Leuke boeken & schrijvers voor jongvolwassenen

Op vakantie verander ik meestal in een boekenwurm, afgewisseld met een aantal tijdschriften tussendoor. Ook afgelopen vakantie in Lissabon was ik regelmatig bij het zwembad te vinden met een boek. Sindsdien heb ik de smaak aardig te pakken! Het leuke aan lezen vind ik niet alleen dat je wordt meegesleurd in een verhaal, maar ook dat je in sommige gevallen de schrijver of schrijfster heel erg gaat waarderen om zijn of haar schrijfstijl. Daardoor wil je vaak ook alle toekomstige boeken van de desbetreffende schrijver lezen. Op zo’n moment weet je dat je een favoriet te pakken hebt!

Mijn favoriete genres, schrijvers en boeken!

Of het onder bepaalde genres valt weet ik niet, maar de boeken die ik graag lees zijn: vrolijk, avontuurlijk, hedendaags en lopen in de meeste gevallen goed af. In de afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat ik niet gelukkig word van droevige verhalen; terwijl het naast droevig natuurlijk ook hartstikke mooi kan zijn. Als ik een boek lees wil ik soms even moeten glimlachen of grinniken. Iets wat ik regelmatig heb bij de boeken die geschreven zijn door Gaeme Simsion, Jojo Moyes en Lisette Jonkman!

Graeme Simsion

Van de mensen om mij heen en het grote land der internet had ik al een aantal keer vernomen dat de boeken van Graeme Simsion super leuk zouden zijn. Vorig jaar tijdens het weekendje in Maastricht zag ik het eerste boek, het Rosie Project, liggen bij de boekhandel en besloot ik deze aan te schaffen. In Lissabon begon ik met lezen en een paar dagen later in Nederland had ik het boek alweer uit! Hoewel ik de eerste paar bladzijden erg moest wennen aan de ietwat vreemde schrijfstijl, was dat juist later hetgeen wat ik het meest kon waarderen en wat de boeken ook uniek maakt.

Leuke boeken & schrijvers voor jongvolwassenen

Het Rosie Project gaat over Don Tillman, een autistische docent uit Australië. Hij besluit op zoek te gaan naar een vrouw en voor deze zoektocht een lange vragenlijst op te stellen. Met de vragenlijst probeert hij de perfecte vrouw te vinden, totdat hij Rosie tegen het lijf loopt! Naast het Rosie Project heeft Graeme Simsion nog een tweede boek geschreven, het Rosie Effect, dit is een vervolg waar ik natuurlijk niet al te veel over kan vertellen, aangezien dat het einde van het eerste boek zou verklappen. De boeken lezen makkelijk weg, zijn boeiend en vooral erg vermakelijk! Zodra er weer een nieuw boek van Graeme Simsion in de winkel ligt, koop ik deze gelijk!

Jojo Moyes

Begin dit jaar schreef ik al eens eerder over een boek van Jojo Moyes, Voor jou. Het was het eerste boek waarbij ik moest huilen tijdens het laatste hoofdstuk; wat wel iets zegt over de intense en meeslepende schrijfstijl. Ik kan mij nog goed herinneren dat het best even duurde voordat ik geboeid werd door het boek. Maar toen dat eenmaal gebeurde kon ik niet meer loslaten. Voor jou gaat over een liefdesverhaal tussen Louisa en Will dat mij ergens wel een beetje deed denken aan de bekende film Intouchables.

Afgelopen week ben ik begonnen aan een tweede boek boek van Jojo Moyes. De laatste liefdesbrief gaat over Ellie die tussen de archieven van de krant een brief vind uit 1960. Doordat deze brief een gevoelige snaar raakt, besluit ze op ontdekkingstocht te gaan naar het verhaal achter deze brief. Ook deze keer merk ik dat ik het een beetje lastig vind om geboeid te raken, maar mede dankzij mijn vorige ervaring met Jojo Moyes, ben ik ervan overtuigd dat dit vast en zeker snel zal gebeuren!

Lisette Jonkman

Ook over de boeken van Lisette Jonkman schreef ik eerder al eens een artikel. Toentertijd waren er nog maar twee boeken, maar inmiddels zijn er al drie en is er een vierde op komst waar helaas nog niet zoveel over bekend is! Net zoals de boeken van Graeme Simsion zijn de boeken van Lisette Jonkman erg vermakelijk; op een manier dat je soms even hardop moet lachen en de grapjes je bij blijven.

Het eerste boek Glazuur gaat over Sophie die besluit om haar leven, waar ze een beetje van baalt, helemaal om te gooien en zelf de touwtjes in handen te nemen! Boek twee en drie, Verkikkerd en Verslingerd, gaan over beautyblogger Lucy, haar studentenleven, vriendschappen, carriere en relatie. De boeken van Lisette zijn laagdrempelig en vooral heel erg herkenbaar. Hoewel ik zelf geen student meer ben, kon ik me nog steeds heel erg goed verplaatsen in de denkwijze van Lucy. De vierde roman van Lisette, Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is, verschijnt binnenkort en heeft al een mooi plekje bovenaan mijn verlanglijstje voor kerst gekregen!

Wat zijn jullie favoriete schrijvers en boeken? Ben heel erg benieuwd, dan kan ik mijn boeken wishlist weer aanvullen! :D

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Ruth

  Ik vond het rosie project en het rosie effect ook erg leuke boeken. Misschien wel de grappigste boeken die ik heb gelezen dit jaar. Een boek wat misschien wel leuk is voor jou is ‘running like a girl’, wat gaat over hardlopen (ik meen me te herinneren dat jij hardloopt?)Ik loop zelf ook en heb t met veel plezier gelezen :-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Ruth! Aah leuk, daar ga ik eens naar kijken! Ik heb mijn fases ja! ;) In de zomer vind ik het heel erg fijn, staat nu dus op een iets lager pitje :) Bedankt voor de tip!

   Reageer...
 • Moniek

  Het rosie project en effect staan nog hoog op mijn verlanglijstje om te lezen! Helaas heb ik de laatste tijd te weinig tijd om even goed voor een boek te kunnen zitten!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heel erg herkenbaar! Ik ben er inmiddels achter dat je die tijd moet maken haha! ;)

   Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Ik had al van the rosie project gehoord en heb hem al eens in mijn handen gehad! De rest kende ik nog niet, maar het is altijd fijn om nieuwe dingen te ontdekken!

  Reageer...
 • Evelien

  Wat toevallig, ik ben net begonnen met #Boektober (beter laat dan nooit) en ga o.a. ‘Het Rosie Project’ en ‘Voor Jou’ lezen! Lisette Jonkman staat bij deze op mijn to-read lijst. Mijn aanrader: Ann Brashares (van de jeugdboeken ‘4 vriendinnen, 1 spijkerbroek’, maar ze schrijft ook voor jongeren/volwassen) heeft een grappige, toegankelijke schrijfstijl en neemt je echt mee in het leven van de personages.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ben benieuwd wat je van de boeken vindt! Bedankt voor de tip!

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?