werd). Grappig dat je deze lamp zo’n eind van je af kunt zetten, ik dacht dat je altijd helemaal met je neus erín moest zitten om er profijt van te hebben. Superleuk ook van Fonq om dit op te zetten samen met jou, denk dat veel mensen er blij van worden! Ik doe erg graag mee met je winactie. Ik probeer wel iedere dag overdag naar buiten te gaan en zonlicht te pakken maar helemaal over de winterdip heen komen vind ik lastig, deze lamp zou heel veel helpen!

  Reageer...
 • Stella

  Godsie, wat zou ik dit graag willen proberen! Ik ben (high five want ik weet dat jij dat ook wel bent) best heel bleek, en met mijn bleke huid kan ik helaas in de zomer nooit in de felle zon zitten. Dan krijg ik zonneblaasjes en last van mijn hoofd en al die fratsen, nooit erg ideaal. Maar ik houd wel echt van zon, en ik weet hoe belangrijk zonlicht ook is voor je vitamine D waarden en wat het dus met je kan doen als je daar niet genoeg aan hebt. In de winter heb ik dus inderdaad echt wel last hiervan, maar ik durf geen grote pillen te slikken en houd ik het dus maar hier op. Vorig jaar probeerde ik een keertje heel kort onder de zonnebank te gaan bij zo’n zonnebankbedrijf, maar mijn paniekerige claustrofobie (ik was zo bang dat dat ding kapot zou gaan en dat ik er dan in lag, brrr) hield ik het nog niet eens 1 minuut vol.. Daar ging NOG een kans om wat meer vitamine D binnen te krijgen in de wintermaanden. Een vriendinnetje van mij heeft laatst zo’n lamp van haar moeder gekregen, omdat haar therapeut dat echt had aangeraden. En zij is er ontzettend blij mee! Het lijkt mij echt zo fijn om zo’n lamp te hebben, en ik weet nu al dat ik hem religieus zal gebruiken. Ik dacht: He, goh, niet geschoten is altijd mis. Ben ook echt benieuwd of jouw winterdip foetsie is inmiddels – dat is je gegund! Veel liefs, Stel.

  Reageer...
  • Mirthe

   Heee Stella, ik weet niet of je het leest maar ik slik ook vitamine D en kan het je toch wel heel erg aanraden!

   Reageer...
   • Lauriëtte

    Hi Stella en Mirthe! Meer vitamine D tijdens de wintermaanden kan zeker helpen, maar lost het hele tekort aan daglicht niet op. Met lichttherapie kun je je lichaam wel daglicht geven, maar geen vitamine D; daarvoor moet je dan inderdaad naar een zonnebank en/of kun je vitamine D supplementen nemen. Met mijn winterdip gaat het goed! Soms heb ik er mee last van dan anders, dan tover ik de daglichtlamp weer even tevoorschijn en voel ik me na een paar dagen weer beter!

    Reageer...
 • Puck Christine

  Goh, dit is zó herkenbaar. Ik ben in de winter lusteloos, heb geen energie, nergens zin in, ben moe, mijn lichaam wil op de bank hangen terwijl ik eigenlijk wel zin heb in leuke dingen doen, mijn concentratie is ver te zoeken, etc. Daar waar mijn moeder en broer bijna nooit last van wallen hebben, hebben mijn vader en ik dit dubbel zo erg. Een nachtje niet goed geslapen of niet goed wakker geworden? Hoppa, goedemorgen wallen! De bleekheid daarbij maakt het er nou ook niet echt beter op. Ik merk ook altijd aan mijn cijfers wanneer mijn winterdip weer aanwezig is. Ik studeer namelijk en heb regelmatig ’s ochtends vroeg college en/of tentamens. In de winter zijn mijn cijfers standaard ongeveer een halve punt lager dan in de zomer. Wat zou een daglichtlamp hierbij helpen zeg. Kom maar door met die energie, levenslust en goede cijfers!

