Lichtpuntje; Hotdog van Hans Worst

Gisteren was een vreemde dag. Toen ik wakker werd voelde ik me niet al te opgewekt en uiteindelijk voelde ik me hele dag gewoon een beetje appelig, zoals mijn vader dat altijd mooi zegt. We waren eigenlijk van plan om naar Scheveningen te gaan, maar toen we de weersvoorspelling zagen met windkracht zes en kans op regen, besloten we toch maar in Rotterdam te blijven. Dan maar een bezoekje aan de Rotterdamse markthal! Dat stond al een lange tijd op ons lijstje en we hadden de verwachting dat de grootste drukte drie maanden na de opening toch wel voorbij zou zijn.

Mooi niet dus! Er stond een flinke rij voor de ingang en het was zo druk in de Markthal dat iedereen stond te wachten totdat er mensen naar buiten kwamen voordat er weer een aantal naar binnen mochten. Hebben wij weer. We hadden het natuurlijk kunnen weten aangezien half Nederland gisteren een vrije dag had. We zijn even snel in de Markthal geweest, hebben het plafond bewonderd en gingen toen snel weer naar buiten. We hadden geen zin om in die drukte te gaan lunchen, het was echt vechten om de tafeltjes.

Lichtpuntje Hotdog van Hans WorstLichtpuntje Hotdog van Hans WorstDan maar een andere plek vinden om te lunchen. Délifrance? Vol. Dudok? Vol. Hema? Alsof er een bom ontploft was zo vies zag het buffet er daar door de drukte uit. Honderd meter verder stond het kraampje van Hans Worst, een hele vriendelijke meneer die al jaren Amerikaanse hotdogs verkoopt. In zijn pannetje lagen een paar hotdogs, verse worsten en wat bacon en ui. Hmm, heerlijk! Uiteindelijk hebben we een overheerlijke hotdog van Hans Worst besteld, met bacon en ui uiteraard! Lichtpuntje van de dag, wat was het heerlijk!

Lichtpuntje Hotdog van Hans WorstDe hoofdreden dat ik me wat appelig voelde, is omdat ik even niet meer zo goed weet wat ik met mijn vrije tijd moet. Normaal gesproken vermaak ik me altijd prima en heb ik het gevoel dat ik tijd tekort kom, maar dat is tijdens een normale werkweek. Nu na een week vakantie heb ik eigenlijk alles wat ik wilde doen wel weer gedaan. Stiekem heb ik best wel zin om maandag aan het werk te gaan, goed teken toch? ;)

Hebben jullie wel eens een hotdog van Hans Worst gegeten?
Wat doen jullie allemaal op zo’n vrije vakantiedag?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marion

  Ik eet geen vlees. Dus ook geen worst van Hans Worst, maar als ik het zo lees lijkt het me de beste keus van de dag! Lijkt me een heel goed teken dat je weer zin hebt om aan het werk te gaan! Ik hoop dat er ooit een dag komt dat ik dat ook weer kan zeggen. Voor nu nog even genieten van je weekend.

  Reageer...
 • Tessa

  Ik ben nog nooit in Rotterdam geweest vandaar dat ik nog nooit een hotdog van Hans heb gegeten, maar ik moet zeggen dat hij er heeel erg goed uitziet! Wat balen dat het zo druk was zeg, maar aan de andere kant, dan hadden jullie nooit deze lekkere hotdog gegeten!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Rosanne

  Heel goed teken dat je weer zin hebt! En klinkt toch als een best leuke dag ;)

  Reageer...
 • Anneleen

  Klinkt als een gezellige vakantiedag! Is inderdaad een goed teken dat je zin hebt om er maandag weer volop tegenaan te gaan. Ik zou gerust nog een weekje vakantie willen ;)

  Reageer...
 • Anne

  Oh wat jammer dat het bij de Markthallen zo druk was! Dan is er inderdaad niets meer aan, ik wil altijd gewoon lekker rustig kunnen bedenken wat ik ga eten en dat dan ook rustig kunnen opeten ;) Dat broodje ziet er trouwens wel vreselijk lekker uit, yum!

