De drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel

Het wil niet echt met de zomer dit jaar he..? Ondanks dat het deze zomer vooral erg grijs is en we keer op keer verrast worden met regen, hebben we toch ook wel een aantal mooie zomerse dagen gehad. Je kan ze waarschijnlijk op één, of heel misschien twee handen tellen; maar daar houdt het dan ook wel mee op. Misschien komt het nog, wie weet! Op de dagen dat de zon wél scheen hebben we daar goed gebruik van gemaakt! We zijn op zoek gegaan naar de leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel, onze nieuwe (voor mij oude) woonplaats!

Fuiks

Hoewel we er nog maar twee keer zijn geweest voor een drankje durf ik met zekerheid te zeggen dat Fuiks ons nieuwe favoriete terrasje gaat worden. Niet alleen omdat we er met vijf minuten fietsen al zijn; maar vooral door de ontspannen sfeer die er hangt, het mooie interieur en de vriendelijke bediening. Gelegen aan de Hollandse IJssel kan je hier de hele dag lekker op het terras zitten, terwijl je kijkt naar de langsvarende bootjes. Of je nu zin hebt in een kopje koffie, lunch of diner, bij Fuiks ben je altijd welkom!

Website van Fuiks – Adres: Vuykpark 1, Capelle aan den IJssel

De drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - FuiksDe drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - FuiksDe drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - FuiksDe drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - Fuiks

Petit Restaurant Schollebos

Het Petit Restaurant in het Capelse Schollebos is naast ons vertrouwde lunchtentje in het centrum van Rotterdam misschien wel het restaurantje waar ik het vaakst ben geweest in mijn leven. Altijd als we terug kwamen van een vakantie was het een traditie om de vakantie af te sluiten met een pannenkoek in het gezellige ‘pannenkoekenhuisje’ aan de rand van het Schollebos. Inmiddels zijn we met zijn allen overgestapt op de sate, die is daar zo lekker! Het eten is vooral lekker simpel. Geen ingewikkelde poespas. Rondom het huisje ligt een groot terras, waar je na een wandeling door het bos weer even op adem kan komen.

Website van Petit Restaurant Schollebos – Adres: Bermweg 133, Capelle aan den IJssel

De drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - Petit Restaurant SchollebosDe drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - Petit Restaurant Schollebos

Leefgoed de Olifant

Hoewel Leefgoed de Olifant officieel in Nieuwerkerk aan den IJssel ligt ben ik van mening dat het eigenlijk nog in Capelle aan den IJssel hoort te liggen.. ;) Vijfhonderd meter nadat je op de Groenedijk Capelle uitrijdt ligt Leefgoed de Olifant verscholen tussen het groen. Mijn vriend en ik kwamen het restaurant tegen tijdens een fietstochtje en stopten voor een heerlijke kop verse muntthee. Leefgoed de Olifant is zowel een restaurant als theehuis, midden in de natuur, grenzend aan het Nieuwerkerkse Hitland. De locatie is prachtig en voelt een beetje idyllisch aan. Als het weer een beetje zomers is gaan we maar weer eens een stukje fietsen. Ik heb al een flauw vermoeden waar we dan terecht gaan komen… ;)

Website van Leefgoed de Olifant – Adres: Groenendijk 325, Nieuwerkerk aan den IJssel

De drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - Leefgoed de OlifantDe drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - Leefgoed de OlifantDe drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel - Leefgoed de Olifant

Op welke terrasjes ben jij in de zomer vaak te vinden?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marlissa

  Leuk! Fuiks zou ik wel willen bezoeken. Heerlijk zo langs het water.

  Reageer...
 • annouska

  Hoe wel ik in regio Rotterdam woon, heb ik nog nooit echt gedacht om daar een drankje te gaan doen! Nu ga ik het toch overwegen :D

  Reageer...
 • Stella

  Wat mega leuk dat je in je eigen (nieuwe) stadje/dorp (wat is Capelle eigenlijk?) de leukste tentjes opzoekt en er dan over schrijft. I like! Ik woon toevallig aan de Hollandse IJssel dus misschien kan ik een keer naar Fuiks zwemmen hahahaha oke grapje. Als het nou weer wat beter weer wordt, kan ik een keertje naar Capelle komen fietsen en dan kunnen we misschien samen lunchen in één van deze leuke tentjes? Lijkt me leuk! Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, het is een middelgrote stad! Dat lijkt mij ook heel erg leuk! We wonen nu echt op fietsafstand van elkaar! :D Liefs, x!

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?