  Reageer...
 • Anne-Marie

  Wat een bijzondere winactie, ik fleur op zodra de lente begint en bij elke zonnestraal gaat mijn gezicht richting de zon.
  Helaas ben ik nooit een ochtendmens geweest maar in de winter als de dagen korter worden, wordt het allemaal nog net iets moeilijker.
  Elke avond neem ik me voor om iets eerder naar bed te gaan, maar daar komt elke keer iets tussen, een zoon die van hypo naar hypo duikt waardoor mijn wekker weer om 2 uur ’s nachts staat, helpt niet echt mee aan die voornemens!
  Sinds 2 jaar heb ik de zonnebank ontdekt en dat helpt ook al een beetje, maar tja, daar moet je de deur voor uit! Dus zo’n apparaat thuis zou wel eens een uitkomst kunnen zijn!
  Dus ja! Heel graag een lootje voor mij!

  Reageer...
 • Mirthe

  Ik heb vooral heel veel moeite met energielevels en genoeg slapen en opstaan ’s ochtends in de winter en om dan overdag aan de slag te gaan met school vind ik vrij lastig – en word inderdaad zo vrolijk van de lente en de zon, zeker als ik bijvoorbeeld bij mijn moeder thuis ben waar de hele woonkamer op de zon valt en grote ramen heeft. Ik ben heel benieuwd of zo’n lamp inderdaad zo veel invloed heeft en het verschil kan maken, wat een leuke winactie!

  Reageer...
 • Willianne

  Bij mij thuis komt er in de zomer al niet zo veel licht het huis in. En zeker in de winter is het best donker altijd. Ook werk ik in een magazijn zonder ramen. Dat merk je wel qua energie! Ben dus vaak best moe overdag. Doe heel graag mee voor wat zonnestralen:) lijkt me ook goed idee om hem bij “mijn” bureau te zetten. Hebben mijn collega’s er ook iets aan! Hebben geen vaste bureaus dus kan iedereen wat stralen meepakken…

  Reageer...
 • annouska

  Tot een paar jaar geleden kon ik nooit verklaren waarom ik in de winter moeilijk voorruit te branden was. Afspreken met vrienden buiten de deur? Maak je agenda in de lente en zomer maar vrij, dan ben ik beschikbaar. Toen mijn moeder het had over lichttherapie na haar borstkanker ben ik een keer mee gegaan met haar. Mijn moeder werd er rustiger van en het gaf haar na al die behandelingen de energie waar ze zoooo lang al op zat te wachten. Ik zat rustig te wachten in de wachtkamer, terwijl mijn moeder haar behandeling onderging, toen de bazin van het centrum naar mij toe kwam met de vraag of ik het ook eens wilde proberen zodat ik begreep wat mijn moeder onderging. Agh ja waarom niet dacht ik toen nog..

  Hoe wel je van 1 behandeling geen mega effecten ervaart, althans ik niet. Merkte ik wel dat het een effect heeft op mijn energie. Ik wilde toen ook een lichttherapie, maar het liefst wel thuis. Helaas was dat toen nog vreselijk duur en is het er nooit van gekomen.
  Nu is er wel die kans, de winter kunnen we niet afschaffen, wat doen aan ons energielevel en ons humeur wel! Ik doe dus graag mee.

  Reageer...
 • Maaike

  Oef, ik kan zo’n lamp wel gebruiken. Overdag werk ik de hele dag binnen, dus ik zie maar erg weinig daglicht. En dat gevoel van futloos en lusteloos heb ik de laatste tijd heel erg.. ik wil alleen maar op de bank liggen.. Hoop dat dit kan helpen!

  Reageer...
 • ilsiee prins

  Wat een superleuke en toepasselijke actie! ;-) Hier ook een klein winterdipje, en wanneer het zonnetje dan schijnt lekker naar buiten om de straaltjes op te vangen… Het zonnetje nu al een aantal dagen niet gezien, dus het zal super zijn om dit effect proberen na te bootsen met deze lamp! Ik ben reuze benieuwd of het echt werkt, dus ik doe heel graag mee,, helemaal geweldig dat je dit organiseert voor de lezers van je blog!
  Groetje Ilsiee

  Reageer...
 • Sanne

  Door een chronische ziekte heb ik naar weinig energie en de donkere dagen helpen daar niet bij. Graag zou ik daarvoor deze lamp gebruiken.

