Kreta; Een warm welkom bij Koules Estate

Terwijl ik dit schrijf lig ik op een comfortabel ligbedje in het zonnetje van Kreta. Wel met een lange broek en een t-shirtje, want het is nog net iets te koud voor een kort broekje. Vanochtend (als jullie dit lezen, gisterenochtend) zijn we aangekomen bij Koules Estate, een prachtig landgoed met een aantal villa’s, met ieder hun eigen privezwembad. Om me heen hoor ik vogeltjes tsjirpen en de gezellige familie van de twee eigenaren die aanwezig is, aangezien het op dit moment Pasen is op Kreta en dit groots gevierd wordt.

Zondagnacht om kwart over drie ben ik met de taxi naar Schiphol gebracht. Ik belande direct in een grootst avontuur aangezien de taxichauffeur vastberaden langs de afslag Schiphol reed. Ik attendeerde hem erop dat hij verkeerd reed, maar hij zei dat hij de volgende afslag moest hebben. Een kwartier laten stonden we op het bedrijventerrein van Schiphol, waar hij tot de conclusie kwam dat we inderdaad verkeerd waren gereden.. Aangezien het hem aardig wat moeite kostte om het juiste adres te vinden, nam ik de rol van navigatiesysteem op me en kwam ik uiteindelijk toch nog aan bij vertrekhal 1, waar mijn lieve collega Rachel (ook van Eliza was here) al een tijdje op me stond te wachten.

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateEenmaal op Schiphol ging het allemaal vrij snel. Binnen no-time zaten we bij de gate en eventjes later vlogen we op zo’n tien kilometer hoogte richting Kreta. Bij het naderen van Kreta zag ik de zee steeds blauwer worden, zo mooi! We haalde onze huurauto op, die overigens bij Eliza was here altijd inclusief is, en toen kon het grote avontuur beginnen!

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateDe natuur die ik tot nu toe heb gezien op Kreta is enorm divers. Het ene moment zie je een stuk gras, dan een rots, dan weer een berg bedekt met ijs en eventjes later weer een bosgebied. Het is echt een genot om met de auto over het eiland te rijden.

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules Estate

Ons verblijf voor twee nachten, Koules Estate

Ongeveer een uur later kwamen we aan bij het paradijs; Koules Estate. Het is jammer dat het zo frisjes is, anders was ik direct het privezwembad ingesprongen! We zijn enorm gastvrij ontvangen door de eigenaren Giorgos en zijn zus Valia. Ze waren bezig met de voorbereidingen van een grote maaltijd; ze vierden namelijk Pasen op Kreta! Samen met een aantal andere gasten van Eliza was here werden we uitgenodigd om samen met de hele familie over twee uurtjes lekker te gaan eten. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Nadat we eventjes naast ons privezwembad in de zon hebben gelegen gingen we naar de prachtige tuin, waar we met zijn allen hebben genoten van de Griekse kookkunsten.

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateKreta; Een warm welkom bij Koules EstateDe familie had enorm veel lekker eten klaargemaakt, met als specialiteit een lam aan het spit. Met Pasen is dat een traditie en wordt de lam aan het spit door iedereen ook gezien als het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik het lekker zou vinden, maar ik was blij verrast! Daarnaast waren er nog allemaal andere lekkernijen zoals pasta, Griekse cinnamon rolls en erg veel kaas. Het was heel erg gezellig en het was natuurlijk ook een hele eer om zo warm door een onbekende familie ontvangen te worden op zo’n (voor hun) belangrijke feestdag!

Kreta; Een warm welkom bij Koules EstateDe zonsondergang vanuit onze villa was prachtig! ’s Avonds zijn we lekker op tijd ons bedje ingedoken omdat we aardig moe waren na zo’n lange, maar leuke dag! Na een goed nachtje slaap kunnen we er weer tegenaan, de komende week gaan we namelijk nog veel meer accommodaties van Eliza was here bezoeken! Indien het mogelijk is qua tijd en de kwaliteit van de internetverbinding hoop ik deze week nog een aantal updates te plaatsen!

Kreta; Een warm welkom bij Koules Estate

Zijn jullie wel eens op Kreta geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Rosanne

  Oooo wauw, zo mooi! Zo heerlijk! Geniet ervan, ik ben stiekem een beetje jaloers ;-) Ben nog nooit op Kreta geweest trouwens, maar staat wel hoog op de lijst.

  Reageer...
 • Elisa

  Nee ik ben daar nog nooit geweest :) Ziet er wel super gezellig uit!

  Reageer...
 • Marion

  Ooooh wat een zaaaaaaaligheid!!! Ik kwijl nog net niet! Wat een pracht! Ik ben vroeger een keer met mijn ouders op Kreta geweest. Toen was ik echter een puber en had ik geen oog voor de prachtige natuur…. ;-)

  Reageer...
 • Bente

  Jaa Kreta! Prachtig eiland. Ik ben er een aantal jaren geleden geweest met mijn moeder (niet om te feesten dus ;)). Erg fijn daar!

  Reageer...
 • Dina

  Oh wat heerlijk. Mooie foto’s ook. Ik ben zelf nog nooit op Kreta geweest.

  Reageer...
 • Manon

  Heerlijk dat je dit voor je werk kunt doen, jammer dat het nog net te fris is voor een frisse duik! Geniet er maar van!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Reden genoeg om snel een keer terug te gaan en wél een duik te nemen! :D

   Reageer...
 • Nathalie

  Ik ben een aantal zomers terug 10 dagen op Kreta geweest! Als ik jouw foto’s zo zie zou ik graag terug willen. Ik vind het echt een prachtig eiland en er is zoveel te zien en te doen!

  Reageer...
 • Stella

  Wauwie, wat prachtig daar! Het lijkt echt een soort filmset, hihi. Geniet er lekker van <3 Liefs!

  Reageer...
 • Karlijn

  Mie o mai, jij weet ons goed jaloers te maken zeg :) Oh wat ziet het er heerlijk uit! Ik ben nog nooit op Kreta geweest, maar ik weet niet hoelang dat nog zo is als ik deze foto’s zie :) X

  Reageer...
 • Nicetobeout

  Wat een mooie foto’s. Ik ben groot Griekenland fan, dus ik droom er even bij weg. Genieten zeg!

  Reageer...
 • Anneleen

  Wauw ziet er al fantastisch uit! Geniet er nog maar volop van!

  Reageer...
 • Deborah

  Oh… wat een heerlijk begin van jullie week!
  Nee, ik ben nog nooit op Kreta geweest. Het lijkt mij wel erg mooi daar.

  Reageer...
 • Linda

  Ohhh wat een mooie foto’s, ziet er geweldig uit. Griekenland is zo’n leuk land!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?