  Reageer...
 • Myrthe

  Wat heb je dit leuk geschreven! Ik ben nog nooit bij de markthallen geweest. Sterker nog, ik ben nog nooit in Rotterdam geweest, wow. Ik wil er wel heel graag nog een keer heen. En dan ook naar het kraampje van Hans Worst, want dat ziet er heel erg lekker uit :) Ik snap precies wat je bedoelt over dat ‘appelig’ voelen, ik heb het ook altijd in de vakantie. Soms zou ik wel willen dat we net wat minder vakantie hadden, maar dat we wat vaker vrije dagen tussendoor zouden hebben. Dat zou zoveel handiger zijn. Maar een vakantie van twee weken is natuurlijk ook niet héél erg, haha :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Rotterdam is zeker eens een bezoekje waard! Gelukkig heb ik zelf de keuze om mijn vakanties in te delen, maar ik denk dat ik voor volgend jaar liever losse dagen doe! ;) Hoop dat je een fijne zondag hebt gehad! :)

   Reageer...
 • Sabine

  Oh mennnn dat ziet er lekker uit zeg!

  Reageer...
 • Deborah

  De markthal staat ook nog op mijn lijstje. Maar jemig… Wat een drukte. Van zijn leven niet dat ik daar tussen zou gaan staan. Ik wacht nog wel even een paar maanden hahaha.
  Nog nooit een hotdog bij Hans Worst gegeven. Ze zien er wel overheerlijk uit.

  Ik vermaak mij overigens prima op vrije dagen. Maar ben ook wel blij dat ik regelmaat en ritme heb met mijn werk. Want regelmaat en ritme vinden in mijn vrije dagen is echt kansloos :’)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wij gaan over een paar maanden ook nog eens een poging wagen! ;) Misschien dat het dan rustiger is! :) Ik kijk wel weer uit naar de dagen met ritme inderdaad! Dan voel ik me iets minder snel doelloos!

   Reageer...
 • Jael

  Oh! Ik woon al bijna vijf jaar in Rotterdam en elke keer twijfel ik weer of ik een hotdog bij Hans ga halen; volgende keer dus maar gewoon doen. En heel, héél herkenbaar dat je een beetje onrustig wordt van al die vrije dagen achter elkaar. ‘Je appelig voelen’ ga ik trouwens in mijn verzamelboekje met leuke uitspraken opschrijven :-) Nog een fijn 2015 gewenst :-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha dat vind ik leuk om te horen! :) Jij ook een fijn 2015 gewenst!

   Reageer...
 • Miranda

  Dat gevoel ken ik ook ;-)
  Heb het ook wel eens als ik het heel lang druk heb gehad en dan eindelijk vrij ben, dan weet ik ineens niet meer wat ik met me vrije tijd moet…
  Fijn dat je toch nog een lichtpuntje hebt gevonden =)

  Reageer...
 • Hans Karssing

  Er is maar 1 worst in Rotterdam en dat is HANS WORST !!!
  Een beter broodje worst is er niet !!
  Top worst, top gozer en dat alles in de mooiste stad van Nederland ; ROTTERDAM

  Reageer...
 • Wendy

  Nee, ben daar nog nooit wat wezen halen. Zal het onthouden, want op zich kom ik best vaak in Rotterdam.

  Reageer...
 • lisa

  Waarom heeft mijn (Rotterdamse) vriend mij nooit over Hans Worst verteld? Nu heb ik echt zin in zo’n broodje haha.

  Reageer...
 • Moniek

  Begin december heb ik een weekendje in Rotterdam besteed was erg leuk, maar toen stond er helemaal geen rij voor de markthal en daarna konden we toen nog net een plekje vinden bij Dudok :p Ik snap heel goed dat appelig voelen normaal heb ik dat ook altijd in de vakantie maar deze vakantie tot nu toe gelukkig nog niet.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dan hebben we gewoon echt de drukste dag van het jaar uitgekozen, niet zo gek ook op 2 januari! :(

   Reageer...
 • Elisa

  Hihi nee ik heb ze nog nooit gegeten en ga het ook ni eten ;) vegetarisch he ;)

  Reageer...
 • Marloes

  Dat hotdogkraampje staat er echt al sinds ik me kan herinneren, haha :) ik eet geen vlees, maar het is wel altijd leuk om dat kraampje weer te zien staan als ik de stad in ga haha

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?