  Reageer...
 • Marjoleine

  Ah wat een toffe winactie! Ik doe heel graag mee! Heb in de winter altijd last van dipjes en vooral zo rond januari is het heel erg. Het lijkt me dan ook heerlijk om met een daglichtlamp te dag te beginnen en me energieker en vrolijker te voelen.

  Reageer...
 • Claudia

  Winterdepressie komt veel voor in mijn familie, mijn oma had er ook elk jaar last van. Zelf heb ik een daglichtlamp waar je twee uur! voor moet zitten of korter, maar dan met je neus er bijna tegenaan. Om dit gedoe, zit ik vaak al diep voor ik nog de “moed” op kan brengen om hem te gebruiken. Ik zou heel graag een nieuwe, betere willen waarbij je nog wel gewoon iets kunt doen terwijl je hem gebruikt.

  Reageer...
 • Roos | Soitsrose

  Nog nooit van gehoor maar wat lijkt me dat handig zeg! Ik wordt er niet echt vrolijker op als het donker is in de ochtenden en dan zou dit echt de beste oplossing zijn en met leren vast ook heel fijn.

  Reageer...
 • Isolde

  Toen ik je artikel las, ging ineens een lampje branden! Misschien is dit DE oplossing tegen mijn winterdip.. (en herfstdepressie, voorjaarsmoeheid en zomerkoorts haha!)

  Reageer...
 • Tiffany

  Ik zit de laatste maanden best wel flink in een dip. Ik had er niet echt rekening mee gehouden dat het door de winter kwam, maar die kans is best groot. Mijn nicht die last heeft van depressies heeft het wel eens over een daglicht lamp gehad. Het lijkt me fantastisch om te kunnen testen of mijn dip minder wordt door het gebruik van een daglicht lamp en of mijn nicht er ook iets aan heeft met haar depressies. Ik doe dus graag mee met de winactie!

  Reageer...
 • Romy

  Wauw, wat een onwijs toffe prijs! Hoewel ik hard mijn best doe om positief te blijven, is de winter absoluut niet mijn favoriete seizoen. Ik kan gewoon niet zo goed tegen de donkere dagen en lange avonden. Zo’n lamp zou ideaal zijn voor als ik aan het werk ben en het weer eens jammer vind dat het buiten wel middernacht lijkt. Ik weet zeker dat ik hier erg van zou opvrolijken :)

  Reageer...
 • Anita H.

  Wow, wat een fijne prijs. Ik heb al vele jaren (toen ze pas op de markt kwamen voor de consument) een exemplaar op mijn slaapkamer staan. Die gebruik ik dus om goed wakker te worden (los van het feit dat ik aan winterdepressie lijd, ben ik ook bepaald geen ochtendmens) en om mijn wenkbrauwen te epileren (licht is echt ideaal daarvoor). En ik wil zo graag ook een lamp op mijn bureau bij de computer. Verlichting is daar sowieso niet voldoende eigenlijk, maar een beetje extra mijn dip bestrijden, is ook geen overbodige luxe. Ik moet ‘m dan alleen wel op tijd uitschakelen, anders wordt het lastiger om in slaap te vallen. Maar dat even terzijde. Ik zou heel blij zijn met deze prijs.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Klopt, het is ook super licht om voor andere dingen te gebruiken!

   Reageer...
 • Laura

  Wat is dit herkenbaar. Ik zei zelfs nog gisteren: ‘Volgens mij heb ik een winterdip’. Ik probeer op dit moment alles om uit die somberheid weg te jagen: elke dag lang wandelen met blote handen (want je huid neemt vitamine D op, ofzo?), twee keer in de week sporten, vroeg opstaan, leuke dingen doen, goede planning maken voor de tentamens. Maar toch ben ik gewoon letterlijk niet vooruit te branden, maar als je zo weinig zonlicht in de winter binnenkrijgt is dat meer dan logisch natuurlijk. Zonnebank durf ik inmiddels niet meer (lees het verhaal van Stella maar, dat was samen met mij, ha-ha). Dus een zonlichtlamp zou ik graag willen proberen! Merk jij trouwens al het verschil?

  Reageer...
 • Bianca

  Ik dacht altijd dat ik geen last had van een winterdip, maar soms word je met je neus op de feiten gedrukt. Ik zou dus dolgraag deze lamp willen proberen!

  Reageer...
 • leoni

  Ik ben altijd sceptisch over de winterlamp, ondanks dat ik in de psychiatrie werk. Enkele patiënten van mij gebruiken het en bij sommige helpt het, bij andere niet. Ondanks de onderzoeken ben ik nog niet overtuigd. Ik heb zelf wel eens last van bovenstaande gevoelens. Niet dagelijks gelukkig, maar wel eens. Vaak probeer ik ’s avonds alle lichten aan te zetten voor dat zelfde effect, maar het helpt niet altijd. Toch ben ik nieuwsgierig om de lamp te proberen.

  Reageer...
 • Anneleen

  De winterdip waarover je spreekt is me erg bekend… Ik voel me tijdens deze donkere dagen ook sneller somber en moe. Vaak heb ik ook minder zin om iets te gaan ondernemen, terwijl ik de zomer echt kan genieten van het zonnetje en het buiten spelen. Tijdens deze maanden bezoek ik ook meer mijn psycholoog. Tijdens deze maanden krop ik ook alles wat meer op en weet ik met mezelf minder blijf. Ik kijk dan ook heel erg uit naar de lente én de langere, lichte dagen ! Zo’n lamp lijkt me heel erg fijn en ik ben er dan ook erg benieuwd naar! Graag waag ik dan ook mijn gokje voor deze winactie… :) Ik doe graag mee! Heel veel zonnestralen toegewenst voor jou, Lauriette! ;-)

  Reageer...
 • Veerle

  Lauriëtte, wat een leuke actie zeg! De vermoeidheid ’s avonds en het opgejaagde overdag herken ik ook gelijk. En vooral in combinatie met schommelende suikers is het ellendige gevoel regelmatig helemaal compleet. Die suikers valt (meestal) niet veel aan te doen maar als de winterellende door deze lamp wordt opgelost ben ik een gelukkig mens :-).

  Reageer...
 • Veerlez

  Wat super tof dat je een daglichtlamp mag weggeven! Ik weet wat voor een verschil het kan maken. Ik had in mijn vorige huis in mijn slaapkamer een daglichtpeertje ingedraaid, daar heb ik de laatste koude winter daarmee goed overleefd. Maar in mijn nieuwe huis heb – helaas – TL verlichting, waardoor mijn peertje nu nutteloos in de kast ligt. In mijn nieuwe huis heb ik maar 1 raam, wat in mijn woonkamer zit. Dus een daglichtlamp zal voor mij zeer welkom zijn! Ik mis de dagen dat ik met mijn ramen open kan slapen en wakker kan worden van het ochtendlicht, met een daglichtlamp zal dat nog een beetje te veinzen zijn

  Reageer...
 • Suzanne van Vliet

  Bedankt voor deze leuke winteractie! Heel graag zou ik deze lamp winnen omdat depressie iets is wat ik helaas ook aan mijn kindjes heb doorgegeven, maar waar met licht therapie zoveel aan te doen is. Een lamp thuis hebben zou een hoop reistijd kunnen schelen!

  Reageer...
 • Prisca Visser

  Wauw, zo’n lamp is dus echt iets voor mij. Ik ben absoluut geen winter meisje en in deze donkere tijd vind ik het knap lastig om op tijd uit bed te komen. Als fotograaf zijnde werk ik veel thuis waardoor ik ook nog eens veel achter een computer scherm zit. Zo’n lamp zou volgens mij een uitkomst zijn!

  Reageer...
 • Lisette

  Super leuk! Ik heb extreem last van een winterdip. De wake up light scheelt al een hoop, maar ik werk ook nog eens in de bunkers van ziekenhuis dus daar zie ik ook geen daglicht. Ik duim!

  Reageer...
 • SILVANA • SIMPLYSILVANA.NL

  Oeeeh, wat een uitkomst dat ding! Super interessant dat een tekort aan daglicht stemmingswisselingen kon veroorzaken, ik had er echt geen idee van. Ik ben de hele winter door altijd zo lusteloos, dus ik ga gewoon meedoen en duimen. Wie weet ben ik straks weer het zonnetje in huis, hehe.

  Reageer...
 • Lilian

  Oh ik doe graag mee met de winactie! Ik heb niet echt een goede reden om te winnen, maar ’t lijkt mij echt heerlijk wat extra daglicht! En ik leen hem graag uit, zodat er meer mensen profijt van hebben ;-)

  Reageer...
 • Isolde

  Ik merk dat ik vaak opkikker van een zonnetje op mijn snoet. Vanmiddag heel even wat winterse zonnestralen opgevangen. De lamp lijkt me een te gekke aanvulling, en geeft wellicht letterlijk en figuurlijk wat licht in mijn leven!

  Reageer...
 • Linda raaijmakers

  Als moeder van een tweeling van 3 kom ik helaas toch wat energie tekort dus ik zou graag deze energy light uitproberen :-D

  Reageer...
 • Riëlle

  Wat een leuke actie! Graag doe ik hier aan mee omdat ik erg benieuwd ben wat zo’n lamp met je lichaam kan doen.
  In de zomer heb ik energie voor 10 en sport in bijvoorbeeld erg graag en veel. Tijdens de winter met kortere dagen lijkt al die energie weg. Ik sleep mezelf meerdere malen per week naar de sportschool en slaap zeker een uur langer per nacht.
  Op dit moment ga ik om de 4 weken naar de zonnebank om mezelf toch wat fitter te voelen. Ik ben erg benieuwd wat die lamp doet!

  Reageer...
 • Danique

  Sinds vorig jaar herken ik een patroon in hoe ik me in de wintermaanden voel. Vaak voel ik me in februari het slechtst. Dan ben ik lichamelijk op, is m’n energielevel erg laag, heb ik veel stress en ga ik aan alles twijfelen. De winterdip! Aangezien het eind januari is en ik graag de maand februari wil overslaan, kan ik de lamp gebruiken om misschien toch die periode over te slaan. Deze blogpost komt dus precies op tijd!

  Reageer...
 • Nina

  Dit lijkt me dus echt ideaal. Ik heb altijd enorm moeite om de wintermaanden door te komen. Ik ben dan ook een echt zomerkindje. Maar ik heb al veel goede verhalen gehoord over lichttherapie en met deze lamp kan je dit ook nog eens vanuit je eigen huis doen, ideaal dus!

  Reageer...
 • Esther

  Oh dat lijkt me heerlijk. Bij mijn oude werk moest ik eigenlijk elke dag wel een stukje buiten lopen voor afspraken. Toen heb ik echt het effect van zonlicht ontdekt. Al zat alles dan tegen op een dag een paar zonnestralen waren dan genoeg om mijn humeur 180 graden te laten draaien. Dat gevoel is heerlijk!

  Reageer...
 • Brigitte

  Wauw, wat lijkt dit me een ideale oplossing, ik loot heel graag mee! ?Iedere winter ben ik wel wat somberder ? en omdat mijn werk zich op een grauw en saai industrie terrein bevindt, ga je toch niet zo snel tijdens je lunch naar buiten om even ‘lekker’ buiten te zijn. Met de daglichtlamp hoop ik minder somber te zijn en me energieker te voelen tijdens die donker wintermaanden… Here’s hoping! ✌??

  Reageer...
 • Nienke

  Ik dacht.. zal ik meedoen? Ik kijk later wel. Totdat ik ’t vergat en je instagram update me net redde dankzij de verlenging hahah. Ik ben (gelukkig!!) aan het afbouwen met medicatie die me met m’n humeur heeft geholpen. Maar een extra hulpmiddel die het net wat makkelijker maakt en geen medicatie is, is natuurlijk zeeeer welkom.

  ps. liefde voor de winacties, zijn originele dingen altijd :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, net op tijd dan! ;) Dankjewel, vind ik leuk om te horen!

   Reageer...
 • Stephanie Stoelhorst

  Waarom, waarom niet? Natuurlijk wil iedereen dit graag winnen. Ik heb ervaring met een hele grote lamp, die ik eigenlijk niet kan gebruiken in de winter omdat ik vertrek in de ochtend in het donker naar werk en in het donker weer thuis kom. Dit kleine formaat zou ideaal zijn om wel op werk neer te zetten.

  Reageer...
 • Anouck Plume

  Oh wauw, wat leuk dat je dit mag weggeven! Ik doe graag mee, ik ben zó benieuwd of zo’n lamp nu echt helpt. De dingen die je beschrijft zijn zooo herkenbaar: moeite met opstaan en onrustig gedurende de dag. De lamp klinkt in ieder geval veelbelovend!

  Reageer...
 • Xenia

  Hoi!
  Wederom een heel fijn artikel om te lezen. Waarom ik zou kunnen genieten van het licht, is omdat ik wel vaker tijdens de wintermaanden (en daarbuiten ook) vecht met stemmingswisselingen. Ik zou dan ook eens willen proberen of ik hier op een natuurlijke wijze ‘vat’ op kan krijgen.

  Met vriendelijke groeten
  Xenia

  Reageer...
 • Daphne

  Lijkt mij heel interessant om te proberen. Ik wordt nu vaak moe wakker terwijl ik toch echt genoeg uren geslapen heb. Naar mijn idee komt dat vooral doordat het ’s ochtends nog zo donker is. In de zomer heb ik er dan ook helemaal geen last van. Ben benieuwd of dit echt werkt!

  Reageer...
 • Deshny Bijsterbosch

  Ik zou heel graag de lamp willen winnen aangezien ik ieder jaar heb van een winter dip, erg moe en daardoor veel hoofdpijn en weinig zin om dingen te ondernemen.
  En in het voorjaar heb ik daar totaal geen last van. Dus zou ik heel graag hopen dat ik de lamp win en natuurlijk kan testen in de hoop dat het helpt

  Reageer...
 • Elice Kars

  Doe graag mee! Om de donkere dagen zonniger door te komen.

  Reageer...
 • Saskia

  Ohhhh dit lijkt me echt heerlijk! Ik doe SUPERGRAAG mee. Thankxx voor de goede en eerlijke info!

  Reageer...
 • Anja

  Wow, dit lijkt me geweldig. Als moeder heb je helaas niet de keuze: je moet doorgaan, vrolijk zijn (doen) en proberen de winterdip te overleven. Al van alles geprobeerd, misschien is dit een oplossing en kan ik dan weer het zonnetje in huis zijn :)

  Reageer...
 • Madelaine

  Een beetje brutaal, maar het lijkt me heel gaaf om dit ding te winnen. Zelf heb ik vrij veel last gehad afgelopen donkere dagen, maar lichttherapie heb ik nog nooit een kans gegeven. Ik denk dat dit een super fijn middel is om de scherpe randjes van de donkere dagen af te halen.

  Reageer...
 • Deborah Knuistingh Neven

  Wat een super toffe lamp! Ik had er nog niet eerder over gehoord. Ik heb zelf ook altijd last van een depressie in de winter. Ik ben sochtends moeilijk uit bed te krijgen en savonds val ik weer lastig in slaap. Mijn moeder zeurt ook altijd dat ik te weinig buiten kom/ te bleek ben. Maar op mijn werk zijn er ook geen ramen naar buiten! Ik moet een uur rijden naar mijn werk verder probeer ik wel buiten te komen. Maar in de winter onderneem ik zoveel minder dan in de zomer. Heb in veel minder dingen zin en norm maar op! Ik ben dan ook super benieuwd naar de lamp en hij is dan ook heel erg welkom!!:)

  Reageer...
 • Thomas Dral

  Ik zou heel graag licht therapie willen, omdat ik veel te weinig zonlicht op m’n huid krijg, omdat ik veel binnen zit en werk. Ben zeer gevoelig voor depressies en met licht therapie zou dat toch een stuk minder moeten zijn.

  Reageer...
 • Leny van brenkelen

  Ik zou heel graag die lamp willen winnen.ik kan er van alles opzetten waarom ik hem zo graag wil. Maar dat heeft geen zin .maar meer energie kan ik wel gebruiken. ???

  Reageer...
 • Eva

  Lichttherapie schijnt heel goed te zijn tijdens nachtdiensten. Ik heb tijdens mijn nachtdiensten veel moeite met goed wakker worden in de middag. Zeker op donkere dagen. Deze lichtlamp zou mij heel erg kunnen helpen om mij in de middag en avond fitter te voelen en gezonder mijn diensten door te komen.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?